Tappi a první sníh

Tappi a první sníh https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267941/bmid_tappi-a-prvni-snih-6Z9-267941.jpg 5 50 8

Tappi a přátelé série

1. díl >

První díl z nové série Tappi a přátelé. Vítejte v kouzelném, zasněženém světě usměvavého Tappiho! V Šeptajícím lese bydlí viking Tappi se sobíkem Chichotkem. Společně chodí na procházky, připravují se na zimu a navštěvují kamarády – bobra Rachotka, veverku Čiperku a medvěda Břicháče. Čas od času však do Šeptajícího lesa přijde nečekaná pohroma. To pak Tappi s Chichotkem bez váhání opustí svou útulnou chalupu, aby všechno napravili. Někdy se z nezvaného hosta vyklube nový kamarád, jindy oba přátelé skončí celí zmáčení. Nic, co by nespravil šálek horké čokolády.... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

Tappi i pierwszy śnieg , 2013


více info...

Přidat komentář

Luciluc
12.04.2024 5 z 5

Knížka čtená dceři. Když jsme si ji vypůjčily v knihovně, říkala jsem si, že tematicky do zrovna probíhající ročního období moc nezapadá...ale opak byl pravdou, protože příběh usměvavého Tappiho a sobíka Chichotka začíná, když v Šeptajícím lese nastává jaro, provede nás létem a podzimem a poslední dvě kapitoly, z celkového počtu deseti, jsou věnované zimě. Tappi a první sníh jsme četly až jako druhou knihu, ačkoliv je to první díl, ale myslím, že to ničemu nevadilo. Vikinga Tappiho jsme si s dcerou moc oblíbily, mě se líbila jeho klidná a dobrosrdečná povaha. Příběh byl pěkný, objevily se nové postavy (vlčí rodinka Tlama, Hajdulka a Břehulík), líbila se mi kapitola Tappi a zlomyslná zaklínadla o čaroději Skřípákovi, který medvědu Břicháčovi vyčaroval místo nosu klobásu, z Chichotka udělal houští, veverce Čiperce přičaroval zaječí uši a bobru Rachotkovi zase motýlí křídla. Řešení v podobě snídaně, spánku na měkoučkém polštáři a smíchu bylo skvělé. Knížka je určena dětem 4+, kapitoly jsou krátké, většinou jsme jich četly víc za sebou, ilustrace jsou moc hezké. Určitě doporučuji a těšíme se na další díl.

jasminecka
04.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Ano, mela bych par vytek. Treba ze jmeno Tappi se hodi spis pro mys nez pro obriho brichateho Vikinga, nebo ze zviratka se zrovna dvakrat nedrzi svych prirozenych charakteristik (ze maji rada horkou cokoladu, to bych jim prominula, KAZDY musi mit rad cokoladu, ale ze uvitaji vlky ve svem lese... tohle jako by psal nekdo z DUHY a ne Polak). Pokud ale nejste chovatel ovci na Broumovsku nebo se dovedete povznest nad tyhle detaily, objevite pribehy o zviratkach, ve kterych se vy i deti treba poznate. Nebo - jako v pribehu o ukecanem drakovi, ze ktereho jde vsem obyvatelum lesa hlava kolem a ktery najde trpeliveho posluchace az ve svem vlastnim obrazu na vodni hladine - poznate treba svoji sousedku.
Pribehy skytaji i nejake to pouceni, treba ze ne trestem ale dobrym slovem (a kusem zvance ;-)) promenite i nabruceneho carodeje, nebud lenivy, nehraj si na dospeleho, kdyz se dostanes do nesnazi, rekni si o pomoc, ... Kniha se da vyuzit i k povidani o strachu z neznameho, pomoci druhym nebo treba o tom, kde je nas poklad.


LunaL.
08.09.2021 5 z 5

Když si syn v knihovně vybral tuhle knížku, vymlouvala jsem mu ji, že nebudeme v létě číst o zimě. A nakonec se z toho vyklubala krásná kniha, která provází celým rokem. Hned jsme si oba zamilovali dobráka Tappiho, Chichotku i ostatní obyvatele Šeptajícího lesa. Milé pohádky, které zahřejí :) Určitě si půjčíme další díl!

Alex.Barunka
14.10.2019 4 z 5

Trošku slabší než Tappiho příhody, příběhy jsou daleko jednodušší a chybí jim ten záběr. Je ale skvělé jak autor pojí jeden příběh na druhý a vzniká tak jeden celek :)

logopedka
11.07.2019 5 z 5

Tappi je viking. Vikingové bývají zobrazováni jako v kůži odění, dlouhovousí, dlouhovlasí bojovníci s rohatými přilbami. Představuji si je jako piráty severu. Tappi je jiný – dobrosrdečný, přátelský, věčně hladový, zavalitější sympaťák, rozhodně žádný grobián.

Příhody Tappiho a jeho přátel jsou vhodné pro předspánkové čtení. Někdy jsou napínavé, ale vždy se vše vysvětlí, nebo v dobré obrátí. Vše skončí šťastně, škody na životech nejsou žádné. Kniha je čtivá. Příběhy jsou zajímavé i pro předčítače. Tím nechci tvrdit, že bych po ní sáhla i bez dětí. Nesáhla. Na druhou stranu ocením, když kniha, kterou předčítám, zaujme na tu chvíli i mě.

Knížky, ve kterých vystupuje Tappi a jeho kamarádi, se Marcinu Mortkovi vyvedly. Líbí se mým dětem i mně. Šestiletý František se u nich často směje.

Na knize je uvedeno, že je vhodná pro věkovou kategorii 4+, s tímto začleněním můžu jen souhlasit.

Doporučuji.

Liilith
30.03.2017 5 z 5

Viking Tappi a sobík Chichotek. Velmi dobře vybral autor úspěšné knižní série o Tappim, Marcin Mortka, hrdiny pro svůj pohádkový příběh. Ještě lépe snad vybral Martu Kurczewskou, ilustrátorku svých pohádek. Krásný, optimistický, dojemně naivní příběh doplněný moderními a osobitými kresbami. To je zárukou úspěchu na dnešním přehlceném dětském literární trhu.
Jednotlivé příhody jsou krátké, napínavé, často plné vtipných (někdy až absurdních) situací a hlavně čtivé.Tappi, Chichotek a všichni obyvatelé Šeptajícího lesa jsou ztvárněni velmi věrohodně. Po přečtení jedné knihy vy i vaše děti budete prahnout po dalších. Navíc si s nimi v knize mohou klidně číst i dospělí, kteří na ní jistě ocení vtip a zábavné pojetí dobrodružství. Příběhy jsou tak pro malé i velké čtenáře, a já mohu jen litovat, že mi není o dvacet let méně, abych si knihu užila ještě více.

magnolia
30.10.2016 4 z 5

Knížka pro předškoláky s moc hezkými a barevnými obrázky na každé stránce - jednoduché příběhy (maminky si pochvalují, děti všemu rozumí).

IvetB
24.02.2016 5 z 5

Nesmírně milá knížka, kterou se prolíná vůně horké čokolády. Viking Tappi je sympaťák, který si se vším poradí. A sobík Chichotek je takové malé, veselé třeštidlo :-)