Vikomt, ktorý ma miloval

Vikomt, ktorý ma miloval https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469309/bmid_vikomt-ktory-ma-miloval-NtX-469309.jpg 4 1326 225

Lovecká sezóna roku 1814 bola zahájená a existuje len malá nádej, že oproti roku 1813 uvidíme nejaké veľké zmeny. Spoločenské večierky znovu zaplnili Ctižiadostivé matky, ktorých cieľom je vydať svoje drahé dcérenky za Odhodlaných starých mládencov. Za úlovok tejto sezóny je považovaný vikomt Anthony Bridgerton. Vlasy tohto chudáka vyzerajú často rozstrapatené a neupravené – je to kvôli tomu, že sa nikde nepohne bez toho, aby naňho nežmurkala nejaká mladá slečna s takou rýchlosťou, až to vytvára vietor o sile hurikánu. Jedinou slušnou dámou, ktorá sa o Bridgertona nezaujíma, je slečna Katharine Sheffieldová. Jej správanie k nemu niekedy dokonca hraničí s nepriateľstvom. A naša autorka si myslí, že súperenie medzi Bridgertonom a slečnou Sheffieldovou bude presne tým, čo oživí túto ináč nudnú sezónu. Spoločenské noviny Lady Whistledownovej, 13. apríla 1814... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Pandora
Originální název:

The Viscount Who Loved Me , 2000


více info...

Přidat komentář
kurama45
kurama45
25.03.2024 3 z 5

Oveľa lepšie ako prvá časť a oveľa sympatickejšie postavy ako v seriáli. Prinajmenšom sa tu Kate a Edwina správali ako skutočné sestry a nie účastníčky Ruže pre nevestu. Všetky reflektory na seba ale zase strhol Colin a jeho dohadzovačstvo. A záver s (nie až tak) tajomnou Whistledownovou opäť pobavil.

Martina852
Martina852
17.03.2024 5 z 5

Tentokrát z klanu Bridgertonových sledujeme nestaršího z potomků Anthonyho.
Knižní a seriálová verze, už se od sebe dosti liší. Musím říct, že knižní byla dosti zajímavější. Bylo snadnější pochopit Anthonyho a tak společně čelit jeho i Katinýmu strachu v jejich životech a následně jejich překonávání.
Pěkná odpočinková četba.


roman9276
roman9276
14.03.2024 4 z 5

Za mě o trochu slabší než první díl. Jsem ovlivněn seriálem, kdy jsem byl překvapen, kolik změn oproti knižní předloze nastalo, ale knižní zápletka se mi líbila více než ta seriálová. Anthony mi tady lezl místy dost na nervy a kniha byla o méně legračnější než první díl, ale i tak nechávám konstantně 4 hvězdy. Příjemný oddychový román, kdy je vidět, že člověk míní, ale pán bůh mění :D

_Žanet_
_Žanet_
10.03.2024 4 z 5

Asi půjdu trošku proti proudu, když přiznám, že se mi první díl téhle série líbil o něco víc, než tenhle. Přesto dávám stejný počet hvězdiček jako u dílu předchozího, protože tři si určitě nezaslouží.
Příběh Anthonyho a Kate mě vtáhnul do děje a ačkoliv jsem ze začátku lehce bojovala s nemalými odlišnostmi se seriálovou verzí, po několika kapitolách jsem si zvykla a celou knížku si od seriálu tak trochu oddělila a brala ji jako samostatnou jednotku, kterou je seriál pouze inspirovaný. A přesně díky tomu jsem si příběh dvou paličatých hlavních hrdinů mohla přečíst jako by to bylo poprvé, protože jsem neměla tušení, co všechno se stane.
Moc se mi líbil i epilog společně s dodatky od autorky na konci knížky a už se nemůžu dočkat, až si přečtu příběh dalšího ze sourozenců Bridgertonových.

bajulda
bajulda
08.03.2024 5 z 5

Stejně skvělá červená oddychovka jako první díl. Serii jsem si zamilovala.

haWranka
haWranka
05.03.2024 3 z 5

Rozhodně to bylo lepší než první díl. Hlavní postavy mi byly mnohem sympatičtější. Opět jsem se skvěle bavila u slovních přestřelek v první polovině knihy, opět příběhu pak docházel dech v dramatičtějších částech a opět byl konec až moc natahovaný a přeslazovaný. V žánru trochu lepší průměr. Ale jo, budu ještě číst dál, jako usínací jednohubka je to v pořádku.

Michelle13
Michelle13
21.02.2024 4 z 5

Tato kniha je 2.díl ze série Bridgertonovi a popravdě ? Ráda bych dala 5 hvězdiček, ale bohužel musím říct, že je to první kniha, které musím dát 4 hvězdičky a to z toho důvodu jak moc to na konci bylo smutné. Nechci Vám toho moc prozradit, aby jste měli motivaci si ji přečíst, celou dobu je to fakt napínavé, celou dobu netušíte koho si vikomt vezme, jestli se zamiluje, také jak to mezi ním a lady dopadne (hlavně jakou lady si vybere) a co víc ? Jestli zemře... Sice chápu, že muži mají jiné chování oproti ženám v jistých situacích, ale tady ke konci mi to přišlo zbytečně zdlouhavé a pak už dokážete stejně odhadnout jak to vlastně skončí.

evismaior
evismaior
08.02.2024 4 z 5

80% - K sérii o sourozencích Bridgertonových jsem se dostala jako mnozí další díky seriálu, a zatímco první díl mi v podání autorky přišel mnohem chudší, než jak ho pak scénáristé rozpracovali, tady jsem byla spokojená s oběma verzemi - tou knižní i televizní. I když teda nutno říct, že ve scénáři snad z předlohy zůstala jen historka se včelou a křestní jména půvabné Edwiny a její nesmlouvavé starší nevlastní sestry Kate a jejich matky Mary. Rodinné pozadí Sheffieldových (dle scénáře Sharmových) a vývoj vztahu mezi Anthonym a Kate je dost upravené, ale líbilo se mi obojí, byť jsem si u obou verzí říkala, jak může být Anthony tak natvrdlý a tak urputně trvat na svojí původní vizi svatby s krásnou a dokonalou dívkou (a hlavně se nezamilovat! I když v knížce jsou jeho důvody alespoň pořádně vysvětlené), když ho srdce táhne někam úplně jinam.

vercatko20
vercatko20
06.02.2024 4 z 5

Nejdřív jsem viděla seriálovou adaptaci na Netflixu a docela mě překvapilo, že tenhle díl, narozdíl od prvního, se dost lišil. Přišly mi ty jejich vdavky moc urychlené, to jsem si jejich skrývanou touhu víc užívala při seroši teda :))

Vendy1993
Vendy1993
31.01.2024 5 z 5

Opět skvělé čtení :) dokonce bych řekla že mě příběh Anthonyho a Kate bavil víc než první díl se Simonem a Daphne. Těšila jsem se z toho příběhu, z toho jak se A a K špičkovali, jak si k sobě hledali cestu :) a konec byl přímo dokonalý :)

bárbra13
bárbra13
06.01.2024 5 z 5

Asi jediná romantická série, které neodolám! Miluju to prostředí, postavy, atmosféru.. prostě vše!

jana1874
jana1874
31.10.2023 5 z 5

Moc se mi líbilo hašteření mezi hlavními hrdiny. Přestože ani jeden nechtěl mít rád toho druhého, tak jejich vzájemná přitažlivost, podobné zájmy a názory, pochopení pro toho druhého udělali své.
A Anthonyho sourozenci jsou úžasní, neváhají si dělat naschvály, soupeřit spolu, ale když jde do tuhého, tak se za ty ostatní postaví, pomůžou.

jarkaska
jarkaska
21.10.2023 5 z 5

Další pěkný díl z této série, který se mi moc líbil. Příběh Anthonyho a Kate mě bavil, seděla jsem u knihy každou volnou chvilku.

Mishi
Mishi
18.09.2023 4 z 5

Musím říct, že první díl se mi líbil o něco víc. Tady jsem měla trošku problém se začíst a taky "chemie" mezi Simonem a Daphne prostě fungovala lépe než mezi Anthonym a Kate.
Ale jinak opět příjemná, romantická oddechovka, což je přesně to, co jsem od toho očekávala.

katerina3368
katerina3368
08.09.2023 4 z 5

Miluju Kompromitující scénu s včelou :D Bylo to tak debilní až to bylo fakt vtipný :D

veruptackova
veruptackova
02.09.2023 4 z 5

Série Bridgertonových vám asi nezmění život, ale jsou to knihy, u kterých já vždy bezpečně vypnu a prostě mě baví. Ano, i když se nejedná o žádnou vysokou literaturu a spadá spíše do sekce guilty pleasure, rozhodně za přečtení stojí.
Druhý díl Vikomt, který mě miloval používá podobný vzorec jako první díl Vévoda a já. Přesto mě příběh Anthonyho a Kate bavil snad ještě víc. Tyhle knihy mají silnou hlavně první polovinu, příběh vás okamžitě chytne, jiskření mezi hlavními hrdiny umí autorka podat excelentně a stejně dobře zvládá zakomponovat erotiku do děje. Ano, i doba - počátek 19. století, kdy se děj odehrává mi velmi imponuje a příspěvky Lady Whisteldown jsou už jen třešničkou na dortu. Což jsou důvody, proč této sérii dávám přednost před současnou romantikou. Za sebe rozhodně doporučuji a těším se na další díl.

Ailee
Ailee
15.08.2023 3 z 5

Uf... to bylo tak patetické. Druhý díl se drží naprosto stejné šablony jako ten první, ale na ten nemá. A může za to Anthony. Všechno ostatní fungovalo skvěle, ale je "důvod", proč nikoho nemilovat, byl tak strašně směšný, až to zkazilo celý příběh. Nebýt toho, byl by příběh dokonalý.

Lucyeinstory
Lucyeinstory
15.08.2023 5 z 5

Antonyho jsem v prvním dílu moc nemusela a říkala jsem si, že je to takový podivín, který se nechce vázat. Díky tomuto dílu jsem na něj ale úplně změnila názor a mám ho mnohem raději, než Saimona.

Antony se v této sezóně hodlá oženit (jak jistě víte z ukázek od Netflixu), ale nechce ženu, do které se zamiluje. Edewina je proto jako stvořená. Je hezká, mladá, a Antony k ní nic necítí. Perfektní partie. Ale na scénu přichází její sestra Kate, která by nikdy nedovolila, aby si její mladší sestřička vzala muže, který je jako Antony.

Tenhle příběh je ještě lepší, než Vévoda a já. Antony a Kate se nemusí, jeden do druhého nenápadně rejou a Kate Antonyho dohání k šílenství. Mě to hrozně bavilo a vztah, který se vytváří mezi budoucími manželi je uvěřitelný, což je super.

Je to červená knihovna, tudíž musíte počítat s určitými scénkami, které do ní patří, ale rozhodně to není TAK MOC, jak ve Dvorech.

EvelineGray
EvelineGray
14.08.2023 4 z 5

Ani mě ne nevyhnula netflixová senzace Bridgertonů, a tak když jsem potřebovala nějakou historickou oddechovku, sáhla jsem po příběhu Kate a Anthonyho. Docela mě překvapilo, že se asi od půlky začal děj odvíjet trochu jinak než v seriálu a nakonec jsem za to celkem ráda. Zdá se mi totiž, že se v knize výrazněji řeší i trochu těžší témata, která tomu všemu propůjčují hloubku. Celkově bych to hodnotila jako nenáročnou a poměrně zábavnou romantiku, která vás na chvíli přenese do ideálního světa regentské Anglie. Btw. Díky bohu, že se díky Netflixu změnily ty příšerný obálky s polonahými chlápky, které vůbec neodpovídaly obsahu.

Kira283
Kira283
31.07.2023 4 z 5

Za mě povedenější než první díl. Sice jsem knihu četla, když jsem měla zhlédnutou už druhou žadu Bridgertonů na Netflixu, ale osobně mě to nerušilo. Ba naopak se mi knižní verze líbí víc.

Sice se nemohu zbavit dojmu, že určité rysy z prvního dílu se zde opakují, ale na celkovém hodnocení to nemá vliv. Bavilo mě to :)