Sherlock Holmes: Pes baskervillský (komiks)

Sherlock Holmes: Pes baskervillský (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324546/bmid_sherlock-holmes-pes-baskervillsky-k-ATW-324546.png 5 71 10

Victoria Regina série

< 3. díl >

Cítíte, jak se na krajinu snesla noc? Jak pomalu a potichu mrazivá mlha roztahuje svou chladnou náruč? Ptáci přestali zpívat. Dusivé ticho zalilo celé okolí. Dnes opět něco nepřirozeného a zlého chodí okolo domu a číhá na neopratrné duše. Rozsviťte světla, zamkněte dveře, zatáhněte rolety, schovejte se pod peřinu… Ale narovinu: nepomůže to. Jeden z nejslavnějších příběhů viktoriánské literatury opět ožívá v originálním komiksovém zpracování Petra Kopla. Mnohokrát u nás i v zahraničí oceněný český kreslíř nám opět odhalí nejznámější dobrodružství slovutného detektiva Sherlocka Holmese. Hororový příběh z Devonských blat si neustále drží vysokou laťku oblíbenosti u čtenářů celého světa, ale tak, jak ho představí Kopl jste Baskervillskou bestii ještě neviděli. Do publikace jsou jako strany 155-158 vevázány dva tvrdé listy, z nichž je po vyjmutí možné sestavit diorama plasticky zachycující scénu kde sir Baskerville stojí před temnou siluetou svého zámku jen pár okamžiků před osudným setkáním s přízrakem z blat.... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Komiksy , Literatura česká

Vydáno: , Abaro
Originální název:

The Hound of the Baskervilles , 2011


více info...

Přidat komentář

evickakyticka
26.07.2020 4 z 5

Psa baskervillského snad známe všichni, proto k ději není co dodat. Trochu jiné podání ale neubírá na kráse. Našla jsem ji v dětském oddělení, ale já bych ji klidně nechala v dospělém. V závěru si můžeme v komiksu zahledat různé maličkosti, na které autor v závěru poukazuje. Super.

ADE138
01.04.2020 5 z 5

Skvělé zpracování známého detektivního příběhu. Jako bonus navíc je v něm ukryto hodně narážek a odkazů na autorovy další komiksy.


akinomV
25.10.2019 4 z 5

První zkušenost s komiksem (když nepočítám v dětství Čtyřlístek a Rychlé šípy) :-) a moc se mi to líbilo. Hned jsem si pustila i film a klobouk dolu jak je to věrně zpodobněné.

chodícírohožka
10.02.2017 4 z 5

Povedené komiksové přepracování legendárního "Psa Baskervillského". Hezky zpracované a rozhodně neméně čtivé než originální román.

ZuzanaMrh
30.09.2015 5 z 5

Jsem milovnice spíše klasické literatury a vůbec mám problém brát komiksy jako literaturu. Nicméně přesto ráda sáhnu po dobrém komiksu (pro změnu). A musím říct, že ty od pana Kopla jsou více než zdařilé... takže se těším na každý další, který s dětmi "splašíme" v knihovně.

zuzana13
19.08.2015 5 z 5

Skvěle nakreslení komiks, který má napětí a vtip. Doporučuji.

ondrash77
23.12.2013

Koplův Holmes je skvělá zábava, ať se bavíme o příběhu nebo o použité malbě. Výtvarné pojetí představuje styl, se kterým se nesetkáváme každý den. Jediná potíž zůstává ve formátu. Je tady tolik drobností a detailů, kterých si na formátu A4 sotva kdo všimne. Ani zmíněná malba tady nemá prostor, jaký by si zasloužila.

RaptoR
15.12.2013 5 z 5

výborné počtení. Rozhodně netradiční pohled na známou knihu. Provázaností s ostatními díly té doby mi připomínal Moorea. A to je jedině dobře :)

inmax
27.10.2013 5 z 5

Příjemné překvapení. Má to atmosféru, vtip, napětí, pěknou kresbu.. co víc si přát. Na komiks jsem narazil náhodou a jistě od pana Kopla vyhledám i další.

Bald
23.10.2013 5 z 5

Skvělá adaptace komiksu od A.C.Doyla. Nezaměnitelný styl talentovaného tvůrce Petra Kopla. K tomu skryté detaily, náznaky na další viktoriánské postavy. Obrovská porce humoru. Navíc detektivní zápletka i pro samotné čtenáře!

Štítky knihy

Sherlock Holmes komiksy

Kniha Sherlock Holmes: Pes baskervillský (komiks) je v

Přečtených79x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce33x
Chystám se číst5x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x