Svatební závoj

Svatební závoj https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320893/vily-nevily-svatebni-zavoj-S0Q-320893.jpg 5 8 2

Víly Nevíly série

< 5. díl >

Dobrodružství začíná vírou. Ale jen přátelství je dovede zpátky domů. Mia zbožňuje šaty, růže a vůbec všechno krásné. Linda sní o tom, že dokáže mluvit se zvířaty. Katka touží po dobrodružství a vzrušení. Gábi věří na víly víc než kdokoli jiný. Naše čtyři kamarádky se chystají na svatbu a Gábi bude květinová družička! Když se to doslechnou víly, moc si přejí jít na svatbu taky. A jedna malá víla ukrytá v Gábiině košíčku s květinami přece nemůže být na škodu... že ne?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , CPress
Originální název:

Never Girls: Wedding Wings , 2016


více info...

Přidat komentář

Osice
18.08.2020 5 z 5

Dcera trvala na tom, že si chce Svatební závoj vypůjčit, i když je to 5. díl. Má na obálce dort a to bylo hlavní:-) Ze začátku jsem si říkala, že tentokrát nebudu hodnotit vysoko, viděla jsem to na 3 hvězdičky. Ale jak jsme postupně četly a já víc pronikala do Země Nezemě, poznávala lépe hlavní Nemotory (vílí termín pro lidi), prožívala s vílou Bess její nezáviděníhodné situace s dortem, čokoládovou fontánkou, poklicemi a papírovým pytlíkem, oblíbila jsem si Gábi, malou květinovou družičku, bavilo mě její nadšení a ještě víc to, jak se snažila dát do pořádku to, co nechtěně způsobila, tak jsem si uvědomila, že si čtení vlastně s dcerou dost užívám:-) Nejvíc mne ze začátku štvalo velké množství postav (hlavně víl), ve kterém jsem měla problém se orientovat. Kdybychom četly od 1. dílu, tak problém možná nemám:-)

Moc se mi líbilo, jaký spolu mají 4 hlavní postavy (Gábi, Mia, Linda a Katka) vztah. Jsou vnímavé, starají se jedna o druhou, pomáhají si, … V knize není žádný záporák, všechny trable si dokážou přivodit postavy samy svým nerozvážným chováním. Při čtení jsem se neubránila srovnávání se sérií Duhová kouzla, kterou máme s dcerou obě rády. V Duhových kouzlech se vždy kamarádky pouští do záchrany nějaké víly. V cestě jim stojí šotkové. Shodné jsou krásné přátelské vztahy mezi kamarádkami a vílami. Taktéž kouzelný vílí prach, který mohou dívky použít ke kouzlení. Příběh ze Země Nezemě je dějově bohatší a můžeme sledovat víly i bez přítomnosti lidských hrdinů. Doprovází ho barevné do detailu propracované obrázky, které ocení malé i velké milovnice vílích příběhů. Duhová kouzla mají obrázky jednoduché černobílé. V mém osobním srovnání vítězí o prsa příběh ze Země Nezemě. A já doufám, že si bude chtít dcera vypůjčit i další díly:-)

Za pár týdnů jsme pozvaní na svatbu a Barunka se už hodně těší. Knížka nás hezky svatebně naladila. Samozřejmě, že se zajímala o to, zda může být také květinovou družičkou:-)

blackhorse
13.11.2017

Ráda jsem se vrátila do dětství.


Kniha Svatební závoj je v

Přečtených14x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x