Vombat Jirka zachraňuje

Vombat Jirka zachraňuje https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470930/bmid_vombat-jirka-zachranuje-FZC-470930.jpg 4 22 6

Vombat Jirka série

< 3. díl

Kdo zachrání zvířátka, když v australské přírodě vypukne požár? Přece statečný, neohrožený vombat Jirka!

Přidat komentář

bibi.r
02.05.2023 4 z 5

Pro děti 3+

Zatím poslední příběh s vombatem Jirkou. Opět se nám dost líbil. A zase jsme se dozvěděli něco nového. Opravdu zajímavé.
Doporučujeme

Štěpinambura
26.11.2022 5 z 5

Mě se příběh líbil moc. To že jsem to dětem pak dovysvětlivala mi nevadilo. Spíš to bylo fajn, protože příběh vnímali.


capricornus
09.09.2022 3 z 5

Za dovětek 3*.

Kattie
23.09.2021 3 z 5

Vzhledem k tomu, že vombata Jirku známe z dětského časopisu, včetně jeho kamarádů, tak jsme zvyklí na opakování slova "vombat" a víme, že se prostě mámě říká vombat máma a tátovi vombat táta - tak si to prostě autorka určila a nemám s tím problém, že se to tam často opakuje. Co se příběhu týče, tak je to založeno na tom, co se opravdu děje. Lesy hoří a vombatí nory slouží i ostatním zvířatům, která je využívají jako ochranu. Pravděpodobně bez aktivního zapojení vombatů, ale přeci jen je to pohádka. Knihy měly asi za cíl vombata, jako zvíře, trochu představit a nakombinovat to s nějakým pohádkovým poučným příběhem. Knížky s Jirkou jsou takové trošku zvláštně pojaté a přečetli jsme je jen jednou. I jim škodí, že je na trhu velké množství propracovanějších a originálnějších příběhů.

TerJac
18.05.2021 2 z 5

Souhlasím s předchozím komentářem. Slovo vombat mě na konci už iritovalo. A výpovědní hodnota příběhu? Žádná. Sama jsem musela dovysvětlovat, proč vůbec les hořel apod. První vombat byl super, ta další pokračování už být nemusela.

muchomurka
07.05.2021 2 z 5

Přečteno rychle. Avšak ani ilustrace ani příběh u nás úspěch neměly. Velmi mě rozčilovalo neustálé opakování slova vombat. Hodně mě to tahalo za oči, takto čeština normálně přeci nefunguje.
A také nebýt vysvětlení na konci o Austrálii, požárech a vombatech, vůbec nic by mi to nedalo.