Vlčí máky

Vlčí máky https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14992/vlci-maky-14992.jpg 4 11 3

Artie Cohen série

2. díl

Thriller z konce 90. let 20. století se odehrává střídavě v New Yorku, Hongkongu a Číně. Bývalý policista Artie Cohen, původem ruský židovský emigrant, je požádán svým přítelem, židovským obchodníkem s diamanty, o pomoc. Ve své kanceláři totiž nalézá mrtvou čínskou dívku. Stopy Artieho zavedou nejen do rozrůstající se Čínské čtvrti v New Yorku, ale i do Hongkongu, který má být brzy předán pod čínskou správu a na prodej je zde úplně všechno a všichni. Ve hře jsou kromě nelegálního přistěhovalectví z Číny do USA i nečisté praktiky při adopci čínských dětí a nový druh heroinu. Artie se s pomocí přátel pouští do nerovného a nikdy nekončícího boje s čínskou mafií. ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Horory

Vydáno: , BB art
Originální název:

Hot poppies , 1997


více info...

trudoš
trudoš
30.12.2023 3 z 5

Jde o druhý díl rozjetého cyklu, takže na důkladnější představování postav můžete zapomenout. Přesto román funguje i bez znalosti předchozího svazku, snad jen, že člověk zpočátku plave ve množství jmen a postav.
Zápletka samotná se rozjíždí pomalu, a spíše, než klasické detektivní vyprávění, připomíná civilní noční můru, jakou může zinscenovat snad jen kosmopolitní New York. Jsou tu silné momenty, kdy se vám z lidské krutosti doslova zvedne žaludek, avšak osnově chybí jasnější kompozice, jež by upřednostňovala hlavní dějovou linii před vedlejšími odbočkami. V poslední třetině pak zápletka uhne nečekaným směrem, pročež nemůžu říct, že se všechno vyřešilo k mé spokojenosti. Tohle ale není kriminálka o jedné vraždě a konkrétním pachateli, spíš o hrůzách, jaké se dějí za oponou všedního dne. Hrůzy, o nichž se občas dozvídáme z novin či televizních zpráv, ovšem v důsledku si raději nepřipouštíme, že k nim skutečně dochází. Už jen kvůli tomu, že zabránit jim není v silách obyčejného člověka.

Jája92
Jája92
25.04.2021 3 z 5

Zajímavá detektivní zápletka.


cortina
cortina
07.03.2013 5 z 5

Autorku jsem vůbec neznala, knížku jsem "vyhrabala" v bazaru s nábytkem a přečetla jí za 2 dny. Je to přesně můj šálek kávy,čtivé a napínavé od začátku až do konce. Honička za pravdou vás nenechá odložit poutavé čtenía ještě při tom procetujete celý svět.

Autorovy další knížky

2005  85%Vlčí máky
2005  90%Soudruh Rock’n’roll Dean Reed

Kniha Vlčí máky je v

Přečtených12x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x