Viola

Viola https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40378/bmid_viola-ock-40378.jpg 4 3 1

Baladicky laděná novela ztvárňuje zrod milostného vztahu dvou mladých lidí, do jejichž osudů tragicky zasáhne zvůle nacistických okupantů. Příběh o lásce a o atmosféře protektorátní válečné doby.

Žánr:
Novely , Literatura česká

Vydáno: , Československý spisovatel
Originální název:

Viola: Příběh bezmála zapomenutý


více info...

narcisonanis
narcisonanis
12.08.2014 5 z 5

Skvělá novela. S citem uchopený příběh první nesmělé lásky mezi mladým účetním (ne, není to takové klišé, jak by se mohlo zdát) a dívkou ze sklárny-hospody na pozadí protektorátní okupace. S lehkostí nám autor servíruje milostné prožitky hlavního hrdiny, který hltavě touží po krásné Viole. Nevím, jestli to bylo mým momentálním rozpoložením, ale dokázal jsem se plně vcítit do pocitů, které protagonista zažíval. Chválím také vyvrcholení knihy, která nekončí happyendem, ale srdcervoucím (dobře, to už možná přeháním, ale fakt mě to štvalo :D) tragickým koncem, kdy jsem si říkal, že by to přeci jen Kadlec mohl ukončit jinak. Pro dobro čtenáře...

Je zvláštní, že někdy člověk od knihy nepotřebuje moc... a dostane mnohem víc! Knihu jsem zakoupil při výprodeji skladu mé domovské knihovny za pět korun. Jen tak, abych neodešel s prázdnou. A dostalo se mi zasloužené odměny kvalitního čtiva :)