Voleman #01

Voleman #01 https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29158/voleman-29158.jpg 3 13 4

Voleman série

< 1. díl >

Voleman je částečně autobiografický příběh inspirovaný skutečnými událostmi. Ne/všední hrdina zažívá situace na pokraji uvěřitelnosti v kulisách Hlavního města. Láska! Tajemství! Palička na maso!

Přidat komentář

Rawen616
02.08.2021 1 z 5

Místy hezky nakreslené, ovšem Grus umí i daleko lepší věci, jinak bizár zcela o ničem. Dokonalý zástupce českých komiksových časů mezi léty 2005 až někdy krátce po roce 2010 kdy se česká komiksová scéna předháněla kdo vytvoří větší, běžným čtenářem prakticky nestravitelnou, šílenost. Bohudíky, že tahle doba je pryč(částečně) Český komiks je ale díky téhle době trochu polomrtvé médium, které před úplným zatracením zachraňují občasné záškuby něčeho, na co se dá nejen koukat ale jde to i číst a nesnaží se to být originální artový bizár za každou cenu( z poslední doby doporučuji čitelné české komiksy např. Svatá Barbora, Nanits a našlo by se ještě pár dalších)

RomanTilcer
31.03.2017 5 z 5

Voleman je taková česká verze superhrdiny – pobíhá po Praze v trenkách, tričku „po někom“, s kšiltovkou na hlavě, vyzbrojenej paličkou na maso… zkrátka je to solidní individuum. V prvním dílu se toho o něm moc nedozvíme, jen je nám vylíčeno, co ho přimělo nosit tu kšiltovku a paličku, následující strany jsou potom věnovaný převážně představení dalších postav. Dojde při tom na pár úletovejch situací, ale o nějaké dějové lince nemůže být řeč, ta se (snad) začne klubat až příště. Mně osobně to ale nijak nevadilo, protože i tak jsem se královsky bavil.
Jiří Grus skvěle ovládá postavy v pohybu, ale hlavně dokonale pracuje s mimikou. K tomu si přičtěte vtipný a autenticky znějící hlášky v bublinách a slušnou dávku různě poschovávanýho humoru, a nemůže vám z toho vyjít nic jinýho než opravdu výživná nálož. Jiří Grus je prostě pán, absolutní česká špička. Už se těším na další díly!


trudoš
08.04.2016 2 z 5

Nic proti ujeťárnám - mají své kouzlo, ale ve chvíli kdy ani při otočení poslední stránky nechápu souvislosti, se pro mě magie bláznivosti nějak vytrácí. A přestože výtvarně Jiří Grus ve Volemanovi v nápaditosti úhlů pohledů exceluje, nepobral jsem ani náhodou, co se mi skrz svůj scénář snažil sdělit. Navíc sled humorných scén nedrží pohromadě, především proto, že ze zpětného pohledu nemají často valného opodstatnění, přičemž základní dějová linka je jednoduše v nedohlednu. Jako by mi unikl jinde publikovaný úvod, který by mi nastínil co, kdo, kde, kdy a jak. A jestli to autor schválně nechal na čtenářově fantasii, tak bohužel patřím do té hanebně komerční podmnožiny, která pochopitelně nic nepochopila. Rád se orientuji v postavách a prostředí, což se mi v tomhle případě nepoštěstilo ani náhodou. Uvidíme co druhý díl, snad do událostí vnese trochu světla.

janha
17.11.2012 3 z 5

Fantazie tomuto dílku neschází, je dobře nakreslen, přesto neuvízne v paměti na dlouho. Možná až další díly (?).