Voda v pohybu - úžas v nás: Pozorování a pokusy

Voda v pohybu - úžas v nás: Pozorování a pokusy https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338542/bmid_voda-v-pohybu-uzas-v-nas-pozorovani-pAo-338542.jpg 4 6 2

Tekoucí voda a nejrůznější jevy, které se odehrávají na hladině i pod ní, jsou jen zdánlivě všední a všeobecně známé. Každý den je můžeme pozorovat, aniž bychom na nich shledávali něco mimořádného. Co se ale děje s prouděním, když je koryto v nějakém místě užší než jinde? Proč se v řece u mostního pilíře tvoří víry? A jak vlastně různé víry vypadají a vznikají? Co jsou to meandry, jak se tvoří a proměňují? Proč se na písečném dně u pobřeží tvoří zvláštní obrazce a jak jejich podobu ovlivňuje způsob proudění vody? Jak se pohybuje voda ve vlnách a proč můžeme na zvlněné hladině spatřit předmět, který vlny nikam neunášejí? Co se děje s vodní kapkou, když dopadne na hladinu a na suchou plochu? Odpověď na tyto a další otázky nám v této knize srozumitelným způsobem předkládají odborníci na oblast vody a proudění. Prostřednictvím mnoha podrobně popsaných pokusů, které můžeme s jednoduchými pomůckami sami provádět, se učíme pochopit zákonitosti, které se za nimi skrývají. Další obrázky, fotografie a komentáře názorně přibližují a vysvětlují nejrůznější jevy spjaté s vodou. Tato kniha se může stát dobrým pomocníkem nejen pro pedagogy a rodiče, ale pro všechny, kteří v sobě chtějí oživit schopnost žasnout a chuť dále objevovat fascinující svět vody.... celý text

Přidat komentář

CervenaVeronika
20.08.2020 3 z 5

Jak říká komentář přede mnou, kniha není pro každého. Mě nezaujala. Měla jsem bohužel jiná očekávání, více teorie, fotografií, zajímavostí. Kniha mi přijde jako spíše zdroj návodů k experimentům a pokusů s vodou.
Nepřijde mi, že odpovídá na otázky, které se kladou v anotaci. Spíše oklikou navede k tématu, ukáže experimenty, ale nevysvětlí dostatečně.
Doporučuji jen pro opravdové nadšence, pokud vás jen zajímaly odpovědi na otázky, tohle není kniha pro vás.

JirkaTob
05.08.2020 5 z 5

Tuhle knížku řadím mezi nejlepší možné o daném tématu - 5*.
Ale NENÍ pro každého.
Vyskytuje se zde hodně cizích pojmů a terminologie z fyziky a občas biologie (protože návaznost s přírodou).
Měli byste mít ponětí o základech fyziky, jinak se vám může stát, že si místo čtení s pochopením budete jen prohlížet obrázky a grafy.
Knížka vám může tak strašně moc ROZŠÍŘIT obzory, až jsem to musel napsat velkým písmem.


Štítky knihy

příroda fyzika voda pokusy (věda)

Kniha Voda v pohybu - úžas v nás: Pozorování a pokusy je v

Přečtených7x
Knihotéce2x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x