Vím, o čem mlčím - Heroin, toxíci a konec jako sladké nic

Vím, o čem mlčím - Heroin, toxíci a konec jako sladké nic https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71271/vim-o-cem-mlcim-hero-71271.jpg 4 38 9

Jak už název knihy napovídá vše se motá kolem heroinu. Autorka zde vychází ze svých vlastních zkušeností vypisuje své pocity, vzpomínky, zážitky s přáteli, jejich osudy, ale i úplný začátek proč to všechno začalo...Co může srazit na kolena patnáctiletou holku?

Přidat komentář

maximus13
19.04.2021 odpad!

Kravina o jedné krávě. Kniha vypadá takto: zdroguju se - probudím se - deprese - nasrání na všechno a všechny kromě mě - zdroguju se - probudím se.....
Za to, že fetuju můžou všichni ostatní. Jdu do školy, kde se mám učit se spolužáky - to nevyržím - zdroguju se. Po krátkém vztahu (pochopitelně si nepřiznám, že se chovám jako kráva) mě kluk opustil - zdroguju se. Nemůžu se dívat na svou sestru co taky bere drogy - zdroguju se. Vezmu si život (tak už si ho prosím tě konečně vem, ať je tu méně takových jako ty) nezvládnu to, ale mám dobrý nápad - zdroguju se! No není to prima život? Vůbec však z knihy není jasné, kde brala peníz a že jich muselo být zapotřebí opravdu hodně, když jak píše nekradla a nikdy se neprodávala na sex. Asi nějací moc hodní dealeři jí dávali zdarma pro její krásné oči. Navíc, když je matka vyhodila i se sestrou feťačkou z bytu.

nikinikiniki
22.06.2016

Četla jsem tu komentáře, že je knížka depresivní a podobně. Říkala jsem si, že to je snad každá knížka o narkomanech a podobných tématech, jenomže tahle je opravdu velice depresivní a řekla bych tak nějak... odlišná a jiná od těch předchozích, co jsem četla. No nic, nějak to vzdávám radši beru jinou.


Caithlyn
02.03.2014 3 z 5

Knižíka, na kterou jsem se těšila..a přišlo zklamání. Chvilkama mě to vážně nebavilo, a osudový příběh slečny mi přišel dětinský. Prostě normální knížka s drogovou tématikou jakých je všude plno..

Miru
30.01.2013 4 z 5

Ostře realistická sonda do života drogově závislých. Vyprávění náctileté dívky o jejím nekončícím boji s drogou, o věčném hledání lásky a porozumění mezi "normálními" lidmi. Celý příběh je podán přirozenou formou a naprosto bez obalu. Co v něm možná postrádám, je podrobnější vylíčení cesty (především pak jejího úplného začátku), která hlavní "hrdinku" zavedla až do drogové smrtící pasti.

Claire
13.08.2012 5 z 5

Úžasná kniha! O drogách jsem už pár knih přečetla, ale tuhle musím vyšvihnout nad ostatní vedle Milionu malých střípků :)

ivankaax
18.06.2012 4 z 5

Mám ráda knihy s drogovou tématikou a Vím, o čem mlčím bych zařadila na žebříček mezi TOP - My děti ze stanice ZOO a Memento. Moc se mi líbila (pokud se to tak dá nazvat).

kroftik
12.01.2012 4 z 5

Vím, o čem mlčím je autentický, naturální feťácký příběh. Ukázkové vyprávění mladé holky, které chybí sebevědomí. Holky, která sama sebe hledá mezi stejně zakomplexovanými lidmi. Holky, která nechce být šedivou myší v davu "normálních" lidí a která se díky heroinu stává jednou z loutek v davu feťáků. Holky, která i když si uvědomuje, jak úžasné jsou střípky všedích dní strávené s "normálními" lidmi jejho věku ve světlých chvilkách střízlivosti, neustále tíhne ke stavům, v nichž se válí v deliriu pozrvacená na zemi. Holky, která se nespočetněkrát snaží s heroinem přestat, bohužel pouze prostřednicvím jiných drog a alkoholu. Holky, která se točí ve víru, jenž nejde zastavit... Souhlasím - drsný, syrový a výborně naspaný příběh.

giggle
09.12.2011 4 z 5

Drsné, syrové.. četla jsem to v době, kdy jsem byla stejně stará jako hrdinka - autorka. Číst pocity a zážitky feťáka závislého kromě tvrdých drog ještě na alkoholu ... nezapomenutelná kniha. Na druhou stranu - těžko po ní sáhnete opětovně.
Naprosto souhlasím s Lady.Marmalade.

Lady.Marmalade
26.10.2011 5 z 5

Pro mě kniha, která mi navždy odradila od zkoušní jakkékoli "tvrdé"drogy....Krásná syrovost popsaného příběhu, na kterou jen tak ledajaká jiná kniha o drogách nemá, kam se na ni "hrabou" podle mého hodně přeceňované knihy, jako je Memento apod. Jen přeji autorce Veronice Pánkové hodně štěstí v životě...

Štítky knihy

drogy závislost, narkomanie podle skutečných událostí

Autorovy knížky

2001  83%Vím, o čem mlčím - Heroin, toxíci a konec jako sladké nic

Kniha Vím, o čem mlčím - Heroin, toxíci a konec jako sladké nic je v

Právě čtených1x
Přečtených77x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst64x
Chci si koupit21x
dalších seznamech3x