Vlčí stopou

Vlčí stopou https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180696/bmid_vlci-stopou-bDe-180696.jpg 5 4 2

Svit je vlk a svět je jeho nepřítelem. Pomáhají mu náhody, zděděný pud a především vrozená bystrost. Vítězí ve stálém boji o život, stává se hlavou smečky, vychovává další zdatné lovce. Několikrát se setká s lidmi, k nimž cítí zvláštní přitažlivost... Je to opravdový román zvířete a kanadské divočiny, vzrušující a pohnutý.... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Družstevní práce
Originální název:

Starlight


více info...

Přidat komentář

Turlogh
11.09.2020 5 z 5

Výtečný příběh vlka Svita a jeho smečky, zjevně napsaný znalcem přírody a zvířat na úrovni E.Setona. Bravo pane H.M.Battene! Lidé, jak jinak, v tomto příběhu opravdu nevycházejí dobře a situace z děje starého románu se opakuje i v současnosti. Tady u nás i všude ve světě si někteří lidé dělají právo rozhodovat o tom, kdo v přírodě bude či nebude žít. Naposledy tady u nás na Jablunkovsku brečí chovatelé ovcí, že jim vlci zabíjejí ovce. Přitom nemají u ovcí ani dozor ani ohradu ani ovčáckého psa! Pak se diví a stěžují si. Bohužel někteří místní rádoby politici, kteří navíc zjevně celé věci houby rozumí, jim přizvukují. Vlky zlikvidovat, musíme chránit ovečky a naše chovatele vykřikují. Obchází se tady zákony, že vlk má 100 % ochranu v ČR, protože v minulosti byl zcela vyhuben. Například páni myslivci v obci Bílá před několika lety vystříleli tajně celou smečku vlků. Policie ČR toto nevyšetřovala. Prostě někteří lidé jsou pěkní šmejdi a zjevně by to chtělo, aby někdo za ně také rozhodl, ti tady žít nebudou, zlikvidovat. Vím, že to sem příliš nepatří, ale přečetl jsem nyní za sebou dvě pěkné knihy o vlcích, viz. mé komentáře a emoce musí ven. Knížku naprosto doporučuji ! Howgh.

Edice
24.07.2017 5 z 5

Pamatuji si, jak mi z téhle knížky mamka předčítala jako malé. Jediné, co mi však utkvělo v paměti, bylo Svitovo jméno a osud jeho rodičů a sourozenců. Proto, když jsem po letech knihu náhodou opět našla v rodinné knihovně, jsem byla neskutečně šťastná. Okamžitě jsem se dala do čtení. A jak mi bylo slíbeno, propadla jsem se do úžasného světa Divočiny.
Příběh je neskutečně hluboký, citlivý a rozhodně vám nebude před očima vytvářet iluze. Zde tě čeká opravdová Divočina! jakoby křičela už obálka knihy. Nic a nikdo v knize není idealizován. Zvířata jsou stále zvířaty. Ale ani zdaleka nejsou necitlivá či prostoduchá. Jejich pocity a chování jsou v příběhu skvěle promítnuty.
Do knihy jsem se opravdu vžila. Mohla jsem prožívat jak radost Svita a jeho smečky, tak i jejich strach a mnoho dalších emocí, které stále přese všechno byly tak uvěřitelné, tak přirozené.
Ne jednou mi nad knihou pukalo srdce sdíleným žalem. Ne jednou jsem se nad ironií v knize musela pousmát. Ne jednou jsem nad knihou svraštila čelo v hlubokém zamyšlení.
Jedna z mála knih, která chytí za srdce i obohatí mysl. Neuvěřitelně uvěřitelný příběh života.

A zatímco ostatní mají Londonova Tesáka, já mám Battenova Svita a neměnila bych! :)


Štítky knihy

zvířata, fauna vlci člověk a zvíře

Autorovy další knížky

Harry Mortimer Batten
britská, 1888 - 1958
1940  100%Vlčí stopou
1993  85%Tulák Muskwa

Kniha Vlčí stopou je v

Přečtených4x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x