Víkend s panem Darcym

Víkend s panem Darcym https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359920/bmid_vikend-s-panem-darcym-Joi-359920.jpg 3 62 19

Austen Addicts série

1. díl >

Katherine, uznávaná profesorka literatury na Oxfordské univerzitě, se netají svou láskou ke knihám Jane Austenové. Má však i jednu tajnou vášeň – miluje čtení tak trochu lechtivých románů z regentského období, které se k jejímu postavení moc nehodí. S jejich autorkou, Lornou Warwickovou, vede Katherine bohatou korespondenci a těší se, že se s ní konečně bude moci osobně setkat – během konference věnované Jane Austenové, na kterou je pozvaná. Tam na ni však čeká obrovské překvapení, jež si v ničem nezadá se zápletkou některého ze slavných románů. Pan Darcy v tomto vyprávění zkrátka ožívá v mnoha podobách. A na jakékoli konferenci můžete nečekaně narazit na lásku svého života.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Sofa Books
Originální název:

A Weekend with Mr. Darcy , 2010


více info...

Přidat komentář

Majka1979
04.02.2024 5 z 5

Niekedy nechápem tie negatívne hodnotenia, ešteže nie vždy dávam na názory iných a dávam hlavne na ten svoj.

Pre mňa bola táto kniha niečím výnimočným, milujem tvorbu Jane Austinovej a tak mi bolo veľmi blízke aj toto a aj keby som jej diela nečítala, príbeh bol nádherný, všetko mi pripadalo ako z rozprávky a predsa len sa nie všetko dialo tak ako by človek očakával.

Veľa záhad a osudy trochu ľudí, ktorí určite nečakajú takú zmenu, aká v ich živote príde. A to že si človek musí svoju lásku vybojovať, o tom nie je ani v tejto knihe žiadnych pochýb.

Ešteže máme každá toho svojho pana Darcyho :)

evineckY
03.12.2023 5 z 5

Moc pěkný novodobý román pro milovníky Jane Austen.
Hlavní pointou knihy je, že se setkala parta milovníků JA a strávili společně víkend s jejími romány a vším, co se jí týkalo. Navštívili místa kde žila, soutěžili ve znalostech jejích knih... Malou zápletkou je samozřejmě pučící láska dvou protagonistů. Mi se kniha moc líbila.


Aracely
01.04.2023 4 z 5

Pěkná kniha se zajímavou zápletkou.
Měla jsem jí půjčenou z knihovny. Přečteno, vráceno a dá se říci rychle zapomenuto :-D.

Nebylo to špatné, ale něco tomu chybělo...

Jara.v
15.03.2023 4 z 5

Čtivá, milá oddechovka. Sice předvídatelná, ale proč ne. Bavilo mě to.

Ála1968
20.02.2022 4 z 5

Bylo to milé čtení na deštivé odpoledne.

Šárkaxx
26.02.2021

Jsem fanynka Pýchy a předsudku, takže už mám přečteno asi 200 knih na tuhle tématiku (já vím, je to šílenost), ale kam se hrabu, za posledních 10 let se jich napsalo kolem 1500 (hrubý odhad, řekla bych že podceněný). Takže ke komentáři Klarushky105 - toto je ten důvod. Variace PP jsou prostě stovky a toto je jedna z nich. Některé jsou dobové (tj. co by se stalo, kdyby např. Darcy nebyl na plese protivný - jak by to změnilo příběh?), některé jsou moderní - např. tato. Některé jsou pokračování, např. u nás vydaná série od Elizabeth Aston. Většina z nich ale u nás není a trochu pochybuji, že by tady bylo tolik fanoušků, aby se do toho někdo pustil.
Takže ve srovnání s ostatními moderními verzemi, co jsem zatím četla, je toto spíš slabší variace, dokonce si ani nejsem jistá, že se to dá pokládat za čistou variaci PP, protože Darcy tady je pouze "symbolem" Jane Austenové. A hlavní téma PP zde vůbec neprobíhá, název je tedy dle mého názoru zavádějící, spíš by se kniha měla nazývat Víkend s Jane (Austenovou).
Samotná kniha je čistá červená knihovna, bez těžší zápletky se šťastným koncem, prostě pohádka pro dospělé (řekla bych že hlavně pro ženy). Kdo má tento typ literatury rád, toho potěší, čekat od ní něco víc než únik od reality, je zbytečné.
Je trochu škoda, že ze všech těch autorek byla vydaná právě tato, když jsou na trhu rozhodně zajímavější a vtipnější.

Klarushka105
30.01.2021 odpad!

Po přečtení jsem stále nepřišla na důvod napsání této knížky, ani jejího účelu. Snažila jsem se najít nějaké klady, ale po jazykové stránce se kniha čte špatně, překlad působí někdy velmi nesouvisle a navíc se spoustou chyb. Téma Jane Austenové slibovalo více než čtenář dostal. Námět se mně líbil - mohla to být krásná knížka, kdyby se autorka nesnažila " vykrást a "přiživit" na J. Austen. Jedna věc je se jí inspirovat, druhá věc je zmiňovat ji či její postavy v každé větě či odstavci. Člověk má pak dojem, že čte rádoby referát o této autorce, což bylo velmi iritující. Rozhodně nedoporučuji! Raději si přečtěte knihu přímo od Jane Austen samotné.

Simona Jedličk
29.05.2020

Nejsem příznivcem kritiky, protože oceňuji všechny , kteří se pustí do nelehkého poslání psát knihy, ale v tomto případě musím zasáhnout a ochránit všechny milovníky kvalitní četby před touto knihou. Po čtvrtině knihy už jste tak alergičtí na slova "řekla, řekl", která uvozují každou přímou řeč, opravdu každou, nenapsal by to tak ani školák na ZŠ. Rovněž by se pan Hemingway zhrozil nad přídavnými jmény (jako přepychová honosnost,... apod), on, který si platil studenty, aby mu je z rukopisů vyškrtávali. Prosím, vyhněte se obloukem této knize, špatně napsané a ledabyle přeložené. Nechápu, jak tohle může nějaké nakladatelství vydat, je to hanba českému trhu.

tatafa
16.03.2019 3 z 5

Román s velice odpočinkovou zápletkou sice ničím výrazně neohromí, ale zavede čtenáře do krásného prostředí malého penzionu z dob Jane Austen a jejích děl. Krásný romantický příběh, který se příjemně čte a lze vřele doporučit jako relax po těžkém týdnu, zvláště pokud jste příznivci Jane Austen :)

abilea
06.12.2018 2 z 5

Příběh je nemastný neslaný, i když mě námět moc zaujal (jako milovnici Jane Austenové a všeho kolem ní). Jednu hvězdičku navíc strhávám za neuvěřitelné množství chyb v textu. Je to od nakladatelství velké lajdáctví…

pip11
10.10.2018 5 z 5

Pěkný Austenovský víkend :) Bylo to milé a pohodové.
Jak bylo řečeno alzbeta4340 ,,Jedná se spíš o romantickou hříčku"
to určitě a mě se to líbilo.

certik003
17.09.2018

Tohle bylo až moc sladké, navíc některé věci a citáty pochopí a ocení jen opravdoví fanoušci a znalci Austenové a to já bohužel nejsem, i když knížky, co jsem od ní četla, se mi líbily.

Ven_D
24.08.2018 2 z 5

Neuvěřitelná nuda - sice to mělo hlavu a patu, ale chyběla tomu jiskra. Vše působilo neskutečně uspěchaně. Ideální pro milovníky něžné romantické literatury. Kdo je zkažený erotickými romány, ten si na své nepřijde a bude se nudit.

sebemi
13.07.2018 5 z 5

Blaho pro milovníky Jane Austenové!!! Neustálé zmínky a citáty o jejích knihách, krásné prostředí Anglie a sympatičtí hlavní hrdinové. Slupla jsem to jako malinu a zařazuji na poličku do knihovny :)

mikika
27.06.2018 3 z 5

ideální kniha pro fanynky Austenky o jiných fanynkách, atmosféra pospolitosti podobně postižených je moc příjemná.

Sabča92
16.05.2018 4 z 5

Od knihy jsem dostala přesně to, co jsem od ní očekávala. Milé a oddechové čtení ve stylu Jane Austen. Pokud máte rádi knihy Jane Austen, je tato kniha pro vás prakticky povinnost. Pokud jste knihami nebo filmy Jane Austen nepolíbení, ztratíte se ve změti jmen a dějových linek, které tu jsou neustále zdůrazňovány.
Kniha mohla být trochu kratší, místama jsem měla pocit, že je vše trošku utahané. Poněkud mě překvapilo, že víkend v této knize byl delší než ten náš.

Ditules
19.04.2018 2 z 5

Ta kniha je jedno velké klišé....

msjadepaton
11.04.2018 3 z 5

2,5 hvězdy. Je to samozřejmě natřískané romantickými klišé a občas to působí jako kdyby autorka měla psát esej na určitý počet stránek a snažila se to co nejvíce vycpat citacemi. Asi by se mi líbilo víc, kdyby ohledně těch odkazů na Austenovou tolik netlačila na pilu, protože to často působilo násilně.
Hlavní mužský hrdina je idiot a osobně mě ten hlavní vztah v knize moc nezajímal, asi hlavně kvůli tomu. A nezachrání to ani neustálé připomínání, že postavy v Austenové taky dělaly chyby, což je sice pravda, ale taky je pravda, že Austenová nesnášela hlupáky a ve svých knihách se jim ráda vysmívala a obávám se, že dotyčná postava se mezi ně tak trochu počítá.
Vedlejší vztahová linka se mi líbila už podstatně víc. Žádné terno to sice nebylo a zahýbání pod záštitou "pravé lásky" taky moc nemusím, ale aspoň to bylo tak romanticky naivní, že mě to svým způsobem okouzlilo.
Docela ráda bych si ten příběh přečetla z pohledu sluhy Higginse, protože vedle Pamely to byla asi nejzábavnější postava v celé knize a to se tam moc neobjevoval.
Takže neurazilo mě to, ale ani nijak nenadchlo. Naštěstí se to taky rychle četlo, takže jsem neměla problém se dostat i přes nějaké ty slabší pasáže.

alzbeta4340
03.04.2018 5 z 5

Jedná se spíš o romantickou hříčku než cokoliv jiného, ale od takového titulu asi nikdo nečeká vysokou literaturu. Není úplně nutné mít podrobně načtenou Jane Austenovou, ovšem některé nenápadné vtípky si tak lépe vychutnáte. V knize jsou dvě ústřední dvojice, mě se ale tentokrát líbily vedlejší postavy. - Knihomolky, které debatují o tom, jestli je vášnivější pan Darcy nebo snad kapitán Wentworth z Anny Elliotové, to mě dost bavilo.

Štítky knihy

romance Jane Austen

Autorovy další knížky

2017  66%Víkend s panem Darcym
2018  61%Sny o panu Darcym

Kniha Víkend s panem Darcym je v

Přečtených88x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce102x
Chystám se číst39x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x