Vlk samotář

Vlk samotář https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208877/bmid_vlk-samotar-208877.jpg 5 7 5

V této knize je popsán příběh německého ponorkového esa z druhé světové války Wernera Henkeho, jenž se svou ponorkou U-515 potopil víc plavidel (24 obchodních a 2 válečné lodě), než kterýkoli německý ponorkový velitel v období po září 1942. Henke, krajně nezávislá osobnost, byl téměř degradován a propuštěn z válečného námořnictva, aby se pak stal jedním z jeho největších hrdinů. Dva týdny po tom, co jej Hitler vyznamenal jedním z nejvyšších řádů, se Henke střetl s gestapem, aby bránil své přátele. Jádro této knihy tvoří vylíčení, jak a proč jeho život skončil na ostnatém drátě oplocení zajateckého tábora u Washingtonu, D.C. – Henke byl jediný velitel ponorky zastřelený ve Spojených státech při pokusu o útěk.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Vojenství

Vydáno: ekniha , Elka Press
Originální název:

Lone wolf


více info...

Přidat komentář

Igor1311
29.09.2023 5 z 5

Edícia Militaria je jednou z najlepších, aké som čítal. Zameriava sa hlavne na životopisy a spomienky z druhej svetovej či napoleonskeho obdobia. a zaoberá sa menej známymi osobnosťami, čo je veľké plus a tak sa dozvedáme mnohé menej známe informácie. Henkeho životopis je vynikajucim dielom, kde vidíme celý jeho život a pôsobenie na ponorke U-515. O nemeckých tankistoch či polných maršaloch sa už toho popísalo mnoho, preto životopisy Henkeho či Kretschmera a Lutha z rovnakého vydavateľstva sú skvelým rozšírením obzorov o vojne.

Zahonek
18.03.2019 5 z 5

Velmi pěkně napsaný životopis. Kniha je plná historických faktů a technických záležitostí, přitom je napsaná tak čtivě a poutavě jako málokterý román. Pro milovníka U-bootů super zážitek. Bohužel se mi už nepodařilo sehnat knihu v hmatatelné verzi, takže jsem ji hltal formou eknihy.


Challi
05.10.2017 5 z 5

Velmi pěkně, komplexně a čtivě napsaný životopis Wenera Henkeho - ponorkového esa 2.světové války

Langosh
06.12.2016 4 z 5

Pěkná kniha. Skvělý popis života a hlavně kariéry jednoho z nejlepších německých ponorkových velitelů. Díky tomuto dílu člověk také nahlédne do života v Německu, jak vypadala a probíhala bitva o Atlantik, jak to měly ponorky těžké, zvlášť je patrná převaha Spojenců od roku 1943.

Radhagupta
18.06.2014 5 z 5

Jedna z mála knížek, která se celkem věrohodně a přesně věnuje období, ve kterém byly německé ponorky již "lovnou zvěří" a pramálo ohrožovaly bezpečnost zásobování spojenců. Krom toho přibližuje život a charakter jednoho z nejschopnějších ponorkových velitelů druhé světové války, který se stal obětí úspěšné americké desinformační kampaně a propagandy. Kniha patřící mezi "ponorkářskou" špičku.

Autorovy knížky

2009  97%Vlk samotář

Kniha Vlk samotář je v

Přečtených9x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst5x
Chci si koupit7x