Vítejte v první republice

Vítejte v první republice https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21815/bmid_vitejte-v-prvni-republice-S19-21815.jpg 4 16 3

Kniha vznikla původně jako seriál článků pro týdeník Instinkt. Bohatě ilustrovaná publikace představuje pestrou mozaiku příběhů, medailonů i zajímavostí, jež pokrývá období od vzniku republiky v roce 1918 do jejího hořkého konce v září 1938. Autor se zabývá jak událostmi závažnými (prezidentské volby, politické atentáty, hladové bouře, katastrofy), tak některými obecnými tématy (letectví, městská hromadná doprava), přináší portréty významných politiků, sportovců, vědců, průmyslníků a umělců. Bez nároku na jakoukoliv úplnost či vyčerpávající líčení historie tzv. první republiky sebrané momentky vytvářejí zajímavý obraz tehdejšího života, který v mnohých ohledech nebyl natolik odlišný od toho našeho.... celý text

Přidat komentář

Jrsnbl
15.09.2022 5 z 5

Pokud se chcete dovzdělat v tom, jak vypadala naše první Československá republika, knihu Vítejte v první republice mohu jen doporučit.

Od poměrů za Rakouska-Uherska, zahraničního odboje, zlaté éry Československa až po sílící nacistický nátlak.

Zajímavé příběhy dozajista poskytnou nádech toho, jak to v zemi vypadalo. Politika, sport, kultura... Autor se dotýká snad všech možných témat.

bertrand
05.08.2015 4 z 5

Jak už jsme u pana Klimka zvyklí, kniha je čtivá, plná zajímavých faktů a přitažlivých podrobností. Výsledný dojem kazí pouze nedbalost nakladatele tj. nezáživná grafická úprava, fotek mohlo být mnohem více a provázaných s textem. Za to ovšem pan Klimek nemůže. Snad se v budoucnu dočkáme důstojnějšího vydání, které si kniha i autor rozhodně zaslouží.


Adelajda_4
08.07.2015 5 z 5

Špičková kniha věnující se komplexně různým problémům a osobnostem první republiky. Čtivo zejména pro lidi, kteří by si o této krásné, ale mnohdy i těžké době chtěli udělat širší obrázek. Jak sami uvidíte, ani v dnes idealizované první republice nebylo všechno tak růžové, jak se dnes mnohdy domníváme.