Vojna, ktorá zmenila Rondo

Vojna, ktorá zmenila Rondo https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425395/bmid_vojna-ktora-zmenila-rondo-qMT-425395.jpg 5 8 2

Kniha Vojna, ktorá zmenila Rondo od Romany a Andrija z Art Studio "Agrafka", oceňovaný titul hovorí prostredníctvom bohatého vizuálneho jazyka o fenoméne vojny a určený je najmä deťom. Dnes vám s hrdosťou predstavujeme jej slovenskú verziu - premiérový titul z našej vydavateľskej dielne.

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , OZ Brak
Originální název:

Війна, що змінила Рондо , 2015


více info...

Přidat komentář

majáček
27.06.2022 5 z 5

Rondo je krásné a úžasné město, kde zpívají rostliny i obyvatelé. Rondo je jako naše krasná planeta, kde zpívají všichni tvorové. Každý tvor vydává zvuky a pro ně je to třeba zpěv.
Pojem svět pro menší děti je nepochopitelný. Autorka zvolila město a v něm žijící obyvatelé, kterými jsou jednoduché postavičky. Je to pěkný příběh o hvězdičce z papíru, průsvitné postavičce a pejskovi z nafukovacího balónku, kteří se snažili zahnat válku s ostatními obyvateli. Prvně je napadne použít stejné prostředky jako nepřítel zbraně. To nefunguje a příjdou na způsob, který nakonec přemůže válku. Světlo a láska vítězí. Rondo se opravuje, i když jsou obyvatelé postiženi válkou, snaží se žít dál. Vlčí máky jsou symbolem míru.
Velmi pěkná knížka pro děti, kterým je možné tak vysvětlit válku. Na podporu vývoje malého člověka, který nebude chtít válku. Chce žít v míru- hrát si, být s blízkými a radovat se.

parvitas
25.04.2020 5 z 5

Knihu som požičiavala z našej knižnice, lebo som si nebola istá, či sa deťom bude páčiť. A páčila sa.
Veľmi. Chcú ju znovu. Nie iba na čítanie, ale aj na prezeranie. Ilustrácie sú vskutku očarujúce.

A mimochodom, viete, čoho je červený mak symbolom?
Deň červených makov je pamätný deň venovaný pamiatke vojnových veteránov. Pripomína sa celosvetovo 11. novembra, pretože vtedy(v r. 1918) sa podpísal mier...


Štítky knihy

první světová válka (1914–1918)

Autoři knihy

Andrij Lesiv
ukrajinská

Kniha Vojna, ktorá zmenila Rondo je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce3x
Chystám se číst11x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x