Volání povinnosti

Volání povinnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334103/bmid_volani-povinnosti-jc9-334103.jpg 4 31 6

Vzestup Mantichory série

1. díl >

První kniha z nové série Vzestup Mantichory. Dobrodružství z hrdinských dní a pohraniční minulosti Hvězdného království Honor Harringtonové. Dospívající Travis Uriah Long touží po řádu a disciplíně - dvou věcech, které mu jeho matka nemohla nebo nechtěla poskytnout. Když se nechal odvést do Královského mantichorského námořnictva, měl za to, že konečně našel to, co tak zoufale hledal. Jenomže život v KNM není přesně to, co očekával. Polní tábor je drsný a frustrující, jeho první mise laxní a nepořádná a jelikož se Hvězdné království Mantichora stále ještě zotavuje z ničivé epidemie, námořnictvo je patrně na pokraji rozpočtového vyhynutí. Travis zjišťuje, že vesmír rozhodně není bezpečné místo.... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: , Polaris
Originální název:

A Call to Duty , 2014


více info...

Přidat komentář

kokrokr
27.05.2020 4 z 5

Zahn je zkušený autor a na knize to je znát. Jistě, není to žádná třeskutá bomba, ale kvalitně napsaný dobrodružný příběh pro mládež. Průběh výcviku mladého Travise Longa a učednická léta u flotily dokážou čtenáře tohoto žánru určitě potěšit. Souhlasím, že kosmoplavec tahá za uši, ale kočka už je z pytle venku a změnit to nepůjde. Mám i druhý díl a čekám netrpělivě na další. Podle všeho hlavní podíl na příběhu odpracoval T.Zahn a T.Pope a Weber měl supervizi.

Garik
07.07.2018 5 z 5

Dej tejto série sa odohráva niekoľko storočí predtým, než sa vesmír Honor Harringtonovej dočkal samotnej Honor Harringtonovej. Zaujímavá, pútavá a veľmi vydarená retrospektíva.

Zaujalo ma:
„… děti nejenom potřebují mít stanovené meze, ale dokonce po nich touží. Meze jsou uklidňující ohrada proti nebezpečím číhajícím v absolutní svobodě. A současně prědstavují důkaz, že na vás někomu záleží.“


lampernaqui
09.03.2018 3 z 5

Hlavní příběh se zatím o moc neposunul, takže člověk, který nechce opustit svět Honorverse, si rád zpříjemní čekání další sérií. Nový hlavní hrdina a děj z daleké historie hvězdného království. Je velkým plusem, že se neobjevují obří bitvy, protože každá z mála střel se počítá. Je to něco jiného než na co jsme byli zatím zvyklí. Bohužel mi zatím hrdina k srdci nepřirostl, ale dám mu další šanci.

Tazz1
24.10.2017 5 z 5

Klasický Weber, tedy space military scifi jak má být. Rozhodně super nápad, nové příběhy z prvopočátků Mantichory. Haven je kámoš, flotila tří křižníků je síla, která vládne vesmíru a v lodích vládne stav beztíže. Mantichora je zaostalá a je daleko za Havenem. Hlavní hrdina je hlava a tím si zajistil postup od toho posledního námořníka a míří na důstojníka flotily. Jen překlad mi občas trhá oči...výraz kosmoplavec, to je skoro jako nosočistoplena za Palackého. Ale stále parádně čtivé a už se těším na další pokračování.

Ládja
13.08.2017 4 z 5

Konečně po dlouhé době opět nějaká kniha z Honorverse. Ale nějak úplně mi to nesedlo. Přišlo mi to skoro jako pohádka, než nějaký pořád začátek Mantichory. Těším se na další díl. Nevím, co by Weber musel udělat, abych přestal jeho knihy číst.

biki
06.03.2017 5 z 5

Už bylo načase, že konečně vyšla další kniha z vesmíru Honor Harringtonové. Když jsem si ji přinesla domů, hned jsem se na ni vrhla jako feťák na nový matroš. Počáteční lehké obavy, že příběh z minulosti Mantichory nebude tak zajímavý, se rozhodně nenaplnily. V knize je všechno, co do těchto příběhů patří - sympatický hlavní hrdina (nemyslím si, že je černobílý), různorodé osoby v jeho okolí, z nich mu některé pomáhají a některé mu házejí klacky pod nohy. Politikaření tak akorát, mezitím pár sarkastických a stále aktuálních poznámek. Závěrečná, poměrně složitá akce určitě také uspokojí každého fanouška Honorverse.
Haven? - tak trochu překvapení, jsem moc zvědavá, jak se celá situace vyvrbí. A bohužel, stromové kočky se ještě nedostaly na scénu.

Štítky knihy

válečné sci-fi

Autoři knihy

Timothy Zahn
americká, 1951
David Weber
americká, 1952

Kniha Volání povinnosti je v

Přečtených46x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce42x
Chystám se číst10x
Chci si koupit7x