Další osudy
Elizabeth Briggs

Vlci zvěrokruhu série
< 5. díl
Erotická fantasy – nové příběhy. Pět párů nejoblíbenějších postav erotické vlčí série musí čelit novým nástrahám osudu.
Literatura světová Fantasy Erotika
Vydáno: 2025 , CosmopolisOriginální název:
Fates Entwined, 2024

Nešlo si nepřečíst i tento závěr. Vždyť koho by po přečtení předchozích dílů nezajímal osud Stelly (tam bylo poměrně jasné, že bude s Jordanem), nebo Larkin, Miry, ale i Ethana a dalších. Byla to příjemná tečka za celou sérií.

Noo, je hezký vědět, že i na ostatní čekal happy end, ale je to uspěchané a trochu odfláknuté. Ale jsem ráda, že se to vyřešilo v jednom díle a že každý nedostal svou knihu.

(SPOILER)
Když jsem dočetla čtvrtý díl ze série Vlci zvěrokruhu, tak jsem si říkala, že bych chtěla knihu, kde bych se více dozvěděla, co se stalo s Larkin, Stellou a ostatními. Autorka moje zbožné přání vyslyšela! Kniha byla naprostá pecka!
První příběh je o Stelle a Jordanovi. Líbilo se mi, že i když mezi sebou měli pouto, že na to šli pomalu, protože Stella vlastně Jordana nechtěla kvůli tomu, že Lvi zabili její rodiče.
Pak přišli na řadu Mira s Wesleym. Od prvního dílu jsem si říkala, že tito dva musí být spolu. Mira do něj byla od dětství zamilovaná. Pak měla falešné pouto s Aidenem.... Vážně jsem ráda, že k sobě Mira s Wesleym našli cestu.
Larkin a Ethan. Tak to bylo něco! Bylo to žhavý! Taky jsem se u jejich příběhu i zasmála. Larkin je vtipná postava.
Nevěděla jsem, že potřebuju příběh Killiana, dokud jsem ho nezačala číst. Moc se mi líbil jeho vztah s Madison.

Knížka se mi moc líbila. Strašně ráda jsem si přečetla o dalších postavách ze série vlků. Škoda, že každá ta postava neměla svojí vlastní knížku, ale i tak jsem spokojená a chápu důvody. Knížka byla velmi čtivá. Jsem ráda, že každý z nich má svojí vlastní linku a happyend. Knížku určitě doporučuji.

No... Myslím, že jako hezký, všichni jsou happy.... Ale! jak píše Tesset, proč? Mělo zůstat jen u 4 dílů a zanechalo by to ve mě krásný pocit, jak to všechno zvládli a dobře to dopadlo. První "povídka" se mi líbila, ale pak už to bylo všechno stejné. Ne, jo, sex, jupí, happyend....

Za mě úplně zbytečná kniha. Není to nic jiného než pár dvojic, které se spárují. Na mě to působí strašně nereálně, aby všichni měli ten šťastný konec ala druh-svatba-děti. Prostě proč?
Smutné, proč to pojala jako povídkovou knihu, ale na druhou stranu jsem ráda, že z toho nevznikly samostatné romány, protože by byly dost plytké (ono i ty předchozí díly co se týče hloubky postav, příběhu atd. nebyly nic moc). Tím jsme tedy (doufám) sérii uzavřeli a uvidíme, co přinesou další knihy, pokud u nás budou vydány.

3/5*
Letem světem ohledně spárovaní dvojic, jejichž pouta byla naznačena v původní tetralogii. Smečky se nám rozrostou a o budoucnost vlků zvěrokruhu bude postaráno. Dojde i na mezidruhové párování a netradiční Age Gap, stejně jako na emancipaci a změny zastaralých struktur vlčích uskupení.
V průběhu milostných tanečků dostaneme také nějaké ty padouchy, kteří dříve unikali spravedlnosti, zničíme pár kleteb a zapojíme upíry, čarodějnice a hybridy do každodennosti smeček.
Mám moc ráda Larkin a její čtecí úchylky, takže její příběh rozhodně potěšil.
Nejméně mne pak zaujal pár Killian a Madison. Za mě byl už nadbytečný …..
Autorka na konci vysvětluje své rozhodnutí, proč nakonec napsala jen jednu knihu, když původně plánovala další čtyři pokračování. Její důvody jsou velmi smutné, nicméně já jsem ráda, že nakonec přistoupila k této verzi, jelikož i zde se našlo mnoho hluchých míst a nemyslím, že je v tomto příběhu co víc říct. Ukončeno je to slušně a je zbytečné to jakkoliv uměle natahovat.
upíři magie, kouzla láska čarodějnice vlkodlaci, lykantropové pro ženy nadpřirození tvorové zvěrokruh nadpřirozené schopnosti romance erotické romány fantasy rományAutorovy další knížky
2023 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
2024 | ![]() |
2025 | ![]() |
Já prostě miluju Vlky zvěrokruhu a tuhle knížku jsem potřebovala, aniž bych o tom předtím věděla. Je sice škoda, že o každém z párů nevznikl samostatný díl, jak to měla autorka původně v plánu, ale jsem moc ráda, že jsme se alespoň touhle cestou dozvěděli, jak to s nimi dopadlo. Teď bych se k jednotlivým příběhům (novelám) ráda vyjádřila jednotlivě.
Stella a Jordan – ano, několikrát jsme si vyslechli, že by je dva dohromady nikdo nečekal, ale oni jsou definicí dokonalé dvojice! Jejich hate to love a ignorování vzájemné přitažlivosti mě moc bavilo. Hlavně se mi líbilo, jak Stella postupně zjišťovala, kdo je Jordan doopravdy. Silově naprosto vyrovnaní partneři. Zápletka s Roxandrou byla pecka.
Mira a Wesley – u těchto dvou naopak od prvního dílu série bylo bolestivé čekat na to, kdy se stanou konečně druhy. Všechny ty náznaky byly do očí bijící a jsem ráda, že je přestali ignorovat a šli za svým srdcem, přestože v této cestě bylo pár překážek.
Larkin a Ethan – v tohle jsem si neodvažovala ani doufat, ale ono se to vážně stalo! Ethan mě zaujal už v předchozích dílech a v Larkin jsem se dost viděla. To, jak byl jejich příběh spjat s knihami hodně oceňuju a navíc se tu objevilo asi nejvíce vtipných situací (žhavé scény stály taky za to). Ještě, že oběma nakonec došlo, že bez sebe tak trošku nemůžou být.
Madison a Killian – o téhle dvojici jsem vůbec nepřemýšlela, ale páni, jak ji teď zbožňuju! Tady se ukázalo, že se můžou spojit i dva naprosto rozdílné světy, pokud o to dva lidé upřímně stojí – i když si mysleli, že na ně štěstí už rozhodně nikde nečeká.
Za mě tedy geniální zakončení série, u něhož jsem si i dost pobrečela. Už teď vím, že po Vlcích zvěrokruhu sáhnu někdy znovu.