Final cut – Vrah z internetu

Final cut – Vrah z internetu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215868/bmid_vrah-z-internetu-LmR-215868.jpg 4 116 37

Vrah, který si počíná jako počítačový virus: je neviditelný a všudypřítomný. Říká si Bezejmenný a jeho činy vyvolávají hrůzu a strach po celém Berlíně. Vrchní komisařka Clara Vidalisová a její tým jsou v oddělení patopsychologie pro těžké případy kompetentní, ale postupy tohoto zločince vyrážejí dech i jim. Pachatel vždy geniálně navede vyšetřovatele na falešnou stopu. Teprve postupem času si komisařka uvědomí, že vrah svou děsivou hru nehraje s policií, ale pouze s ní samotnou.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Final Cut , 2012


více info...

ber-tram
ber-tram
14.10.2022 5 z 5

Nelibuju si v nechutnostech a zvrácenostech, abych hodnotil takhle vysoko, protože nejsou zde účelem, ale prostředkem. Prostředkem ke strhujícímu kriminálnímu pátrání v realitě skutečné i virtuální, stimulem k uvědomění si hrozby reality digitální, skutečnost fingující. Kulisy Berlína navíc dodávají středoevropskou blízkost, obdobně jako Sorry, Berlínská past nebo Plán N. 35/22

Sammy.Boy
Sammy.Boy
15.07.2020 5 z 5

Stále aktuální a ožehavé téma! Nepříliš známá kniha, kterou jsem dostal před lety k Vánocům a v té době mě jako svátečního čtenáře tento bizarní příběh doslova pohltil. Přelouskáno během tří dnů. Podotýkám, že u některých pasáží FINAL CUT jsem se otáčel doma přes rameno i za bílého dne!


notorix
notorix
21.06.2020 4 z 5

Začátek je dost brutální, což se s přibývajícími stránkami vlastně nemění. Každopádně napětí stoupá. Přečteno jedním dechem.

Marley_Kid
Marley_Kid
14.04.2020 3 z 5

Neviem sa úplne rozhodnúť... takže asi taký priemer. Na jednej strane sa to vôbec nečítalo zle, vďaka členeniu na krátke kapitoly to dosť odsýpalo, malo to pár zaujímavých myšlienok a drsné prostredie... na druhej strane, nemôžem si pomôcť, absolútne nič ma v knihe neprekvapilo, o všetkom som vedel zdá sa skôr, než by som ako čitateľ mal. Páči sa mi, keď sa v knihách tohto typu prekrýva vyšetrovacia línia s opismi činnosti vraha a keď je napätie a predtucha vždy trochu napred, ako sa príbeh vyvíja. Ale tu som mal vyslovene pocit, že o tri kapitoly predtým, ako sa vyšetrovatelia niečo dozvedia, alebo na niečo prídu, to autor prezradí - a potom z toho vyšetrovatelia buď vychádzajú absolútne hlúpi, že im to nenapadlo, alebo na niečo prídu až celkom nelogicky (zrejme preto, že už to aj tak nie je pre čitateľa tajomstvo, lebo to bolo zmienené). Občas som mal pocit, že by som tie kapitoly trochu medzi sebou poprehadzoval. Záverečné správanie hlavných postáv už ma úprimne ani neprekvapilo, presne som vedel ešte 10 kapitol dopredu, akú chybu kto nakoniec urobí a ako to napokon skončí. Takže celkový dojem - neurazí, nenadchne, určite som čítal lepšie...

DK197
DK197
12.11.2019 3 z 5

Drsná kriminálka se zajímavými informacemi z oblasti psychopatologie, kriminalistiky atd... Potud výborné. Propojení dějových linek moc dobré. Extra krátké kapitoly výhodou, rychle to odsýpá a můžete číst každou volnou minutu, aniž byste se báli nedočtené kapitoly.

Ovšem některé dedukce se jeví vykonstruovaně a jisté části vyšetřování mě nudily, - oproti ostatním dějovým linkám - působí staticky. A na závěr? SPOILER: Ona poruší příkaz hlásit každý svůj krok, je sama v jámě lvové, vše ohrozí, ale dostane pochvalu bez mrknutí oka. To mě trochu vyvedlo z míry.

Ale přivřu nad tím oko. 70 %. Má to mouchy, ale byla to jízda s úderným závěrečným prohlášením. Zkuste to, nic nečekejte, mějte silný žaludek a budete příjemně překvapeni.

Simona838
Simona838
01.07.2019 2 z 5

Ctive. Bez hluchych mist. Trochu mi vadilo prehnane nasili - cilem (zda se) bylo predevsim sokovat ctenare. Chvilema zajimave info (od policejniho profilera). Ale des - A. Bathory opravdu nebyla manzelka Vlada Draculy! To autor nevychytal.

Twinny
Twinny
27.12.2018 5 z 5

Můj druhý thriller, ovšem první, který mě zaujal. Vybrala jsem si ho k Vánocům 2015 a byl to opravdu výborný dárek. Pamatuji si ho dodnes. Díky Vrahovi z internetu jsem se dostala ke čtení thrillerů a detektivek.

EvieS
EvieS
29.12.2017 2 z 5

Uff tak tohle byla hodně velká slabota. Měla jsem chuť knihu odložit a už se k ní nikdy nevracet. U většiny kapitol jsem usínala. Nudné, nezáživné. Posledních pár kapitol tomu dalo docela život.

Veronika33
Veronika33
22.11.2017 5 z 5

Kniha sa mi veľmi páčila, presne thriller aké mám rada, pútavý bez nudných hluchých miest. Odporúčam.

Helimadoe
Helimadoe
13.11.2017 2 z 5

Zpočátku jsem uvažoval, že knihu odložím a už se k ní nevrátím. Nevadí mi zobrazované násilí, ale nelíbí se mi, když je to takhle prvoplánové jen pro efekt, což mi při čtení této knihy připadalo. Připomnělo mi to pana Lutze, se kterým si moc nerozumím. Potom to přešlo víc k normálnější detektivce a tak jsem knihu nakonec zdolal. Ale žádnou radost jsem z toho neměl.

klara225
klara225
09.11.2017 3 z 5

Dalo se to. Některé pasáže mě hodně bavily, jiné mě zase nudily. Líbilo se mi, že autor neměl tendenci nachytat čtenáře a vodit je za nos. Naopak čtenář byl informovaný a mohl sledovat, jak se policie honí za falešnou stopou. Bohužel to nebylo úplně dotažené. Jsou lepší detektivky, ale námět dobrý.

tyjá
tyjá
30.07.2017 4 z 5

Ze začátku dost morbidní, ale od půlky už jsem se začetla a nedokázala knihu odložit.

HYPNOS88
HYPNOS88
18.07.2017 3 z 5

Ale jo. Čtivé to bylo, pár "scén" tam bylo perfektních, ale dalo by se z takového námětu vytěžit podstatně více. Celkově průměr. Přelouskl jsem to za pár jízd tramvají, ale nenechalo to ve mě nic.

ThomasRuhe
ThomasRuhe
06.03.2017 2 z 5

Knižní styl je svižný, o tom není pochyb, ale....ale Etzold stvořil plagiát knih od všech možných autorů např.Deaver, Connolly, Hayder, Lutz a další.
Navíc je vrahoun tak chytrý a vše mu ohromně vychází, že je to až nereálné. Má žaludek na své činy, je famózní hacker, vklouzne do každé uzavřené komunity a ještě se pohybuje po Berlíně a nikde ani jeden náhodný svědek!
Kdepak Etzolde, tohle Ti nežeru.

katka9574
katka9574
19.01.2017 5 z 5

A dopr..... právě jsem dočetla, je něco po půl jedenácté večer a nejsem si jistá, jestli dneska usnu. Několikrát jsem knihu odložila na klín a říkala si "klid, je to jenom vymyšlený příběh, není to skutečné", ale moc to nepomohlo. Opravdu tohle není čtení pro slabší povahy. Ale nemůžu jinak - než doporučit. A jdu si dát panáka na uklidnění :-)

ivzu77
ivzu77
14.10.2016 4 z 5

Od této knihy jsem nevěděla, co očekávat. Překvapivě jsem v obchodě sáhla po zdařilé detektivce, která se výborně četla. Napínavý děj, neokoukané téma, krátké strhující kapitoly, prolínající časy a děje jsou přehledné. Téma současné doby - internet. Slogan, který mi zůstal v hlavě : Na Facebook máš 438 přátel, jednoho nepřítele. Ten si tě vyhlídne, najde a zabije. Máš 438 přátel a NIKDO si ničeho nevšimne.

šipek
šipek
13.09.2016 5 z 5

Tak jestli k nijaké knize přísluší děsivý thriller, tak je to tato kniha. Knihu doporučuji všem uživatelům facebooku. Téma na dnešní dobu super. Hrozně čtivá kniha, která se špatně odkládá.

davas
davas
21.08.2016 4 z 5

Velice solidní kniha s promyšleným příběhem,který se čte moc dobře...autora jsem neznal ,takže jsem nečekal tak dobré čtení ....dal bych 4,5 ...

niki-chan
niki-chan
15.06.2016 4 z 5

Dost drsné a zároveň čtivé. Nejvíce mě děsí fakt, jak snadno jsme dohledatelni na internetu a jak jednoduché je klamat okolí. Po tomto kousku už jen tak něco nepostnete

Mini.Baby
Mini.Baby
14.06.2016 4 z 5

Beru jednu hvězdu za zbytečné kudrlinky, které knihu natahují

Autorovy knížky

Veit Etzold
německá, 1973
2014  75%Final cut – Vrah z internetu

Kniha Final cut – Vrah z internetu je v

Právě čtených2x
Přečtených150x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených7x
Knihotéce92x
Chystám se číst77x
Chci si koupit11x