Vlak z Paddingtonu

Vlak z Paddingtonu https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41528/bmid_vlak-z-paddingtonu-xwZ-41528.jpg 4 601 84

Slečna Marplová série

< 8. díl >

Slečna Marplová řeší záhadnou vraždu, kterou její přítelkyně zahlédla ve vlakovém kupé. Vše důležité se řeší v ponurém domě u železniční trati.

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

4.50 from Paddington , 1957


více info...

Přidat komentář

morienhithwen
19.04.2024 4 z 5

Jsem si vědoma, že se vůči knížce dopouštím mírného faulu, když ji srovnávám s filmovým zpracováním s Geraldine McEwan, ale já si nemůžu pomoct. Protože jsem film znala dřív než knihu, tak jsem si při četbě neustále říkala "a tohle ve filmu vyřešili líp, a tohle ve filmu dávalo větší smysl, a touhle postavou navíc je film hned zábavnější" a podobně. Samozřejmě by filmaři bez Agathina solidního základu neměli na čem stavět, ale už je to tak, že jsem si tím pocitem četbu trochu zkazila, respektive neužila tak, jak by to nejspíš šlo.

thekath
09.04.2024 4 z 5

Moje úplně první Agatha Christie (když nepočítám seriál v tv s Herculem Poirotem nebo slečnou Marplovou, který miluju). Moc se mi to líbilo. Podezírala jsem tak nějak všechny. Krásně propletené, akorát na konci se z mého pohledu nekonalo žádné mega překvapení. Doporučuji.


petunkav
17.01.2024 5 z 5

Tohle je klasika, po které když sáhnu, je jasné, že chybu neudělám.
Tentokrát plnila funkci "pohlazení" po předchozí ne moc dobré knize, kterou jsem četla.
Krásně propletená.....

david5746
10.01.2024 4 z 5

Klasicky dokonalá Marplová.

Jiho226
21.11.2023 5 z 5

Skvělá detektivka.

Alethea_k
14.10.2023 4 z 5

Příběh jsem poslouchala jako audioknihu a byla jsem moc spokojená. Nikdy jsem neměla potřebu po knihách Agathy Christie sáhnout, ale asi to budu muset napravit. Jako odpočinkovka skvělý! Paní Ježková skvěle namluvila, děj plynul. Žádný zbytečný text navíc.

rafan65
27.09.2023 5 z 5

Ještě jednou Slečna Marplová, nemůžu si pomoct ale musel jsem dát další knihu od této autorky. Krásně napsaná kniha která nepostrádá absolutně nic. Nádherné chvíle strávené u těchto úžasných příběhů mě pokaždé hodně baví.

petrarka72
13.07.2023 5 z 5

Četla jsem asi po desáté - poprvé kdysi na prázdninách, možná proto se k ní vracím (vzpomínka na atmosféru dětství či co?). Tentokrát je vrah překvapivý, ale není to "wow!" jako třeba u Zkoušky neviny.

cukrovka
28.02.2023 5 z 5

A.Christie je sázka na jistotu. Vždy zajímavé detektivní čtení, kdy je spousta podezřelých a vrah je odhalen v závěru.

LahoferRose
28.02.2023 4 z 5

Detektivka zajímavá. Kdysi honosný, dnes již jenom rozpadající se dům. Rodina stejně rozdílná, rozpadlá a protkaná plísní jako ten dům. Příběh mne skutečně zajímal od začátku.... Ale ta Marplová. Nemůžu si pomoct, tu si nikdy neoblíbím. Že všechno vyřeší prakticky z křesla, to se mi bytostně příčí a příběh si proto nikdy úplně nežiju.

SSTknihy
22.02.2023 4 z 5

Představte si to – sedíte ve vlaku, koukáte jen tak bez většího zájmu z okna a najednou uvidíte ve vlaku míjejícím vás na vedlejší koleji vraždu! A protože právě tohle se stalo přítelkyni paní Marplové, může se vrah začít třást strachy. A čtenář napětím. Výchozí kulisy jsou podobné, tak jako už mnohokrát – venkovské sídlo, uzavřená skupina podezřelých, spousta falešných stop a jeden nebezpečný vrah. A je to zase skvělé a geniální a radost číst!

NemcovaKN
15.02.2023 5 z 5

Skvělá detektivka! Do poslední chvíle jsem nevěděla, kdo je vrah a nechápu, jak na to mohla slečna Marplová přijít. Je prostě geniální. :-)

Filomena1961
26.01.2023 5 z 5

Jedna z nejlepších detektivek od Agathy Christie, ponoříte se zcela do děje, velice čtivá s jedinečnou zápletkou, kterou samozřejmě odhalí slečna Marplová se svými pomocníky. Knížka je napínavá od začátku do konce, doporučuji ke čtení.

slunicko1958
20.01.2023 5 z 5

Obdivuji slečnu Marplovou a její geniální logické myšlení. Tentokrát řeší záhadná úmrtí poněkud z povzdálí, ale díky jejím schopnostem vrah spravedlnosti neunikne.
U detektivek A. Christie si vždy odpočinu. Jsou srozumitelné, logické, umí se zaměřit i na psychologii postav a nechybí ani špetka humoru. Pokud nečtu příběh poprvé, baví mě sledovat jemné náznaky, věty, které jsou pro vyřešení zločinu naprosto zásadní...

biki
28.12.2022 4 z 5

Druhá ze známějších knih A.CH., které znám jen z filmového (či TV?) zpracování. Proto jsem v rámci ČV neodolala a odhodlala jsem se k četbě. Musím totiž přiznat, že příběhy se slečnou Marplovou patří až na asi dvě výjimky k mým nejméně oblíbených z autorčina díla. Úvodní scény kolem zločinu ve vlaku jsou ale skutečně geniální, jako vždy je také velmi zdařilé a výstižné vykreslení jednotlivých postav a rodinných vztahů. Jenže v dalších částech knihy, v průběhu detektivního pátrání i následujících událostí, na mně již autorka i slečna Marplová působily poněkud unaveně, jako by už ztratily šťávu. Prostě Agátiny starší knihy se mi líbily o trochu víc.
(pozn. - ale stejně mám nejraději knihy, kde nevystupuje ani jeden z dvojice Poirot -Marplová).

Jenny46
20.10.2022 5 z 5

Agatha Ch. se nikdy neomrzí, tentokrát poslech audiokniha dabing J. Ježková a R. Merunková opravdový zážitek...
Zajímavá zápletka, sympatické postavy a anglický venkov originální detektivka, která vám zpříjemní odpolední atmosféru, doporučuji!!!

janina66
31.08.2022 5 z 5

Jedna z nejlepších se slečnou Marplovou. Opravdu krásná a zajímavá zápletka s nejasnou mrtvolou.

Hakate
23.08.2022 5 z 5

Vždy pokud potřebuji nějakou zaručeně perfektní detektivku a nechce se mi přemýšlet, po čem šáhnout, knihy od mistryně, královny, bohyně detektivek nikdy nezklame.
Všechny jsou skvělé, žádná není špatná. Originální, skvělé, nepřekonatelné.

ddkk
06.08.2022 5 z 5

Jedna z nejlepších detektivek paní Agathy. Klasická scéna - panské sídlo, klasické rozložení hráčů - nesoudržná rodina v čele s hamižným, lakotným a hašteřivým otcem, kterému se jaksi stále nechce zemřít, a dětičky, kterým jde jen o majetek. A do toho podivuhodné svědectví jedné staré dámy, která prý z vlaku zahlédla vraždu ...A nebýt rafinovanosti slečny Marplové, asi by to všechno někomu prošlo...

Výborný příběh, který jsem si poslechla jako audioknihu se skvělým přednesem Jitky Ježkové a Růženy Merukové. Moc doporučuju.

Galadwen
26.06.2022 4 z 5

"Klasická" Agatha Christie - detektivka se složitými rodinnými vztahy, spoustou náhod a zamotanými událostmi, málo opravdových vodítek ukazujících na vraha. Jeho motivaci bych pochopila u první vraždy, ale dál už mi připadala málo uvěřitelná. Jednu hvězdu přidávám za velmi příznivý dojem z audioknihy, kterou jsem poslouchala - skvěle namluveno, příjemný projev obou dam, které knihu načetly.