Najdi mě

Najdi mě https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494758/bmid_najdi-me-edj-494758.jpg 4 384 113

Kalifornské zločiny série

1. díl >

Benjamin Fisher, usvědčený sériový vrah mladých žen odsouzený k trestu smrti, se po letech mlčení rozhodne detektivu Danielu Ellisovi prozradit, kam pohřbil těla svých obětí. Pod jednou podmínkou: cesty do pouště se musí zúčastnit i jeho dcera, kterou od svého zatčení neviděl. Pro Reni Fisherovou je to těžké, ale zároveň nedokáže spolupráci odmítnout. Cítí, že obětem i jejich rodinám něco dluží. Po celý život se snažila vypořádat s vědomím, že je dcerou sériového vraha. Aby lépe pochopila, co se tenkrát přihodilo, stala se policejní psycholožkou a odbornicí na profily zločinců. Se svým traumatem se ale nikdy úplně nevyrovnala a minulost ji pronásleduje na každém kroku. Dokonce i Daniel Ellis má vážný důvod se dál zabývat starým případem. Ani jemu nedají spát nezodpovězené otázky. Od dětství je totiž přesvědčený, že jeho matka je jednou z Fisherových obětí. Daniel i Reni věří, že se jim po třiceti letech podaří za děsivou minulostí udělat tečku. Benjamin Fisher je však mistrný manipulátor a noční můra zdaleka nekončí. Místo na konci se znovu ocitají na začátku a pracně pátrají po stopách zavátých pískem Mohavské pouště.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Thrillery

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Find Me , 2020


více info...

Přidat komentář

Janaves
dnes 5 z 5

Jsem ráda, že jsem si knihu koupila. Doufám, že bude mít pokračování. Perfektní psychothriller.

TeaPeter
21.03.2024 4 z 5

Zajímavá kniha. Sebevražda klíčové postavy skoro hned na začátku byla šok. A o kus dále další. Takový druh zvratů opravdu není obvyklý. Škoda, že nakonec se z toho vyvinula tak nepravděpodobná kovbojka. Určitě by to šlo i jednodušeji a mohlo to být ještě mrazivější.


putpuda
14.03.2024 3 z 5

Nějak se nemůžu rozhodnout, jak knihu ohodnotit. Moc jsem se na ní těšila a teď nějak nevím. Přečetla jsem jí docela rychle, četla se dobře, Reni i Daniel mi byli oba sympatičtí, docela rychle mi došlo, jak se bude příběh vyvíjet.....ale nějak to nebylo úplně ono....na sérii s Jude, která je naprosto výborná, to prostě nemá.
Ale určitě přečtu další díl, to je jasné ;)

Mortisha
27.02.2024 3 z 5

Mrazivý thriller z Mohavské pouště, který má být plný zvratů. Zvratů tam je hodně a kombinací ještě více, možná až moc. Vraha víceméně známe od prvních stran ale pořád nalézáme vodítka na možnost, že situace nebude tak jednoduchá. Jak moc je závěr překvapivý? pro mne moc ne. V posledních cca 30 stranách jsem dokonce přeskakovala odstavce. Některé situace zbytečně přehnané a překombinované a nakonec bohužel nepřekvapivé. Mám ráda psychologické postavy a zde jsem se těšila na vztah otce (seriového vraha) a dcery, kde se nabízela možnost jedinečného pohledu do "podivné rodinky" ale určité postoje se často opakují a mnoho jich je odbyto. Knihu jsem přečetla cca za den, ale že bych byla nadšená to bohužel říci nemohu. možná zkusím druhou sérii od autorky, ale z touto pravděpodobně pokračovat nebudu.

knizni.taurus
19.02.2024 4 z 5

Knihu Najdi mě jsem si koupila kvůli obálky a tomu, že v anotaci je zmínka o sériovém vrahu. Jakmile jsem ale začala číst, tak jsem nabyla dojmu, že tenhle příběh mi nesedne. Naštěstí to tak úplně nebylo. UF!

Kniha je napsána v er formě z pohledu různých osob. Bylo to jako sledovat samotný případ z pohledu různých lidí, kteří měli v tomto krutém příběhu větší nebo menší roli. Největší zastoupení má sice Reni, tedy dcera sériového vraha, ale postupně dostáváme náhled všech zainteresovaných osob včetně jejich výletů do minulosti. Začátek knihy je taky docela pomalý a trvalo mi delší dobu, než jsem se dostala do děje.

Téma je ale dost zajímavé, aneb dcera sériového vraha se bude podílet na hledání obětí svého otce. Nicméně je to napsáno tak, že ačkoliv vás zajímá co se s obětmi stalo, tak se to čte pomaleji. Moc vyslýchaní tam není, ale titěrné detektivní práce tam je habakuk. Reni i Daniela si oblíbíte a jejich kapitoly si budete užívat. Je tam spousta prostoru pro pochopení jejich vyrovnávání se s minulostí, se zlem atd. Hlavně Reni byla v tomhle hodně zajímavá osobnost.

No a ačkoliv jsem už na začátku zmínila, že se mi to četlo pomaleji, tak jsem pořád knihu nechtěla odložit. Chtěla jsem vědět co bude dál, jaké překvapení nás ještě čeká. I když jsem několik věcí odhadla, tak to pro mě bylo pořád překvapivé čtení.

Takže, do dalšího dílu se nejspíš pustím, protože chci vědět co bylo pak a námět mě bavil. Kdo hledá nějaký zajímavý detektivní příběh se skvělými postavami, tak můžu (s pár výhradami) vlastně knihu Najdi mě doporučit.

3/5 hvězd :)

Lovana
08.02.2024 3 z 5

Do knihy jsem se pustila zejména proto, že předchozí série autorky s Jude Fontaine mě velmi bavila. Bohužel od začátku knihy jsem měla pocit, jako by tuto knihu napsala úplně jiná autorka. Dlouho mi trvalo, než jsem se do knihy alespoň trochu začetla a musela jsem se do knihy trochu nutit.
Rozhodně to, ale nebylo způsobeno hlavními hrdiny, zejména Daniela jsem si oblíbila velmi rychle. S Reni mi to trvalo trochu déle, ale vzhledem k tomu, co vše zažila, je jiná, tak je to asi pochopitelné.
Postupně jak se příběh vyvíjel, tak už jsem celkem tušila, kam se bude ubírat, ale to mi nijak nevadilo, spíš jsem byla zvědavá, zda mám pravdu. Na druhou hlavně ke konci se objevilo několik situací, u kterých jsem nechápala, proč se hlavní postavy zachovaly tak, jak se zachovaly a některé situace mi přišly nereálné.
Líbilo se mi prostředí pouště, které není v takovýchto knihách vůbec časté, ale zároveň s ní se pojí i některé, pro mě, nepochopitelné situace.
Druhý díl si určitě přečtu, už proto, že jsem zvědavá, jak to bude s hlavními postavami dál a za bude zodpovězena jedna otázka, kterou mám po přečtení prvního dílu.

Hodnocení 3,25*/5*

monika0356
07.02.2024 5 z 5

Tak toto se hodne povedlo!! Skvely pribeh, po dlouhe dobe sympaticti hlavni hrdinove, za me rozhodne stoji za precteni.

Arwen777
10.01.2024 4 z 5

Rereading v jazyce originálu.
Spolu s druhým dílem jsem dostala jako dárek k Vánocům, tak jsem si v rámci procvičení angličtiny dala znovu i tento díl. A opět se mi moc líbil a těším se na druhou knihu série.

veronika9761
30.11.2023 5 z 5

Absolutně neotrely pribeh. Konec logicky malinko zadrhaval, ale jako celek husty čtení.

PolBara
29.11.2023 4 z 5

Příběh mě zaujal a bavil, četl se dobře. Reni mi je sympatická, další silná ženská hrdinka s pochmurnou, tragickou minulostí.

micha-ella
23.09.2023 3 z 5

Nic pro mne. Záměrně předem nečtu komentáře a někdy ani anotaci, proto jsem nevěděla, že jde o část série. A ty nemusím.

Ulala
20.09.2023 5 z 5

Byla jsem zvědavá na novou sérií a autorka nezklamala. Opět silná osobnost, hlavní hrdinka, která prožívá své osobní drama, řeší ve spolupráci s detektivem z vražd případ starý 30 let. Bohužel tento případ se týká osobně obou. Krásné popisy pouště vyvažují dramata, které se tam odehrávaly. Kdo si oblíbil první autorčinu sérií, nemůže vynechat tu další.

Arwen777
27.08.2023 4 z 5

Skvělý thriller, 2 sympatičtí vyšetřovatelé, oba honí minulost a jsou nevyrovnaní. Jeden starý vyřešený případ sériového vraha, na kterém mají oba vyšetřovatelé osobní zájem. A slibem odhalení míst, kde pohřbil těla, roztáčí sériový vrah spirálu událostí, které ukážou, že ne vše je tak jasné.
Trochu mě mrzel konec, který už byl až moc neuvěřitelný, a také mě mrzí, že jsem konečné rozuzlení odhadla moc brzy. Ale jinak je to thriller, jak má být. Napínavý, trochu ujetý, psychologický a navíc se odehrává většina děje v Mohavské poušti, kterou autorka dokázala vykreslit nádherně.
Skvělá zábava, doporučuji a těším se na další díl.

SilvieSisinka
23.08.2023 4 z 5

Super čtivý psychotriller.

FejKýý
15.08.2023 3 z 5

Tak tuhle knihu jsem četla přes čtvrt roku. Ona není zase tak špatná. Ale mě příběh nějak moc nesedl. Pokračování jestli u nás vyjde, si přečtu jen proto, že mě zajímá co s hlavními postavami bude dál a protože už je stejně jen jeden díl. Prvních sto stran jsem se nemohla moc ani začíst. Druhá polovina knihy byla pro mě lepší. Dokonce co se pak dělo, jsem ani neodhadla že se stane. Je to zajímavé, druhá série od spisovatelky o Jude Fontaine mi naopak sedla hodně. 2,5*

zanekzoltecu
03.08.2023 5 z 5

Špicová bichla, takovó familku prostě chceš! :)

Arkagas
17.06.2023 3 z 5

Chcete thriller se sériovým vrahem, jeho dcerou a detektivem, který má osobní zájem na tom zjistit, kam Ben Fisher ukryl všechna těla? Máte ho mít. Najdi mě je kniha, která čtenáře vtáhne na první dobrou, do 3/4 je to thriller, ve kterém sice netečou potoky krve, pachatel už dávno sedí ve vězení a přesto Vás příběh nutí číst dál a dál.. A pak se stane jedno velké ale, které je vcelku předvídatelné, ale přesto je to takové meh. Oceňuju vykreslení postav, kdy je na Frani vidět, že i když se snažila být silná a stala se jako dcera vraha velmi vysoko postavenou v týmu FBI, neznamená to, že má v sobě trauma vyřešené...Celkově je to kniha svižná, v podstatě nenáročná a pro všechny milovníky true crime zábavná, nicméně z konce jsem rozpačitá. Neříkám, že to není reálné, ale přece jen je tam jedno obrovské ale. 
Moje hodnocení: 7/10

rumova_kulicka
12.06.2023 3 z 5

Mám to stejně jako spousta čtenářu pode mnou. Začátek super, mělo to potenciál, ale pak už to bylo poměrně překombinované a to mám přitom zvraty ráda. Aspoň že hlavní postavy byly sympatické. První trilogie autorky je mnohem lepší.

JustWomen
12.06.2023 2 z 5

Začátek mě zaujal, zajímavé téma a postavy, ale musím říct, že ten konec se mi vůbec nelíbil. Bylo to neuvěřitelné, podivné a překombinované, co se pachatelů týče. Fakt mi to přišlo jako parodie na thrillery.

Nelly
09.05.2023 4 z 5

Neotřelý námět, sympatičtí vyšetřovatelé a dost zvrácený pachatel. Když se to správně namíchá, vyjde z toho parádní thriller, který mohu doporučit.