Vlastík Zwiefelhofer. Legenda českého běhu

Vlastík Zwiefelhofer. Legenda českého běhu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211838/bmid_vlastik-zwiefelhofer-legenda-ceskeh-211838.jpg 4 13 5

Na start Velké kunratické a Běchovic, dvou nejpopulárnějších českých závodů, se v celé jejich dlouhé historii postavily desetisíce běžců. Stovky z nich se věnovaly běhání na vrcholové úrovni, ale jen jeden měl tu výsadu stát se držitelem skvělých traťových rekordů na celá desetiletí - VLASTIMIL ZWIEFELHOFER. Většině běžců známý jako VLASTÍK. Kniha "VLASTÍK ZWIEFELHOFER - Legenda českého běhu" vznikla formou rozhovoru. Pojednává o celém životě slavného běžce. O dětství stráveném v neustálém pohybu mezi kamarády na vesnici, o rodičích, sourozencích, o prvních školních závodech, začátcích v atletickém klubu, sportovních kamarádech, soupeřích a také o osmiletém období, kdy byl V.Z. členem střediska vrcholového sportu. V knize se dovíte také spoustu podrobností o tréninku V.Z., velká pozornost bude věnována popisu největších závodů jeho kariéry a také třicetileté etapě po ukončení vrcholové činnosti. V knize Vlastík vypráví i o přátelství s legendárním léčitelem a páterem Ferdou a také je zde věnována pozornost zisku ceny fair play. Život každého špičkového sportovce je protkán vzestupy i pády. Životními i sportovními. Stejně tak tomu bylo u V.Z. Na Vlastíka zavzpomíná několik slavných běžců minulosti: Josef Jánský, Miroslav Krsek, Václav Bufka, Jiří Sýkora, Jan Pešava, otec a syn P.Faschingbauerové a známý organizátor běžeckých závodů Jan Rýdlo. V příloze knihy naleznete dvě kompletní tréninkové sezóny (1975 a 1979), což byla nejslavnější Vlastíkova sportovní léta. Dále je součástí knihy seznam závodů z vrcholné etapy kariéry, tabulky a výsledky nejzajímavějších závodů.... celý text

Přidat komentář

Paulis
31.10.2015 5 z 5

Kniha je velmi ctiva, od prvni stranky. Nema mnoho hluchych mist, celkove naprosto predcila ma ocekavani! Podobne knizky s bezeckou tematikou na trhu naprosto chybi a tak jsem velmi uvital moznost dozvedet se vice o zivotnim pribehu jedne z ceskych bezeckych legend. Myslim, ze kniha oslovuje sirsi okruh ctenaru, nejenom bezecke nadsence. Vice takovychto knizek by urcite bylo prinosem hlavne pro mladsi generaci ctenaru. Vlastik by mohl byt vzorem pro mnoho z nas, hlavne jako priklad skromnosti a slusnosti. Dekuji autorovi a tesim se na dalsi cteni!

mb1000
18.09.2014 5 z 5

Knížka je to skvělá a pro mě asi to nejlepší, co tady o běhání vyšlo. Celé mě to hodně baví a hlavně také taky ty pasáže které nejsou jen o běhu. To dětství a jak se Vlastík pěkně vyjadřuje o mamince a tatínkovi, vztah s páterem Ferdou, to je všechno moc hezké a zajímavé. Tady autor dle mého názoru navazuje na ty nejlepší tradice české sportovní žurnalistiky, se kterou se v dnešní době už málo setkáváme. Místy se člověk neubrání myšlenkám na Karla Poláčka nebo Otu Pavla a to je jedině dobře. A ty věci o tréninku a běhání jsou samozřejmě taky parádní a je to pro mě jako pro běžce a trenéra cenný zdroj informací. Klobouk dolů.


lukaskovanda
15.09.2014 5 z 5

Do konce knížky mi chybí několik málo stránek, škoda, že nemá druhý díl. Většina lidí, co něčeho dosáhla, jsou velmi skromní. Děkuji autorovi, že nám umožnil lépe poznat osobnost významného běžce a také vše, co stálo za jeho úspěchem.

Pepek Runner
15.09.2014 5 z 5

Když se sejdou dva slušní a hodní lidé, a ta knížka je přesně o tom, tak se to povede. Ota Pavel by měl radost a jestli je nějaké spisovatelské nebe, tak se tam na mráčku usmívá.

Jonny
26.08.2014 3 z 5

Pan Zwiefelhofer je jednoznačně běžečká legenda. Věřím že až budu jednou na vrcholku svojí běžecké kariéry, tak budu běhat stejně rychle jako Pan Zwiefelhofer když teprve začínal se soustavným tréninkem.

Kniha nabízí vhled do života profesionálního běžce a tím je myslím dost jedinečná.

Je vidět že knihu nepsal "profesionál", sem tam jsou korektorské chyby, zapomenuté znaky... I samotná čeština občas tahá za uši.

Ale nelituju ani chvíli že jsem knihu četl, zahozený čas to rozhodně nebyl.

Štítky knihy

běhání, běh

Autorovy další knížky

Jiří Šoptenko
česká, 1969
2014  77%Vlastík Zwiefelhofer. Legenda českého běhu
2018  92%Robo Štefko

Kniha Vlastík Zwiefelhofer. Legenda českého běhu je v

Přečtených17x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x