Vinice

Vinice https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21648/vinice-21648.jpg 4 20 5

Román pro ženy o naplnění jedné dávné lásky se odehrává v prostředí americké přímořské vinice. Vdova Natalie, majitelka prosperující vinice na pobřeží Nové Anglie, se ve svých šestasedmdesáti letech rozhodla ke sňatku se svým dlouholetým zaměstnancem, správcem vinohradu Carlem. Nataliiny dospělé děti jsou pobouřeny, matka však trvá na svém. Navíc začne s osamělou restaurátorkou Olivií sepisovat paměti, kde objasní svůj dávný vztah s Carlem i se svým manželem, s nímž uzavřela svazek z donucení. Její děti vše pochopí a sympatická Olivie si navíc najde pro sebe a svoji dceru nového přítele a partnera. Román ničím nevyniká a ničím neuráží; nenáročné čtenářky mohou nad jeho stránkami prožít a prosnít nejednu dojemnou chvilku.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The vineyard


více info...

Přidat komentář
alekis
alekis
07.06.2022 4 z 5

Ruce měl velké, drsné... a modré oči nebezpečné...
A pohled na něj s jejím srdcem dělal věci neskutečné.
Jak dopadlo to? Má někdo zdání?
Přece jak v správné romanci!
Stala se jeho paní! :-)

SPOILER
Anotace je dost výstižná. Kniha je - třeba pro mě - vhodná do čtečky před spaním. Dvě tři strany a zalomím to raz dva...
Není příliš napínavá, žádné velké zvraty, jak to jinde bývá. Dvě linie, které zaujaly: vinohrad, pěstování a výroba vína. Dokázala jsem si dokonale představit velký obytný dům, kolem dokola rozsáhlé vinohrady s různými odrůdami, hospodářské budovy, třeba vinný sklep... Les, řeku a vzdálenější oceán...

Druhá linka je také zajímavá. "Stará dáma", která už má podle mínění svých dospělých dětí trénovat skoky do rakve, se půl roku potom, co ovdověla a ony ztratily milovaného otce, chce mírnyxtýrnyx provdat za muže, kterého (prý) miluje celý život a ony ho celý život znají! Taky je to starý děda, je mu osmdesát... Chlap na odstřel... A děti to odmítají celkem pochopitelně strávit.
Tuto záležitost autorka rozebrala a popsala moc dobře. Je to vlastně hodně zajímavý a složitý životní příběh té "stařenky", co už prý nemá nárok na nic. Na štěstí, na lásku a nejspíš už vůbec ne na sex!

Nakonec to všechno samozřejmě dobře dopadne, je to přece román pro ženy (zaobaleně řečeno, je to prostě červená knihovna aneb blbá romantika)! A mladá dvojice, která ode mě obdržela veršovaný úvodníček, tak to je jasná věc! Dobrá věc se podařila, krásná láska zvítězila!
Téměř žádná erotika, žádný zločin, drama ani zásahy policie, jenom obyčejné lidské příběhy skoro jako ze života. Není to vůbec špatná kniha :-).

Ivetaa
Ivetaa
16.11.2017 5 z 5

B. Delinska vždy napíše knihu tak, že mi při čtení téměř naskakuje husí kůže. Znáte ten báječný pocit, např. při poslechu vážné hudby? Kniha je napsaná citlivým jazykem, který oslovuje mladší i starší generaci. Líbí se mi prolínání minulosti s přítomností.


4xbabča
4xbabča
23.02.2017 4 z 5

Příjemné čtení, hezký příběh, zkrátka kniha, která nezklame.

hojchna
hojchna
04.11.2012 4 z 5

Moje první kniha od Barbary Delinsky. Čtivá, zajímavý příběh, očekávaný konec :o)

kika 13
kika 13
30.10.2012 4 z 5

Tuto autorku čtu moc ráda a ani v této knize mě nezklamala.Pěkné počtení.