Vítěz

Vítěz https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419867/bmid_vitez-maS-419867.jpg 4 112 39

ON A ONA. Neznají se navzájem, nemají spolu nic společného, ale přece je záhy něco spojí. Pád! Životní zlom. On, přezdívaný Vítěz, čtyřicetiletý závodník automobilové rallye, který dosud nikdy neprohrál. Ona, rozmazlená dcera z dobře situované rodiny. Oba mají vše, nač si vzpomenou, ale ničeho si neváží. A v jednom zlomovém okamžiku přijdou o všechno. Tomáš během autonehody usmrtí spolujezdce a sám přijde o nohu. Skončí ve vězení, manželka se s ním rozvede, sáhne si až na dno. Johanka se zase v pětadvaceti letech bezhlavě vdá za zadluženého fotografa. Své dokonalé rodině natruc. Tomáš se díky své houževnatosti časem vrátí na závodní tratě a i přes svůj handicap znovu vítězí. Johanku manžel donutí fotit akty a později ji po internetu nabízí jako společnici bohatým mužům. Konečně se oba jednoho dne setkají na závodech rallye. Johanka jako oficiální společnice jednoho ze sponzorů, Tomáš jako absolutní vítěz a celebrita. Jejich příběhy se propojí a naberou nečekané obrátky…... celý text

Přidat komentář

Petra101
15.01.2023 2 z 5

Kniha doctena,ale ze by se mi moc libila,to rict asi nemuzu.. nechapu Johanku,jak mohla byt a zůstat s takovym clovekem,jako je Tomas,ke mne kdyby se tak nekdo choval,tak ho opustim do minuty... Knihu hodnotim slabym prumerem,nectu moc ceske autory a delam asi dobre,dalsi knihy od autorky vyhledavat nebudu.

SmisekIvuska
04.02.2022 2 z 5

Je to moje první kniha od autorky a musím bohužel napsat, že to nebylo úplně ono. Víc než polovina knížky pořád o tom samém a dokolečka. Pak v pár stránkách napětí a konec. Ale ani tak mi to nepřišlo úžasné.


Toňula
22.01.2022 2 z 5

Bohužel nedočteno, postavy nesympatické, vyprávění ploché, příběh sice měl potenciál, ale způsob psaní mi nesedl, škoda..

Zunka616
21.01.2022

(SPOILER) Přečteno rychle prostě Klára Janečková nezklame je to pěkná odechovka

lucy.sankova
01.01.2022 2 z 5

Krásná obálka! Ale to bylo tak jediné..
Začátek skvělý a poté už to bylo místy až absurdní. Charaktery hlavních postav mě štvaly, jejich nerozhodnost, nezodpovědnost, sobectví…
No ještě, že je to útlá knížka, jinak bych to ani nedočetla.

NymphMaeve
12.10.2021 4 z 5

Knihy Kláry Janečkové mám celkem ráda, i když vím, že se jedná o lehčí oddechové příběhy s jednodušší zápletkou. Kniha Vítěz mne velmi lákala nejen tématem, ale i anotací. Ráda jsem se do ní pustila hned, jak mi dorazila objednávka a zezačátku jsem byla celkem zklamaná. Příběh Johanky mne sice zaujal, ale nebyl tak čtivý a strhující, jak jsem si představovala. Když se děj rozběhl a vstoupil do jejího světa Tomáš, nabralo to jiné obrátky a já se ráda začetla. Bavilo mě to a bylo tam i pár nečekaných zvratů, které však byly velmi rychle vyřešeny a situace se zase vyvinula jinak, než to vypadalo. Kniha byla skutečně oddechová a netuším, zda se do ní pustím opakovaně. Nejspíš však ne. Jsem ráda, že jsem si jí přečetla, líbila se mi, ale vyloženě nadšená nejsem. Autorce však zachovám přízeň a těším se na Francouzského manžela.

Kniholapka
30.08.2021 3 z 5

Kniha mě zaujala svou nádhernou obálkou i samotným příběhem. Hlavní hrdinové mi však k srdci nepřirostli ani jeden. Občas mi bylo líto Johanky, kam až ji špatné rozhodnutí dostalo, na druhou stranu, byla to její volba a do problémů se mnohdy dostala vlastním přičiněním a naivitou. Příběh je to však čtivě zpracovaný a ne každé postavy musí být všem sympatické :-)

JancaMia
26.06.2021 5 z 5

Super knížka od super autorky, poměrně dlouho jsem po tomhle titulu prahla a najednou ho vidím v provinčním knihkupectví doslova za hubičku a co se stalo ? Knížku jsem zhltla za tři dny (bylo by to dřív ale prvňačka a předškolačka dávají zabrat + současná nemoc + péče o dům a rodinu ) .
Dějová linka má spád a bohužel je smutné že i tací mezi námi žijí ... ale každému co jeho jest ...

Ella161
27.05.2021 odpad!

Za mě tedy jedno velké NE. Narazila jsem na knihu náhodně v knihkupectví a všimla si, že jí napsala česká autorka. Ráda čtu knihy od českých autorek, protože některé jsou vážně dobré. Měla jsem fakt radost, protože i anotace se mi opravdu zamlouvala. Jenže... tohle byla katastrofa. No dobře, nebyla to úplně nejhorší kniha, ale dle mého názoru zbytečně vyhozené peníze. Možná že kdybych to četla někdy za pár let, tak by se mi i líbila.

Hlavní postavy prostě hrůza! Ani jeden mi nebyl sympatický. Tomáš byl pěkný egoista, kterému sláva stoupla do hlavy. Hodně riskoval a to se mu nevyplatilo. Nepřeji nikomu nic hnusného, ale to, co se mu stalo... no trochu si to zasloužil. Kdyby nebyl (s prominutím) debil, tak vše bylo jinak. Říkám Vám, že bych fakt nechtěla být v jeho kůži. Co jedno špatné rozhodnutí může způsobit je fakt děsné. Nechtěla bych s tou vinou žít po zbytek mého života. Jo a to, jaké měl manželství, ten jeho přístup k němu... to nebylo vůbec v pořádku. "Ženuška" je doma, stará se o děti, chce od ní naprostou věrnost, ale to pro něho neplatí. Fakt hnus.

No a Johanka? Pro tu je snad i škoda slov. Naivní, povrchní, namyšlená (opět pardon za to slovo, ale tohle jí přesně vystihuje) blbka. Respekt k rodičům? Nulový. A to jí dali všechno, co si umanula (možná v tom tkvěl ten problém). Její chování jsem opravdu nechápala. Nemám takové lidi ráda v reálném životě a ještě o nich číst? Ne, díky. Každopádně musím uznat, že mi jí občas bylo líto. Kdyby nebyla tak naivní! Mohla si za to ale sama. Navíc jsem fakt nechápala, že po tom všem, co o Sebovi zjistila a co si s ním prožila, ho furt chtěla a neopustila ho. Však bylo jasné, že jí jen využívá! To, co po ní chtěl bylo extrémně nechutné a hnusné. Na jejím místě bych tohle fakt nedělala. Jen proto, že potřebují peníze! Našla by se i slušná práce.

Jediné plus knihy bylo snad jen to, že se četla rychle. Takže... Fakt mě to zklamalo. Od knihy jsem měla celkem velké očekávání, ale tohle? Už se k tomu raději nebudu vyjadřovat, protože mi tenhle příběh opravdu zkazil náladu. Tímto se omlouvám všem, kterým se kniha líbila.

Hakl54
27.05.2021 2 z 5

Typ knihy pro nenáročné čtenáře. Příběh se mi zdál moc překombinovaný až téměř neskutečný, konec jak vyšitý z červené knihovny.

Ksyu
03.04.2021 5 z 5

První kniha od této autorky a určitě ne poslední. Příběh o lásce a vítězství.

Allla9
15.03.2021 4 z 5

Asi do poloviny knížky jsem byla nadšená. I když mě vytáčeli hlavní hrdinové svým chováním, tak bych dala plný počet hvězdiček. Závěrečné stránky mě trochu zklamaly, ale přesto knihu hodnotím jako zdařilou.

Alena1957
20.12.2020

Kniha se mi četla velice dobře, mohu doporučit.

LenkaMaresova
20.10.2020 1 z 5

Popravde? Kniha mi prisla hodne pritazena za vlasy. Dvacetictyrleta panna Gabriela se na prvnim rande vyspi se zavodnikem rallye, v zadnem sportu nikdo jen nevyhrava, Johanka se Tomasovi sverila, ze dela spolecnici a on byl prekvapeny, ze s klienty i spi,coz mu musel prozradit Konecny a kapitola uzasny, bozsky Tobias, ktery me tak trochu vydira,tak tu necham bez komentare.

kika 13
25.08.2020 2 z 5

Spíše to bylo smutné čtení,ale opravdu si myslím,že takový lidé někteří jsou.

Kiki22
15.05.2020 4 z 5

Změť složitých a nefunkčních vztahů, někdy mi z toho bylo opravdu smutno. Obě postavy jednají často tak, že by je člověk nejraději usměrnil fackou. Ale vlastně věřím, že takhle iracionální to někdy může v životě být.

4xbabča
12.04.2020 5 z 5

Není to první kniha od autorky, a i tentokrát se moc povedla. Příjemné a pohodové čtení, čte se moc dobře a opravdu se hodí pro chvíle odpočinku.

zdehan
10.04.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila mám rada spisovatelku a její knihy jsou takové oddechové.

perpe2a
03.03.2020 4 z 5

Milé počteníčko. Trochu romantiky, trochu naivity. Klasický ženský román. Čte se moc dobře, mohu doporučit.

alexis818
22.02.2020 4 z 5

Paní Janečkovou moc ráda čtu,ale toto bylo trochu slabší,přesto velmi čtivé.