Vilma hraběnka Lanjus z Wellenburgu: Dvorní dáma Žofie vévodkyně z Hohenbergu

Vilma hraběnka Lanjus z Wellenburgu: Dvorní dáma Žofie vévodkyně z Hohenbergu https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416712/bmid_vilma-hrabenka-lanjus-z-wellenburgu-vDZ-416712.jpg 4 5 2

Kniha přináší český překlad původně německy psaných pamětí Vilmy hr. Lanjus z Wellenburgu, která byla od 1. ledna roku 1914 zaměstnána coby dvorní dáma Žofie vévodkyně z Hohenbergu, roz. Chotkové, manželky následníka rakousko-uherského trůnu Františka Ferdinanda Rakouského-Este. Tehdy 27letá dívka prožila s následnickým párem poslední půlrok jeho šťastného života a byla očitým svědkem sarajevského atentátu. Ve svých vzpomínkách přibližuje život ve společnosti těchto osobností, jejichž smrt se stala rozbuškou k rozpoutání krvavé světové války.... celý text

Přidat komentář

Jana K
21.10.2019 5 z 5

Takových knih kdyby bylo na našem trhu více! Pěkná publikace přináší zejména 86 unikátních fotografií, z nichž naprostá většina z nich byla pro mě naprosto neznámá, zejména krásné fotky ze setkání Františka Ferdinanda s německým císařem Vilémem II. na Miramare a na Konopišti.
Hlavním motivem knihy jsou ale vzpomínky hraběnky Lanjus, která byla půl roku, až do osudných výstřelů v Sarajevu, jichž byla očitým svědkem, dvorní dámou manželky následníka trůnu. Z jejího pohledu se tak dozvíme nejrůznější perličky a drobnosti z každodenního velmi nenuceného a rodinného života následníka trůnu.
Více v mé recenzi.

jitka7326
14.08.2019 1 z 5

Kniha mě zklamala, kromě pár drobností jsem se nedozvěděla nic nového. Každopádně obsahuje mnoho dosud nepublikovaných fotografií.


Štítky knihy

sarajevský atentát František Ferdinand d´Este, 1863-1914 Konopiště Chotkové

Autorovy další knížky

Lukáš Pavlík
česká, 1986
2014  85%Ve službách Konopišťského pána: zaměstnancem nejen na zámku Konopiště v Čechách
2014  77%František Ferdinand d´Este - život konopišťských pánů ve fotografiích
2019  76%Vilma hraběnka Lanjus z Wellenburgu: Dvorní dáma Žofie vévodkyně z Hohenbergu

Kniha Vilma hraběnka Lanjus z Wellenburgu: Dvorní dáma Žofie vévodkyně z Hohenbergu je v

Právě čtených1x
Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce4x
dalších seznamech1x