Vodkapes

Vodkapes https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201698/vodkapes-201698.jpg 3 7 4

Příběh mladého alkoholika, kterému se v opilosti začne zjevovat mluvící pes. Časem si mladík na psa zvykne a bere ho nejen jako existující bytost, ale i jako svého přítele. Reálný život ale není této podivné dvojici zrovna kladně nakloněn. Ve skutečnosti zosobňuje pes alkoholikův pud sebezáchovy, jeho druhé já, které se ho snaží přimět k abstinenci. Pokud ale mladík svého psa poslechne, už ho nikdy neuvidí a ztratí tak jediného přítele, kterého ještě má.... celý text

Přidat komentář

Lenka1386
27.03.2017 3 z 5

Knížka se čte rychle, místy je na mě ale příliš ufňukaná a sebe obviňovací... Nicméně pro vtipný název, ilustrace, nápad a lehkost zůstává po přečtení spíš kladné hodnocení.

hopla
30.10.2014 3 z 5

Čtivé, leč poněkud laciné, skoro červenoknihovni čtení. Nejvíc mne potěšily ilustrace...


Ajli
24.06.2014 5 z 5

Na tuto knížku jsem narazila úplnou náhodou v knihovně a rozhodně nelituji!! Zaujal mě jak název tak obálka a celou knížku jsem přečetla jedním dechem!! Naprosto originální nápad, skvěle napsané a výstižně popsán život alkoholika a svým způsobem ospravedlnění, že každý takový člověk má za sebou nějakou takovou smutnou minulost a jelikož se k ní nechce vracet a neumí se s ní vyrovnat, často lne k pití či jiným drogám... Rozhodně doporučuji přečíst!!

beanstk
13.06.2014 3 z 5

Krátká moralitka na téma alkoholismus. Obshuje celkem všechny očekávatelné momenty (sliby, sebeobviňování, omlouvání pití atd.) Napsáno vtipně a čtivě.