Vidím to jinak

Vidím to jinak https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469034/bmid_vidim-to-jinak-zyt-469034.png 5 2 1

Originální příručka pro rodiče (i budoucí) a všechny, kteří pomáhají dětem, s krásnými ilustracemi Aleny Kupčíkové. Někdy neortodoxní pohled na problematiku ADHD, poruch učení (dyslexie, dysgrafie, dysortografie a dyskalkulie) a dalších neurovývojových poruch, prokládaný poznatky z vlastní dlouholeté praxe. Teoretická východiska střídají ověřené návody a doporučení.... celý text

Psychologie a pedagogika
Vydáno: , vlastním nákladem
Originální název:

Vidím to jinak , 2020


více info...

Přidat komentář

hermína14
11.03.2023 5 z 5

Takové knihy chci číst, nechat se inspirovat a vidět nadějné nitky (a lana). To by naše děti mohlo zachránit. Rozmotávání souvislostí a dobře nastavená nápravná cvičení místo diagnózy a cepování. Proč se pídíme po kouscích skládačky, když už ji někteří složili a mnoholetou aplikací si ověřili, že je poskládaná prostě a velmi dobře? Paní Emmerlingová nás "žene" přinejmenším k přemýšlení a přinejvětším:) k dalšímu hledání. Nutno ještě dodat, že vhodnější ilustrátorku si vybrat nemohla.
"Dodnes se mnoho lidí domnívá, a bohužel i někteří profesionálové, že pokud není dítě optimálně nadané nebo "hodné", lze jeho chování zlepšit větší důsledností rodičů, zvýšeným úsilím při domácí přípravě do školy, psaním poznámek, motivací formou odměn a trestů, záznamem červených a černých puntíků...nácvikem sebeovládání a užíváním léků."