Vlčice a děti noci. Část první

Vlčice a děti noci. Část první https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86328/bmid_vlcice-a-deti-noci-1-NLz-86328.jpg 4 43 6

Vlčice Kroana série

< 4. díl >

Striga z předchozího dílu ságy Vlčice byla zničena, avšak zanechala po sobě krvelačné potomstvo. Marobudovo království je opět ohroženo, tentokrát velmi temnými silami. Kroana, Marobud a Alana se rozhodnou vrátit úder. Je to ale nejmoudřejší řešení? Bojovnice a mora Nadja o tom má pochybnosti. Navíc Arminius a náčelník Hermundurů Vibilius kují nebezpečné pikle. Román Vlčice a děti noci lze označit jako upírský, i když slovo „upír" byste v něm hledali marně.... celý text

Panpalapax
Panpalapax
11.12.2020 4 z 5

První kniha od Žemličky, kterou jsem četl. Líbila se mně, i když jsem nečetl předcházející příběhy vlkodlačice Kroany. Dokonce mně inspirovala k dohledání historické mapy Evropy z doby Marobudovi říše. A také ke koupi jiné knihy o Marobudovi - Zlomený meč od Eduarda Štorcha.

Nelíísek
Nelíísek
23.04.2020 4 z 5

Místo strigy pro změnu na scénu přichází vapeři neboli kikimory (z nějakého důvody autor slovo upíři vůbec nepoužil, i když se mu po těch příbězích z červené knihovny moc nedivím, chtěl aby si čtenář představil tohoto tvora opravdu jako dravce, né jako žádného nafoukaného emaře), nic méně zní to jako klišé ale je to do knihy zakomponováno celkem dobře.

Vše je dobře vysvětlené proč a jak se to děje .. ale i tak se mě začíná zdát ta překombinovanost děje spíše škodící příběhu než prosperující.

Navíc přehršel lechtivých scének taky nějak zvlášť nepřidává, i když v předchozích dílech taky byly tady mě někdy připadají nesmyslné a na sílu narvané.

konečně se ale v knize znovu na chvilku objevily trpaslíci

"Cože?!" vykřikl skřítek, který do té chvíle stranil Alaně "Ta světlá je Kroana? kluci beru tu sázku zpátky! Kroano! Držím ti palce! Dej jí po hubě! Jo, jo to je vono! Jebni ji po kebuli"
(Mám takový pocit že tohle byl Pelíšek, celkem mě v příběhu chybí)


Allebith
Allebith
14.09.2017 2 z 5

Za mě nejslabší článek ze série, ačkoliv se jedná pouze o první polovinu. Dám ještě šanci druhé a uvidíme.

Claudius
Claudius
25.11.2015 4 z 5

V tomhle díle nějak autor přidal sexuálních a jinak lechtivých scén. Přišlo mi, že se postavy pohybovaly častěji bez oblečení než s ním. Příběh tím však nijak zvlášť netrpí a většinou je to poměrně solidně vysvětlené, ale je poněkud zvláštní, kudy se tahle série ubírá.

Lusa
Lusa
08.02.2015 5 z 5

První díl třetí série nezaostává za předchozími díly, napínavý, zajímavý a vzrušující děj, přesně to, co vás dokáže strhnout a donutit dočíst příběh do konce.

LordSnape
LordSnape
15.06.2012 3 z 5

Pro mě docela zklamání. Už po první půlce (prvním dílu) mohu říct, že Děti noci budou asi nejslabší z celé série o Vlčici Kroaně. Žemličkovi už očividně dochází dech a měl by se soustředit už radši na něco nového.

Štítky knihy

česká fantasy historická fantasy česká fantastika

Autorovy další knížky

Zdeněk Žemlička
česká, 1957
2005  82%Vlčice
2008  77%Vlčice a Mandragora. Část první
2007  78%Čas rytířů
2011  84%Vlčice a děti noci. Část první
2008  79%Vlčice a Mandragora. Část druhá

Kniha Vlčice a děti noci. Část první je v

Přečtených64x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce63x
Chystám se číst13x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x