Lidské tělo

Lidské tělo https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75027/lidske-telo-75027.jpg 5 37 6

Lidské tělo Ilustrovaný průvodce jeho strukturou, fungováním a poruchami Kniha je anatomickým průvodcem pro 21. století. Využívá jedinečných trojrozměrných zobrazení, vytvořených počítačovými technikami, a kvalitních mikrofotografií a díky tomu odhaluje složitost lidského těla tak, jak jsme ji nikdy předtím neviděli. Podrobně a přehledně komentované pohledy na jednotlivé systémy lidského těla přibližují všechna ústrojí organismu, od kosterního a svalového systému až po kůži, vlasy a nehty. Každý systém je odhalován vrstvu po vrstvě a každá jeho součást, od buněk po orgány, je přístupnou formou vysvětlena. Pro jejich pojmenování je použito jak latinského, tak českého názvosloví. Kniha rovněž názorně ukazuje, jak fungují všechny prvky našeho organismu - jak tepe srdce, jak dýcháme, jak vidíme, slyšíme a cítíme i jak se tělo brání nepříznivým vlivům. Odhaluje i složité, pouhým okem neviditelné vnitřní pochody v těle, jako je třeba přenos nervových impulsů. U každého tělního systému jsou popsány nejběžnější poruchy a onemocnění. Kniha je doplněna slovníkem pojmů a rozsáhlým rejstříkem a jako zajímavě a zároveň seriózně zpracovaná příručka může posloužit studentům biologie a zdravotnických oborů i všem zájemcům z řad veřejnosti.... celý text

Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Body and how it works , 1987


více info...

Přidat komentář

los
04.12.2022 3 z 5

když tahle knížka v roce 1991 vyšla, děcka se o ni ve školní knihovně rvala (zejména kvůli těm realistickým obrázkům ke konci)

Kontryhelka
23.01.2022 5 z 5

Seznámení se s lidským tělem. Jak funguje a co potřebuje, aby fungovalo. Jednoduše a pěkně zpracovaná kniha s pěknými obrázky.


Marekh
23.08.2020 4 z 5

Pěkně zpracovaná kniha pro děti. Pěkné ilustrace, kniha má křídový papír.

StihOMam
03.04.2017 5 z 5

Velice dobre zpracovane tema, prehledne, informativne obsahle, pro laika zajimave a inspirujici. Mohu jen doporucit.

FMMMM
20.07.2015 4 z 5

Kniha zapůjčena pro děti předškolního věku, jaký šílený omyl, že by mě jeden omyl:-) Kniha je nádherná, hlavně fotografie a ilustrace. Ale určitě je pro starší děti, těm menším se líbí jen ze začátku, u řezu lebkou se obrázky přestávají líbit. :-)

La Fiera
26.03.2013

Nádherně vytvořená obrázková publikace o lidském těle. S popisky a ukázkou jak by to vše mělo být, ale jsou tu ukázány i nějaké patologie. Ať už ty časté nebo ojedinělé. Super pro všechny, které zajímá stavba a funkce lidského těla, ale nestudují medicínu.