Vítej, Karle!

Vítej, Karle! https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/292304/bmid_vitej-karle-QxA-292304.jpg 4 26 9

Jednoho pátečního odpoledne kamarádi Míra a Dany hrají jako obvykle na plácku fotbal. Vtom se jim míč zakutálí do rohu za kontejnery. A když se Míra pro balon rozběhne, objeví tam u zídky schouleného hubeného a špinavého chlapce. Kluci se ho hned začnou vyptávat, ale domluva s ním není snadná. Hovoří zvláštní češtinou, a navíc je tak podivně oblečený! Kdo je ten záhadný kluk?... celý text

Přidat komentář

š.m.i.k
03.05.2021 5 z 5

Skvěle vymyšlené základní seznámení s Karlem IV. Nenáročnému příběhu nechybí pár vtípků, je doplněn o hezké ilustrace a hlavně mě dostal pracovní sešit, kde se děti zabaví a zopakují si fakta, co během krátkého čtení zjistily. 5* je málo, určitě doporučuji a budu vyhlížet další tituly od této autorky.

bea.mari
17.03.2021 5 z 5

Je to dost hezká knížka o kluku Karlovi, který byl fakt divný. Mluvil divně, měl divné oblečení, říkal, že je žebrák - a pak se přišlo na to, že mu není 7 let, ale 700! A že je to Karel IV.!


lenkaabooks
06.01.2019 4 z 5

Pro čtenáře od 7 let, druhé čtení. Útlounká kniha s pracovním sešitem. Dítko se v jednoduchém příběhu dozví základní informace o Karlu IV. Trošku mě zarazil nedotažený konec, ale jinak počin tento chválím :-)

Isew
04.01.2019 3 z 5

Shodou okolností jsem teď přečetla několik knížek o cestování v čase. A tato mi přijde nejslabší. Příběh je takový nijaký, nikam nesměřuje a vlastně zvláštně skončí. Hlavní hrdinové vlastně převážně hledají na internetu, zda jim Václav říká pravdu. Čtenáři se tak nenásilně dozví pár informací z Karlova života. Ale ten průvodní příběh je hodně slaboučký. Jednu hvězdičku přidávám za pracovní sešit, který se mimořádně povedl.

Knižní střípky
29.12.2017 5 z 5

Další z knih o Karlu IV., kterých se nyní vyrojilo více než dost. Kniha byla pěkná, děti se zde dozvědí základní informace o tomto velkém králi našich dějin a pokud se na jejím základě budou pídit po dalších, hlubších informacích, tak to bude jen dobře a tato útlounká a jednoduchá knížečka splní svůj účel.

broskev28
29.07.2017 3 z 5

Souhlasím s amysou - na našich dětech (1.stupeň ZŠ) vidím, že příběh je pro ně srozumitelný a legrační, a přitom zajímavý. Třeba je zájem o historii časem přivede ke knihám Ludmily Vaňkové; teď ale potřebují jednoduchý příběh. Já osobně budu raději, když si přečtou Karla, než aby jásaly nad dalším dílem malého poseroutky či jemu podobnými . . .

amysa
10.09.2016 4 z 5

Tak já sama za sebe mohu přidat jedině spokojený komentář... Knihu jsem si přečetla u kávy během chvilky a líbila se nejen mně, ale především naší osmileté dceři, která ji označila za hezkou a zajímavou... A především pro malé děti je tato knížka určena a tak si myslím, že ony rozhodně neřeší, jestli má příběh nějakou mistrnou zápletku a nebo gradaci děje, že začínající čtenář raději ocení jednodušší a místy i vtipný text, ze kterého se dozví pár zajímavostí ze života Karla IV. a určitě se mu budou líbit i povedené ilustrace...
Pracovní sešit vyžaduje přeci jen občasnou rodičovskou výpomoc, nicméně i ten je velice pěkně udělaný a věřím, že řadu dětí potěší...

simonabr
22.08.2016 3 z 5

Pracovní sešit povedený, s tím se dá hezky pracovat, ale příběh opravdu hodně jednoduchý, bez zápletky či nějaké gradace.

TerJac
26.07.2016 3 z 5

Jako spisovatelku mám I. Březiovou ráda, ale tady jsem byla zklamaná. Ne, že by to bylo špatně napsané, ale podle mě, kdyby chtěla, by autorka ten příběh dokázala napsat lépe. Jak na mne kniha působí? No, tento rok je výročí Karla IV., všichni na toto téma píšou a já musím taky. Z toho vyšel pak příběh vypovídající o kvalitě. Ne, že by byl až tak špatný, ale rozuzlení a celková zápletka prostě na mne působí vynuceně. Tohle zkrátka není kniha, která by řekla něco podstatného a něco přinesla. Jen duplikát těch mnoha dalších, mnohých rovněž vynucených.