Volný pád

Volný pád https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397832/bmid_volny-pad-mGa-397832.jpg 4 103 32

To, že Allison přežila pád dvoumístného letadla, ještě neznamená, že si zachránila život. Je sama uprostřed coloradských hor, odkázána jen na pár věcí, které sesbírala na místě havárie. Od nejbližší civilizace ji dělí mnoho dní chůze. A navíc v ní stále vzrůstá podezření, že je jí někdo v patách. Na opačné straně země se Allisonina matka dozvídá, že její dcera byla na palubě zříceného letadla. Je pohřešovaná, pravděpodobně mrtvá. Matka však odmítá tomuto tvrzení uvěřit, dokud jí někdo nepředloží pádný důkaz. Ponořena do hlubokého smutku začíná pátrat na vlastní pěst a postupně zjišťuje, jak vlastně Allison poslední roky žila, jaký člověk se z ní stal... a jaké lidi si pustila až příliš blízko k sobě. V několika různých rovinách se postupně odkrývají nejen dávná rodinná traumata a neodpuštěné křivdy, ale také tvrdé praktiky farmaceutických společností. Děj plyne v téměř infarktovém tempu a graduje k závěru natolik nečekanému a napínavému, že čtenářovy nervy dostanou opravdu zabrat.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

Freefall , 2019


více info...

Přidat komentář

Janík511
07.08.2023 5 z 5

Dobře se to četlo. Byla jsem zvědavá na závěr.

Leena
02.08.2023 3 z 5

Bylo to celkem dobrodružné a napínavé.
Ke konci už bylo těžko uvěřitelné to, jak zapříčinila hlavní hrdinka pád letadla.
A to zakončení bylo jak z akčního filmu, mělo to jen sestupnou tendenci.


Emma27
27.04.2023 4 z 5

Přečteno celkem rychle,kniha je napínava a celkem čtivá.

Kopretina_aku
05.03.2023 3 z 5

Knihu jsem dostala zdarma k jiné knize, takže jsem neměla žádné velké očekávání a byla jsem příjemně překvapená. Nešlo jen o thriller, ale o i vztah matky s dcerou, kdy musely na povrch vylézt skryté minulosti a obě musely hledat cestu k odpuštění. Krátké kapitoly mi vyhovovaly, jen asi od půlky už byl děj moc předvídatelný.

Monika1717
18.09.2022 4 z 5

Dvě dějové linky, v nich prolínání minulosti a současnosti. Kniha se četla rychle, pořád se tam něco dělo, na konci to do sebe zapadlo jako skládačka.Svět peněz a praktiky farmaceutických firem, pokřivené charaktery.Dost uvěřitelné. Bohužel.

bekule
14.02.2022 4 z 5

3,7
Na začátku jsem bojovala s autorčiným úsporným,jednoduchým stylem.Vůbec jsem nechápala co se děje, hned první věta začíná těsně po pádu letadla ,přeživší se chová velmi podivně , moc to nedávalo smysl . Druhá polovina knihy už byla naštěstí lepší ,díky vzpomínkám dvou hlavních postav kde se hodně vysvětlilo. Asi jako největší plus beru krátké kapitoly sledující střídavě Allison v divočině a její matku v civilazaci.

Acnaj
01.01.2022 5 z 5

Tak tahle knížka mě úplně pohltila, přečetla jsem ji snad jedním dechem... Výborné napsaná, zbytečně nekomplikovaná a přitom uvěřitelná...

Lucc93
27.11.2021 5 z 5

Při čtení obsahu jsem věděla, že mě tohle bude bavit. Námět nehody letadla mě hodně zaujal.. a nezklamalo :) Jsem spokojená.

SilvieSisinka
15.07.2021 3 z 5

Začátek knihy mě hodně bavil,ke konci už mě to až tak moc nebralo.Ale za přečtení jsem ráda.

micha-ella
07.05.2021

Odložila jsem po prvních stránkách. Už začátek - ,,...hejno ptáků zírá dolů, než se rozletí..." ! - když spadne letadlo, ptáci odletí okamžitě, aniž by zírali. A pak ten styl opakování, který má zvýšit napětí - dýchej, dýchej, ven, ven, musíš jít, musíš jít, hýbej se hýbej se ... někdy i třikrát a furt dokola, jak tohle někdo může pochválit? Trochu jsem to prolistovala, to opakování bylo i dál - ne k napětí, ale k smíchu. NE!

malýčtenář
02.05.2021 4 z 5

Po začátečním váhání dostala kniha ten správný spád. Napínavé čtení až do konce. A ještě lepší konec, kdy je zlo potrestán. Thriller s dobrým koncem. Tak by to mělo být pokaždé. Doporučuji.

Pípasek
14.04.2021 5 z 5

Docela husté, přežila pád letadla , ale je v pořád velkém nebezpečí, věřit nemůže téměř nikomu

Rave
08.01.2021 2 z 5

Strááášně utahaný. Nedočteno.

85098211
29.06.2020 4 z 5

Kniha má trochu pomalejší rozjezd, proto jsem se nedokázala hned začíst. Ale posléze začne být vyprávění ve dvou rovinách - a sice z pohledu matky a její dcery, zajímavé a poutavé. Líbilo se mi, jak se čtenář postupně dozvídá různé podrobnosti ze života Allison a také je nakonec odkryt důvod, proč matka s dcerou neměla tak dlouho žádný kontakt. Samotný pád letadla zůstává spíše okrajovou záležitostí, napínavé je, jak Allison poté, co přežila, utíká před svým pronásledovatelem, který čtenáři zůstane neznámý skoro až do konce. Autorka čtenáře postupně seznamuje s jednotlivými díly skládačky - až na úplný závěr všechno zapadne na své místo a koná se i poměrně velké překvapení. Pokud jde o jednotlivé protagonisty příběhu, tak musím přiznat, že matku jsem si oblíbila celkem brzy, ale Allison mi moc sympatická nebyla. To už ale jen jako poznámka na okraj ;-).

L.Helena
23.05.2020 4 z 5

Zpočátku jsem si říkala, že na to, že přežila havárii letadla, je to nějaké málo napínavé. Jenže postupně se začíná odkrývat pozadí celého příběhu a nakonec to vygraduje do dramatického závěru.
Povedená a čtivá kniha.

jasmína
03.04.2020 5 z 5

Tak zato kniha mě překvapila. Na začátku jsem měla mírné obavy, že půjde o podobu děje jedné knihy, ale naštěstí vůbec a od půlky knihy jsem byla napnutá jako struna , a tak to má u napínavych knih být.

Zdenas5
01.04.2020 3 z 5

I mně trochu připomínala Horu mezi námi, ale libila se mi
Zajímavý byl i způsob vypravování z pohledu dcery, která přežila pád letadla a matky, která se vyrovnávala se zprávou o smrti své dcery. Obě roviny se nakonec krásně spojily do napínavého závěru.

ArwenAragorn
21.02.2020 4 z 5

Super thriller. Příběh si udržuje slušné tempo, zápletka je dobrá, rozuzlení je pro mě hodně neočekávané, konec správně napínavý.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rozzuřila jsem se, mám dost předstírání, jak jsem nenápadná. V hrudi se mi vzdouvá zvuk, něco mezi výkřikem a zaúpěním. Vtrhnu do obýváku, pušku opřenou o rameno, prst pevně přitisknutý ke spoušti. Pátrám pohledem po nějaké známce pohybu, ale nikdo jiný v místnosti není, jen máma leží na pohovce, stejně jako tam před dvěma lety ležel otec. Vyženu tu myšlenku z hlavy. "Kde jsi?" vykřiknu a puška mi zadrnčí o klíční kost."Chci vidět tvůj podělanej ksicht, ty mizernej zbabělče!"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
K přečtení doporučuji

Eviku-miluna
21.02.2020 5 z 5

Super napínavá knížka..

Hella
26.12.2019 4 z 5

Já byla vlastně docela dost spokojená - kniha mě nutila číst stále dál a dál a držela mě pěkně v napětí, což se mi tak často nestává. Nic nebylo blbé, nic nevěrohodné nebo přitažené za vlasy. Takže za mě určitě dobrý!

Štítky knihy

boj o přežití napětí letecké katastrofy

Autorovy knížky

Jessica Barry
americká
2019  79%Volný pád

Kniha Volný pád je v

Přečtených128x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených2x
Knihotéce153x
Chystám se číst105x
Chci si koupit20x
dalších seznamech2x