Odhalená pravda
Vlci zvěrokruhu série
Erotická fantasy série vrcholí Když Aylu odmítl milovaný muž a alfa samec smečky Hadonoše, stal se z ní opět vyvrženec. Nyní ji chce Kaden za každou cenu zpět a ona jeho pomoc potřebuje. Dokáže mu ale odpustit a spojit se s ním, aby odhalili pravdu o zlověstné magii Slunečních čarodějek a partnerských poutech, která ovládají životy všech? Semknou se smečky nakonec dohromady a zahodí stará nepřátelství, dokud nebudou všichni měnlivci konečně svobodní?... celý text
Originální název: Zodiac Aligned, 2023
Komentáře knihy Odhalená pravda
Dostala jsem se na konec hlavní série. Všechno dopadlo, jak mělo, a mě bolí u srdíčka, že je příběh u konce a já se pomalu loučím se všemi postavami. Stejně jako Larkin se vrhám do čtení těchto knih s milostným příběhem. Aspoň díky nim můžu prožít něco tak nádherného, jako je opravdové partnerské pouto – něco, co je ve skutečném světě nemožné najít a naplno prožít.
Jsem vděčná, že jsem mohla Aylu provázet jejím příběhem, a jsem za ni a Kadena moc šťastná.
„Klidně si utíkej, vlčí štěně. Ale já si tě vždycky chytím. A až to udělám... nenechám tě odejít.“
Tak tohle bylo náročné. Sérii mám ráda a už od začátku mi přišla fajn, ale už od třetího dílu jsem s ní začala mít problém a... ani tento díl si mě zpět nezískal.
Dostáváme pomalý začátek, kdy jsem ale měla aspoň čas si vzpomenout, co se vlastně v předchozím díle stalo. Následně dostáváme více menšího zápletek, které směřují k rozuzlení celého probélmu a... jo, to se celkem dalo. Závěr mi přišel strašně uspěchaný a místy i neuzavřený, ale vzhledem k tomu, že kniha má ještě doplňkový díl, jsem schopná to zčásti ignorovat.
Co mi na knize trošku vadilo, byla hlavní hrdinka, která nám v prvním díle byla představena jako naprostá chudinka, ale v posledním díle se z ní stala hvězda největší, bez které by všichni umřeli. Místy mi to připadalo už trošku přehnané. (Ale tak to vlastně je s většinou YA hrdinek, tak co chci, co?) Další věc(?), co prostě nepřekousnu, je Kaden... Prostě pardon, ať si to má vysvětlení, jaké chce, to co se stalo v předchozím díle mu neprominu nikdy.
A závěrem se musím ptát - jsem to jen já nebo jste tam i vy našli určité nesrovnalosti? Kupříkladu Jordanova (jmenoval se tak, že?) rodina mi místy absolutně nedávala smysl.
Zase abych knihu úplně nepotopila, tak to nebylo zas tak špatné zakončení série. Takže pokud se vám předchozí díly líbily a jste zvědaví na zakončení této série, rozhodně dejte šanci i této knize.
3/5
instagram: @sabi_z_knihy
Příběh pokračuje přesně tam, kde posledně skončil. Problémy se slunečními čarodějkami pokračují a cesta za svobodou není vůbec jednoduchá a bez obětí se bohužel neobejde.
Kaden se po tom, co se stalo mezi ním a Aylou, snaží vše napravit (a že měl co napravovat, opravdu se choval jako blbec ) a chce ji získat zpět. A co si budeme, nečekal ho zrovna lehký úkol. Ayla totiž není ten typ dívky, který by mu hned neskočil kolem krku a vše odpuštěno. Za což jsem moc ráda, že si dávala pěkně načas a nedala moc nic zadarmo. Z Ayly se díky všemu stala velmi silná žena, a troufám si tvrdit i pravá alfa samice. Zároveň začala ještě více rozvíjet své magické schopnosti, a to nejen za podpory členů některých klanů, ale i nečekaných spojenců.
V tomto díle jsme se dočkali hned několika střetů klanů zvěrokruhu se slunečními čarodějkami. Ztráty byly tentokrát veliké. Obzvlášť dvě ztráty mě osobně zamrzely. A jednu považuji za velmi vykalkulovanou, aby se to hodilo do krámu. Za tohle jsem autorkou proklínala.
Jakože tenhle díl hodnotím lépe než ten předešlý. A celkově mi tahle série přišla vydařená. A jsem zvědavá na poslední knihu s bonusovými příběhy.
Popravdě, jsem ráda, že je to za mnou. Ztratilo to pro mě jiskru a už jsem dočítala spíš jen ze zvědavosti, než z nadšení.
Nejedná se o špatný příběh, jen se připravte, že vášeň mezi hrdiny ubírá dost prostoru ději, který by mohl být kvalitnější. Sice není nouze o zvraty, jenže ty se dají dost vypozorovat a předvídat.
Takže pokud hledáte eroticky pikantní příběh ze světa vlkodlačích smeček s dobrým koncem, nesáhnete s touto sérií vedle. Přečtení nelituji, bylo to fajn. Jen to nepovažuji za něco, z čeho bych byla opravdu unesená, toť vše.
Ayla se konečně usmíří s Kadenem a stane se vůdkyní všech smeček za osvobození měnlivců zpod nadvlády Slunečních čarodějek, které je mají ve své moci a mohou je ovládat jako loutky. Pohádka končí happyendem a ústřední dvojice nestrádá ani po sexuální stránce.
Po dočtení celé série musím říct, že jo - líbilo se mi to.
Bylo to předvídatelné, mnohdy až moc jednoduché a na zadek jsem si z toho nesedla, ale jako celek to funguje a dávám zasloužené 4*.
V celé sérii se mi moc líbil vývoj vedlejších postav, musím říct, že ty byli v příběhu skvělé. Pokud by vyšel díl o jejich dalších osudech, tak si ho s chutí přečtu.
A co se mi na Vlcích zvěrokruhu obzvlášť líbí, jsou obálky knih. Musím uznat, že jsem po této sérii sáhla především kvůli nim a rozhodně toho nelituji.
Výborný závěr celé série. Celá série byla povedená. Popis děje i prostředí. Ostatních. Některých zesnulých je mi velice líto a také mě mrzí, že zůstal otevřený konec mezi některými. Nicméně doufám, že brzy vyjde víc knih od autorky, protože její styl mi prostě sedl.
(SPOILER)
Předně doufám, že vyjde v překladu i poslední díl této série, kde jsou příběhy jednotlivých párů, které se zde dobře rýsují a min. by to byl důvod dát si opáčko. :)
Ayla zde dozrála a rozvinula své magické schopnosti, a to za vydatné podpory nejen klanu Hadonošů, kde bylo příjemným překvapením, že jí Kaden znovu do smečky tradičně nenaverboval, ale i čarodějek, jednoho upíra a ostatních vlků zvěrokruhu. Ztráty jsou opět veliké, ale za možnost svobody to stojí, i přes oběti ve vlastních řadách, kde mě jedna obzvlášť zamrzela.
Takže série o tom, jak se přes různé překážky z jedné vícekrát odmítnuté vyvrhelky stane magicky obdařená alfa samice. :)
Kaden se snaží získat zpět Aylu. Více se dozvíme o ovládání mysli Slunečními čarodějkami a že není snadné jejich magii vzdorovat. Pod vlivem událostí se i další alfy a jejich smečky snaží osvobodit z vlivu Slunečních čarodějek a Ayla se snaží naučit propojení měsíční a sluneční magie pro zrušení pout všech smeček. Jejich boj se Slunečními čarodějkami nebude snadný.
Celá tahle série je celkem povedená. Byla plná napětí a akce a čtenář se rozhodně nenudil. Ani tento díl nebyl jiný. Určitě se k téhle autorce ještě vrátím a přečtu si další knihy.
Tak jsem se dostala až na konec a v závěru musím říct, že jsem spokojená.Celou sérii jsem přečetla za pár dní.Bylo tam hodně akce, tajemství,lásky,přátelství.Erotické scény mě nezaujaly,tak jsem je přeskakovala.Ayla se posunula z vyvržence na super hrdinku,ale tak nějak jsem jí to přála .
(SPOILER)
Hezké. Nějaké ztráty - ten Jack mě vážně naštval. Nějaké náznaky pro pokračování/další řadu. A spousta odhalených pravd. Konec dobrý.
Občas nějaká nelogičnost, stejně jako v přechozích dílech, ale mhouřím oko.
Tohle byl jednoznačně nejlepší díl celé série. Bylo to fajn zakončení, kde autorka vše čtenářům dovysvětlila a ten svět vám v konečném celku začal dával smysl.
Musím říct, že byť jsem z této vlčí série nebyla až tak nadšená jako jiní čtenáři, tak si stojím za tím, že autorka vymyslela originální svět a téma. Na můj vkus tam prostě chybělo více rozvinutí některých zápletek a akcí. Napínavých scén tam bylo dost, ale někdy je méně více a mně jako čtenáři by se líbilo držet se jedné a pořádně ji rozvinout. Ale asi jsem někdy moc náročná.
Je to jednoduchá NA fantasy s opravdu pikantní linkou, kde ale velkou roli hraje láska, důvěra, naděje a rodina. Takže pokud máte rádi vlky, spicy fantasy a jednodušší svět, tak tohle je série pro Vás!
Úžasná série ... Už v předchozích dílech jsem psala,že knihy mají vše co mají mít... napětí,lásku, přátelství,dramata, překvapení,erotiku a mnoho dalšího....určitě nejlepší fantasy poslední doby...jen a jen doporučuji
Ach jo, tento díl mě bavil zatím nejméně.
Pořád platí, že se kniha svižně čte, ale čekám na nějaké “novinky, mám pocit, že se série zasekla v bodu, kdy se děj opakuje pořád dokola, pouze s drobnými detaily. Přijde útok, zahladí škody, hledají řešení a zase přijde útok.. za mě nyní stálý koloběh.
-rozhodně se těším na vývoj jak dokáže Ayla využívat sluneční magii a jaké výhody to pro ni a její okolí přinese
-víc než postavy hlavní, mě teď baví postavy vedlejší. Jsem zvědavá a doufám ve větší interakci zejména Larkin, Jordana a Stelly.
Diky @gradacz za knihu v rámci spolupráce :)
Nevěřím tomu, že je tahle fantasy cesta (skoro) u konce. Od závěrečných dílů mám vždy velká očekávání a dokáží ovlivnit názor na celou sérii. Jak to dopadlo tady? Prozradím rovnou, že zklamaná nejsem.
Autorka skvěle rozvíjí charaktery hrdinů, jejich vnitřní boje i vztahovou chemii, která je jedním z hlavních taháků série. Buď se autorka od předchozích dílů polepšila, nebo jsem si zvykla. Ať tak či tak, funguje to! Oba hlavní hrdiny jsem zvládla a nechtěla jim zakroutit krkem. Ba ne, Ayla k tomu neměla daleko častým upozorňováním na zjevná fakta a opakováním stejných myšlenek.
Zápletka ohledně Slunečních a Měsíčních čarodějek přidává příběhu na hloubce a rozšiřuje celkový svět. Dodává i několik nečekaných zvratů. A čeho jsem se bála nejvíc? Že to bude přitažené za vlasy a vyeskalováno do šílených rozměrů. Happy end to sice je, ale dává smysl a taky funguje! Navíc se autorka nebojí střílet do vlastních řad. A tak to má být.
Odhalená pravda je povedeným zakončením série, které nabízí vše, co by si čtenáři mohli přát – akci, romantiku a dramatické zvraty. A já vám celou sérii vřele doporučuji.
Úžasný závěr série, ve kterém se všechno vysvětlilo. Opravdu doufám, že nakladatelství vydá i další díly věnované jiným dvojicím.
Kaden se v tomto díle snažil dostat Aylu zpět. Což nebylo lehké, Ayla mu nedala nic zadarmo! Což se mi líbilo, že si hned neskočili okolo krku. Z Ayly se stala nebojácná žena, alfa samice s velkým A. A taky mocná čarodějka, požehnané dítě, jak řekla její matka.
Jsou tu i spicy scény, bez kterých by to nebylo ono. To jejich pouto!
Překvapil mě i Jordan a ostatní smečky. Přiznám se, že konec knihy mě tak nějak dojal k slzám, vůbec jsem to nečekala. Jo, jsem plačka :D Takové uzavření série, mám ráda.
Nápad s vlky zvěrokruhu, kdy každé znamení má nějakou speciální schopnost, to je dokonalost! A ty obálky!
Pokud nad sérií stále váháte, jděte do toho! Stojí to za to, ale pozor určitě až od 18+!
Poslední díl série byl plný rozuzlení. Četlo se to samo, měla jsem za hlavní hrdinku radost, pěkný happyend. Ale také bych ocenila i závěr pro ostatní postavy - Mira, Wesley, Stella a hlavně Larkin...
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
upíři magie, kouzla láska čarodějnice vlkodlaci, lykantropové partnerské vztahy léčitelství, alternativní medicína nadpřirození tvorové zvěrokruh vlci romantika nadpřirozené schopnosti spřízněná duše romance fantasy erotické rományElizabeth Briggs také napsal(a)
| 2023 | Třinácté znamení |
| 2023 | Osudové pouto |
| 2024 | Měsíční čarodějky |
| 2025 | Král démonů |
| 2024 | Odhalená pravda |

94 %
70 %

Vsechny díly si udržely standard, což bylo skvělé. Doporučuji.