Vincent van Gogh – Život, osobnost a dílo

Vincent van Gogh – Život, osobnost a dílo https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392058/bmid_vincent-van-gogh-zivot-osobnost-a-d-ZMu-392058.jpg 5 21 5

Od prvních teskných maleb rané tvorby v Holandsku v duchu sociálního realismu, napříč vlažným přijetím v Paříži, za tónů impresionismu a pointilismu, se van Goghovi konečně daří autenticky vyjádřit svůj talent. V rozmezí několika málo let pak vytvoří stovky maleb s mimořádně autonomním použitím barev a zcela oprávněně bude později považován za předchůdce uměleckých avantgard raného 20. století.... celý text

Přidat komentář

Veromika
21.06.2023 3 z 5

Z této série je to třetí kniha, co jsem četla a každá měla asi tak 185 stran cca. Což nevadí, ale u jedné mi přišlo, že spoustu informací chybí a tady mi naopak přišlo, že to zbytečně natahují např. detaily obrazů či díly jiných autorů. Mohli sem dát více obrazů od autora, když jich namaloval něco přes 2000, a pokud nejsou všechny k dohledání, tak zbytečně nenatahovat stránky. Co oceňuji je pěkně sepsán životopis umělce.

-Endy-
08.07.2021 5 z 5

Kniha má všechno, co by si laik požitkář mohl přát - životopis umělce, výňatky z dopisů s bratrem, nemoc i ono uřezané ucho. Navíc spoustu krásných velkých fotografií maleb (i pozadí jejich vzniku) a pro fajnšmekry také výřezy pláten s detaily van Goghových "upatlaných" tahů štětcem.
Občas si otočíte více než jednu stranu, abyste dočetli větu, ale v tom se snadno rozientujete.


Ni.kk.i
13.11.2020 5 z 5

Krásná kniha o životě Velkého umělce. Kniha mě velmi nadchla jak obsahem, tak fotografiemi Van Goghova díla i v detailním vyobrazení, kde jsou krásně vidět tahy štětcem. Radost pohledět.

MíšaS.
08.10.2020 5 z 5

Skvělá publikace.

Paulika
04.11.2019 5 z 5

Velice pěkná publikace o Vincentovi. Plná obrazového materiálu včetně detailů na tahy štětce a textury maleb. V knize je popsána stručná biografie malíře včetně úryvků jeho korespondence s jeho milovaným bratrem Theem. Viděl jsem nádherný animovaný film "S láskou Vincent" a proto jsem sáhl k této knize.

Štítky knihy

umění Vincent van Gogh

Autorovy knížky

2018  93%Vincent van Gogh – Život, osobnost a dílo

Kniha Vincent van Gogh – Život, osobnost a dílo je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce30x
Chystám se číst9x
Chci si koupit4x