Vilém Heckel

Vilém Heckel https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86658/vilem-heckel-86658.jpg 5 6 2

Monografie o předním českém fotografovi Vilému Heckelovi (1917-1970). Publikace obsahuje přes 150 černobílých fotografií. (166). cizojazyčné resumé

Přidat komentář

Taťka Hraboš
04.12.2023 5 z 5

Průvodní texty jsou samozřejmě poplatné době vzniku publikace, ale když si je člověk profiltruje, získá z nich i lecjakou zajímavou informaci o panu Heckelovi. Každopádně text tu není to hlavní, kvůli čemu kniha vznikla – tou je Heckelova fotografická tvorba, kterou publikace ukazuje v plné šíři. Dlužno říci, že Heckel uměl fotit dobře v zásadě jakékoli motivy, nejen jeho oblíbené hory. Jeho technická a stylová čistota i výrazová originalita je patrná jak z jeho produkce zaměstnance propagační agentury, zaměřené především na tehdejší průmyslové podniky, tak z jeho soukromé tvorby, jejímž předmětem byly zpočátku především hory a příroda, ale později i lidé, které při svých výpravách potkával a poznával. Moc pěkná kniha, která má i po těch letech potenciál být ozdobou každé knihovny.

haki34
08.04.2021 5 z 5

nalezena v knihobuce..jako milovník pana Heckela jsem ji tam samozřejmě nenechala..a včera po těžkém dni jsem se začetla a hlavně zakoukala do jeho fotografií. Průřez tvorbou i životem mistra Heckela.
Opravdu se mu dařilo zachytávat ducha místa, ať už šlo o "jen zasněžený kopec", kus mrtvého dřeva, a nebo o živé pakistánské tržiště, uličky z Korsiky či podtatranský svět.
Doporučuji !! (a do knihobudky nevrátím :))