Vládcové našich hor

Vládcové našich hor https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214397/mid_vladcove-nasich-hor-214397.jpg 4 10 5

Krakonoš, který je bájným vládcem Krkonoš, není zdaleka jediným pánem našich pohoří. Svého strážce mají snad všechny české, moravské a slezské hory, ba leckdy i nižší kopečky. Nechte se očarovat lesními žínkami, vyhýbejte se obávaným zbojníkům, prozkoumejte podzemní říše permoníků...

Přidat komentář

majáček
27.07.2021 5 z 5

Obálka knihy a název knihy mě nesklamal, ba naopak předčil má očekávání. Hodně pověstí jsem neznala.
Líbila se mi: O navždy ukrytém sirotkovi (o Lesní paní -vládkyní Adršpašských skal).
Dále zde najdete příběhy o Pradědovi z Jeseníku, o Radegastovi z Beskyd
o Zeleném rytíři z Rychlebských hor, o Kačence z Orlických hor, o zbojníkovi Ondrášovi pána Lysé hory, o Graslovi z Vysočiny, o Hejmonovi z Novohradských a Slepičích hor, o obrech ze Šumavy, o hraběti z Přimdy z Českého lesa, o knížeti duchů Hansu Heilingovi z Svatošských skal, o důlních mužíčcích z Krušných hor, o Martinu Pumpotovi z Lužických hor, o strážném duchu Muhu z Jizerských hor, o rytířích z Blaníku, o panně Lichnovské z Železných hor, o dracích z Českého středohoří, nechybí ani Krakonoš a pověst o praotci Čechovi.

Janča1532
28.03.2021 4 z 5

Zajímavá kniha,a hlavně poučná.Plno pověstí sem neznala a dost věcí mě překvapilo.Určitě doporučuji.


MartinaF
29.11.2020 4 z 5

Zajímavě sesbírané pověsti z našich českých hor. Některé byly kruté, v některých vyhrálo dobro nad zlo. Určitě by se mi líbilo, kdyby o některých strážcích bylo více informací.

alnahu
07.08.2017 4 z 5

Pěkně uspořádané čtivé pověsti z Čech a Moravy autor napsal díky dílům různých autorů a díky lidovým vypravěčům. Například o Krakonošovi si přečteme osm různých pověstí i jak přišel ke jménu Rýbrcoul, z Blaníku –o tom ,jak vzniklo vojsko blanických rytířů a z řípu- jak praotec Čech přivedl svůj kmen k Řípu a spoustu neznámých pověstí z našich krajů. Kniha se mi líbila.

krákorka
29.06.2017

Kdo se zajímá o pověsti se kniha bude líbit. Přečetla jsem a některé pověsti ani neznám.