Vlčák Kazan

Vlčák Kazan https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455386/mid_vlcak-kazan-WAl-455386.jpg 5 180 32

Vlčák Kazan série

1. díl >

Strhující příběh severského vlčáka, který získal své jméno pro svou velikost a neohroženost, je plný napětí a dobrodružství. Kazan utíká po špatných zkušenostech s lidmi do divočiny a začíná život divokého zvířete se všemi obtížemi a krásou.

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Příroda, zvířata

Vydáno: ekniha , Městská knihovna (Praha)
Originální název:

Kazan, the Wolf Dog , 1914


více info...

Přidat komentář

n.ezn.amy
03.04.2024 5 z 5

Vlčák Kazan je na půl vlk a na půl pes. Když Kazan zachrání v kanadské divočině život své paní, tak se mylně domnívá, že se jeho pán snaží potrestat a prchne. V lese potká vlčí smečku a po vítězném zápase se stane jejich vůdcem. Stále v něm ale bojují dvě povahy, psí a vlčí, takže se jednoho dne postaví proti smečce, která chtěla napadnout dívku a od té doby žije s věrnou družkou Šedkou osamělý život, ve kterém jsou oba šťastni. Ovšem život přináší zvraty a jejich osud se ještě mnohokrát zamotá. Nádherný příběh z Kanady o lásce ke své družce, rozpolcenosti povahy a hlavně krásné přírodě, ve které Kazan prožívá svůj dobrodružný život.

Deevv
10.05.2023 5 z 5

Krásný příběh z čisté Kanadské přírody kolem roku 1910. Asi třikrát jsem i slzu utrousila a jsem moc ráda, za ten konec. Kazanovi a Šedce jsem moc fandila, byli naprosto úžasní.


Moravian
31.03.2023 4 z 5

Mám rád psy a tato kniha pro mě byla velmi čtivá i zajímavá. Dramatický příběh "vlčího psa" mě chvílemi úplně strhl. Až s odstupem času jsem se zamýšlel nad autenticitou myšlení vlků a psů, které je v knize tak poutavě popsáno. Při čtení jsem ani na vteřinu nepochyboval, že má autor osobní zkušenosti z těchto životů :) .

soupik2012
12.02.2023 5 z 5

Dobře napsaný dobrodružný příběh, ve kterém máme možnost sledovat vlčí boj o holý život, který se odehrává v krásné, ale neúprosné divoké přírodě. Kazan, jehož příběh zde máme možnost sledovat, je křížencem psa s vlkem. A díky tomu, mohl autor vymyslet, jak je takové zvíře zmatené a jak tápe mezi tím jaké vrozené pudy má divoký pes a jaké je má vlk. Pro oba je ale největším společným nepřítelem člověk. Tuto audioknihu velice dobře načetl pan Vasil Fridrich.

Eva2424
10.09.2021 5 z 5

Hezký příběh, přestože je chvílemi psaný trošku jednoduše a naivně. S ohledem na to, že nejsem cílová skupina, dávám hvězdiček pět, bylo by škoda ochudit dílko byť jen o jedinou hvězdičku, když bylo celé takové zvláštně kouzelné s podrobným vykreslením charakterů psa-vlka a ryzí vlčice. Autor city zvířat na můj vkus až moc polidšťuje, ale třeba tak zvířata skutečně cítí? Vím, že na základce bych to pobrala bez výhrad :)

RomanDušek
14.05.2021 5 z 5

I desetinásobný počet hvězdiček by byl pro tuto knihu, která v sobě ukrývá neobyčejně kouzelný příběh, málo!
Mohu s klidným srdcem upřímně konstatovat, že toto byla TA NEJKRÁSNĚJŠÍ KNIHA, kterou jsem kdy četl a navždy si ji uchovám ve svém srdci a každému ji budu doporučovat.
Nejednou se mi stalo, že jsem přišel o pár slz... Moc jsem Kazanovi a jeho milované Šedce, fandil. A je moc dobře, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Nemohlo to mít lepšího konce :-)
Ano, je smutné, jak se někteří lidé chovají ke zvířatům. Ale vždy si říkám, že na každého jednou dojde. A v takovém případě nechť je uplatněno - na hrubý pytel, hrubá záplata.

Určitě si přečtěte! Budete stejně šťastni, jako jsem byl já! :-)

Luigi1
26.04.2021 5 z 5

Moje oblíbená četba,která se mi moc líbila.

novecento
02.04.2021 4 z 5

Knihu jsem hledal podle názvu. Můj ovčácký pes se jmenoval Kazan a prožili jsme spolu krásných 14 let mého mládí. Kniha není bestseller, ale potěší vaší duši, pokud jste ji ještě neztratili na smetišti počítačových her a mobilů.

Kukinka1981
20.02.2021 4 z 5

Knížka se mi líbila, i když surovost některých lidí vůči zvířatům mě vytáčí do vrtule. Autor místy až moc polidšťuje pocity a vnímání okolního světa Kazana a Šedky i ostatních zvířat. Ale to nebere na kráse příběhu o lásce křížence psa s vlkem a vlčice. Hezké.

EvikU.
27.12.2020 3 z 5

Bavilo i nebavilo. Byla místa kdy jsem byla moc začtená, ale byla místa, kdy jsem četla jen proto, že jsem to prostě chtěla mít přečtené.

Ale přijde mi to jako kniha pro děti moc drsná. I když ano, taková příroda je. Je to o tom, kdo uloví dřív, kdo se ubrání a kdo přežije. Popisovaný je to velmi živě a mě to bylo líto. A hodněkrát jsem měla i zlost na ty pitomce lidi, zlý chlapi a opravdu jsem v tu chvíli potřebovala klacek a vstoupit do knihy a to mlácení mu vrátit, aby si ochutnal, jak to bolí. No kniha zajímavá. Milovníci zvířat a přírody si přijdou na své.

Dandy1
25.11.2020 5 z 5

Moc krásný příběh z divoké přírody.

zelena_zabicka
05.11.2020 5 z 5

Dětská kniha, ale i já - dospělák - jsem se u ní bála, dojímala, strachovala i bavila.

kapr
01.11.2020 5 z 5

Jedna z mých nejmilejších knih.

Kerberos
20.07.2020 5 z 5

V dětství jsem se s knihou minula o to víc se mi teď líbila.

jprst
04.07.2020 5 z 5

Jedna z mých oblíbených knížek z klukovských let, která čeká v naší rodinné knihovně na další generaci čtenářů.

Broukodrak
17.07.2019 5 z 5

Kazan je z jedné čtvrtiny vlk a z tří čtvrtin pes, jeho páníček je Thorpe, nemají se navzájem příliš rádi. Thorpe má manželku Isabelu a ta se s Kazanem spřátelila natolik, že je jedním z mála lidí které má Kazan rád. Jednoho dne se vypraví na pouť po sněhové pláni ještě s McCreadym a McCready zjistí, že Kazan je jeho bývalí policejní pes, a chce Kazana zpátky. Kazan ale uteče a spřátelí se s vlčicí Šedkou, později s ní má vlčata.
Nelíbylo se mi jak lidé Kazana týrali a bylo mi líto krutostí, které zažívali se Šedkou při životě v přírodě. Je to jako ze života, je vidět jak Kazan myslí. Moc se mi to líbilo.

JancaMia
26.03.2019 5 z 5

Kazanovi vše věříte jak je vše poutavě psáno a tu a tam máte chuť ho pohladit ...

frantisek8863
25.12.2018 4 z 5

Čteno společně i s Barí,syn Kazanův v jedné knize. Jako kluk jsem to četl na několikrát a ke knize se vracel. Občas jsem u knihy tápal a jindy byl napnutý jak se děj posune, ohromen drsnou přírodou a jindy dojatý osudy postav.

kykiryki28
20.09.2018 4 z 5

Kouzelný příběh o věrnosti vlčáka Kazana a jeho družky Šedky v pozadí nádherné divoké kanadské přírody...

danny_21
11.07.2018 4 z 5

Jedna z těch nejoblíbenějších dobrodružných knih dětství, která neztrácí svoje kouzlo. Krásně popsaná dobrodružství jednoho divokého polovlka ani nepočítám, kolikrát mi prošla rukama - 85 %