Válka Vládců nebes

Válka Vládců nebes https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31993/bmid_valka-vladcu-nebes-uzP-31993.jpg 4 40 12

Vládci nebes série

< 2. díl >

Znovu se setkáváme s Janou Dorvinovou, která uskutečňuje svůj cíl – podrobit si Nebeské lordy. Nyní vlastní letku šesti vzducholodí. Ostatní se ji snaží zničit. V arktickém habitatu – podmořské základně — žije mladík Ryn. Velmi touží uniknout a setkat se s opravdovými lidmi. Jednou se mu to podaří a se svým inteligentním vznášedlem přistane na Lordu Mordredovi. Jana se mezitím snaží o spolupráci s pozemskými komunitami mírovou cestou, neboť jim chce pomoci v boji s plísněmi, ale nedaří se jí to.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

War of the Sky Lords , 1983


více info...

TERRORDROME
TERRORDROME
15.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Minule sa hrdinka stala najmocnejšou nebeskou vládkyňou s najmodernejšou loďou plnenou umelými lejzrometnými inteligenciami a tak som teda čakal že povedie onú titulnú vojnu proti zvyšným lietajúcim despotom. Miesto toho sa jej všetko neuveriteľným spôsobom rozpadá na prach. O jej pomoc vlastne nikto nestojí, všetci akurát hundrú, palubný počítač s nahratou osobnosťou mŕtvej dievčiny sa stáva sadistickým Caligulom a osobnosť jej syna je pre zmenu nahradená kópiou jeho podvraťáckeho otca. Plus, ostatní vládcovia nečakajú a plánujú vlastný útok pod vedením islamského kruťasa. Na rozdiel od skutočného sveta je sledovať ako sa ten literárny rúca postavám na hlavu veľmi zaujímavé a zábavné. Vo finále je všetko v troskách, tí čo prežili utekajú pred monštruóznou rukou, dôjde aj ku kastrácii a otázka za 25 centov je či sa dá vôbec niečo ešte zachrániť... uvidíme nabudúce! Béčko ako sviňa.

Hyaenodon
Hyaenodon
08.02.2022 5 z 5

Nenáročná brakovka, ale málo platné, prostě mě to baví. Poprvé čteno před nějakými 25 lety a na rozdíl od Vládců nebes jsem si z ní nepamatoval skoro nic - teda kromě finální interakce Andrey a Ryna. Jsem zvědav, zda bude i třetí díl taková super prasárna. :)


thorir
thorir
08.05.2021 4 z 5

Tento díl je stejně čtivý a svižný jako díl předcházející. Objevuje se několik nových postav (zejména Ryn a lidé z Lorda Mordreda, pár dalších a ke konci pak jedno celkem zajímavé, avšak nepříliš nápadité monstrum). Jak už jsem psal příběh je velmi svižný, nenarazil jsem na žádnou nudnou pasáž. Oproti předchozí části naštěstí ubylo feministických keců. K příběhu nic psát nehodlám, kromě toho, že se jistým způsobem vrací oblíbený Milo, psychopatická Ashley tak má nového kamaráda a vše směřuje k velmi akčnímu finále. Komu se líbil první díl, jistě nebude zklamán.

Luigi1
Luigi1
20.01.2021 5 z 5

Po prvním díle,který byl dobrý jsem sháněl další díl.Povedlo se.Tak jsem mohl hodnotit pokračování,které mě pomohlo zvládat bezesné noci.Moc pěkné.

Ivan F
Ivan F
06.11.2020 3 z 5

Po pätnástich mesiacoch od prečítania Vládcov z nebies som sa k príbehom Jane Dorvin vrátil. Je to stále splater ako vyšitý a v podstate je to kniha, ktorá prináša príjemný oddych a nezaťažuje mozgové bunky, čo nakoniec má pre mňa svoje čaro. Je to poctivý pulp, nepoškvrnená sci-fi žiadnou fantasy obludnosťou. Nutno uznať, že autor knihy bol na stopéro šovinista, ženy sú všetko naivné puťky a muži sú mačovia, s výnimkou Ryna, to bol taký slaboch. Napriek všetkým nedostatkom som sa vyložene bavil, hoci "béčková" literatúra nie každému vonia a je častokrát zatracovaná. Na druhú stranu vie priniesť viac zábavy než niektoré vrcholné diela - prirovnal by som to k úrovni zábavy z filmu Titanic, rozdiel medzi prvou a treťou triedou bol enormný. Radšej by som si zatancoval a pil zvetrané pivo (pritom pivo je niečo, čo vôbec nepijem), ako sedel s cigarou v jednej a s whisky (single malt je super) v druhej ruke a nudil sa k smrti.

MesLivres
MesLivres
30.01.2019 3 z 5

První díl mě navnadil, takže sérii Vládců nebes dočtu. Hlavní hrdinka je ale nesympatická a naivní až to bolí. Ale stejně mě to svým způsobem baví.

Terror
Terror
06.02.2018 3 z 5

Upozornění! Nakladateli se tady povedl opravdu husarský kousek. Při anotaci na knihu na zadní straně obálky se mu povedlo shrnout kompletní děj až do poslední kapitoly, včetně pointy. Bravo! Na druhou stranu si už nikdo v komentářích nemusí dávat pozor na spoilery...

burianek
burianek
12.11.2017 5 z 5

Kniha se mi líbila, mám na ni z mládí v hlavě příjemné vzpomínky. Asi si ji přečtu znovu. Někdo hodnotil jako brak, ale já si myslím, že je to naopak velmi poctivá sci-fi. Už se mi několikrát stalo, že jsem naletěl na reklamu na světový bestseler, a to pak byl ten pravý brak a debilita non plus ultra.

romansolar
romansolar
12.12.2016 5 z 5

velky zazitok, vrelo odporucam! vladci nebes sa hlboko zapisala do mojho srdca :)

yerry
yerry
30.12.2015 3 z 5

Tento diel, podobne ako predchádzajúci sa opäť na nič nehrá. Je to tak blbo stupídne, priamočiare a jednoduché, že sa to dá prečítať na jeden záťah. Neviem či je to prekladom alebo samotným textom, ale pripadalo mi, že knihu písal nejaký teenager. Či už dialógy, popis deja alebo vyjadrovanie umelej inteligencie majú tie isté črty, minimálna slovná zásoba dokresľuje autorov štýl. Je to brak ako vyšitý, presne v duchu pulpovej scifi. Aby si to nepochopil nesprávne, má to práve preto svoje čaro.

Pozor možný spoiler! Aby som to zhrnul. Vzducholodí je tu trochu viac. Budú aj nové technológie, vzdušný boj, Ashley ako tvrdohlavá UI bude stáť za to. Predstava ako osemročný Milo láme väz dospelému chlapovi nie je síce dosť dobre predstaviteľná ale tiež nemá chybu. Okrem toho sa tu súloží, kujú pikle a opäť súloží. Autor sa neserie so žiadnou postavou, takže sa môže kľudne stať, že neodolatelná kráska tu príde o oko alebo jedna z hlavých postáv o svoje prirodzenie.

Odporúčam ako oddychovku s tým, že aj odpad môže mať svoju kvalitu. Žiadna budúcnosť pre teba, žiadna budúcnosť pre mňa, žiadna budúcnosť pre túto knihu! Nehrozí! A o tom to je! A ja si idem prečítať tretí diel :)

mitko
mitko
09.08.2015 5 z 5

V druhom diely sa nám príbeh vetví na 2 dejové línie, v jednej sledujeme Janu a jej narastajúcu flotilu nebeských lordov, ktorá sa snaží pomôcť ľudom na Zemi a v druhej línií odboj nebeských lordov, ktorí sa rozhodli zničiť Janu. Keď bol hlavnou devízou prvého dielu vykreslenie sveta a nebeských lordov, v druhom to určite sú dejové zvraty. Autor tu chvatne strieda oba deje vďaka čomu sa tu nenájdu ani nudné pasáže a hlavne tie zvraty ma nútili žasnúť ako zvláda tempo.
Dostáva sa tu aj opisu života na ostatných Nebeských lordoch, kde môžme vidieť rôznorodosť náboženstiev a aj spôsobu vlády (no len menejcennosť žien sa zdá všade rovnaká).
Čo sa týka sveta, nenachádzajú sa tu už tak siahodlhé opisy histórie, ale naopak tu autor ukazuje malé zaujímave skutočnosti, ktoré sa v tomto svete vyskytujú (asi nikdy nezabudnem na geneticky vytvoreného zabijáckeho mazlíčka v tvare ruky, ktoré preverilo vieru moslimov). Z postáv som azda najšťastnejší z Mila o ktorom sa dozvedáme veľa nových informácii a je ešte sadistickejší ako minule a páči sa mi ešte viacej. No a Jana tá sa mi zdá skoro rovnaká, naivná a vo veľa prípadoch odkázaná na pomoc druhých.

Annie14
Annie14
21.10.2013 5 z 5

Poutavé pokračování knihy Vládci nebes... Neočekávané zvraty v ději... Velmi povedený díl, těším se na třetí :)

Štítky knihy

australská literatura

Autorovy další knížky

John Brosnan
australská, 1947 - 2005
1993  79%Vládci z nebes
1995  79%Válka Vládců nebes
1996  75%Konec Vládců nebes

Kniha Válka Vládců nebes je v

Právě čtených1x
Přečtených64x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce62x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x