Vianočný chlapec Nikolas

Vianočný chlapec Nikolas https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486914/bmid_vianocny-chlapec-nikolas-6BO-486914.jpeg 4 58 14

Kluk jménem Vánoce série

1. díl >

Tento príbeh je o Vianočnom otcovi. Možno preňho máte iné mená, napr. Santa či Mikuláš. Ale ak by ste boli elfovia, nevolali by ste ho inak ako Vianočný otec. Viete si však predstaviť, že kedysi ho nikto nepoznal? Bol obyčajným chlapcom a žil uprostred ničoho. Veľa toho o svete nevedel, poznal však chuť hubovej polievky, chlad severského vetra a príbehy, ktoré mu rozprávali rodičia. S mágiou ho spájalo len to, že v ňu veril. A v jeho živote sa mali čoskoro udiať zázraky, ktoré si nevedel ani predstaviť!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Příběhy

Vydáno: , Albatros (SK)
Originální název:

A Boy Called Christmas , 2015


více info...

Přidat komentář

slay_girl
09.01.2024 5 z 5

Prostě úžasná kniha plná kouzel a magie. Je velmi napínavá, vtipná a taky dost smutná. 5/5!!!

Snapeova
31.12.2023 4 z 5

V prosinci mám tendenci číst vánoční knížky a tak jsem letos sáhla po této. Je to především pohádka spíše pro děti, takže to nebylo nic z čeho bych byla vyloženě paf. Je napsaná tak, že baví dítě i dospělého. Nenudila jsem se, nápad byl velmi pěkný. Zpracování bylo na pohádku dost reálné. Nebyla tam přemíra naivity. Kniha zpracovává i vážná témata nebo smutné události. Napsaná je opravdu dobře.


Kniho_holka
25.12.2023 4 z 5

Ideální audiokniha na Vánoce. Příběh, který mi ještě více umocnil atmosféru štědrého dne a vyborná interpretace Ondřeje Havlíčka (Endru), rozhodně doporučuji všem dětem i dospělým s duší dítěte.

Nuttelka
17.12.2023 5 z 5

(Audiokniha)
Knihu jsem si pustila na doporučení kamarádky a já jí za to moc děkuji, moc krásné zpracování a skvěle načteno.. Na tento předvánoční čas jako dělané, moc doporučuji všem, dětem i dospělým :-) Hned si připravuji další "Holka, která zachránila Vánoce"..

Selfinka
07.12.2023 4 z 5

Příběh o Vánocích, který je tak trochu veselý i smutný.
Příběh o chudém klukovi Nikolasovi, který věří v kouzla a elfy.
Příběh o tom, že dokud věříte, nic není nemožné, jen jste to možná ještě nepochopili.
Příběh o jednom "otci Vánoce", který hledal svůj smysl života.
Příběh pro malé i velké, který stojí za to číst, zastavit se, zamyslet se a naladit se na atmosféru Vánoc.

dagmar7365
07.02.2023 4 z 5

Originální vánoční příběh o "zrození" Santa Clause. Se synem (10 let) se nám moc líbil, i když některé smutné pasáže vháněly slzy do očí.

ElikaS
03.01.2023 5 z 5

K audioknize jsem se dostala vlastně náhodou na doporučení kamarádky. Vzhledem k tomu, že už bylo po Vánocích se mi do ní moc nechtělo a říkala jsem si, že si ji nechám až na příští rok, ale nakonec jsem se do ní pustila a jsem moc ráda.
Knížka je úžasná! Styl vyprávění mi trochu připomínal Dahla. Knížka spojila fantazii, vtip i dojemné a smutné momenty. Při tom se s ničím moc nemazala a měla spád. Z postav jsem si nejvíc oblíbila Pravdomluvku, která byla boží. Už se těším až si knížku poslechneme za rok se synem.
Mimochodem audiokniha je parádně načtená a právě interpretace dodává knížce další rozměr navíc. Navíc mě na audioknize bavily zvukové efekty.

Slůník
30.12.2022 4 z 5

Ideální četba o Vánocích.

dasha0306
26.12.2022 5 z 5

Jedna z nejhezčích vánočních knížek o tom, jak se stal z chlapce Otec Vánoc/Santa Claus atd... Matt Haig ji napsal čtivě tak, že pohladila, ač se tam neodehrávaly jen hezké věci. Film je hezký také, ale kniha se mi líbila více. Rozhodně doporučuji. Má krátké kapitoly, takže se dá i předčítat dětem, ale zároveň potěší i dospělé.

Damaj
26.12.2022 5 z 5

Krásná vánoční knížka plná kouzel, magie, dobrých skutků a hlavně naděje v lepší život, dobré lidi a v lepší budoucnost a víru v samu sebe a víru v kouzla, protože jenom tak se mohou dít.

Arlienen
17.12.2022 5 z 5

,,Někdy k někomu vzhlížíme ne pro to, čím byl, ale pro to, čím se může stát."

Knihu jsem si půjčila v knihovně s tím, že se blíží Vánoce. Já Vánoce miluju, a proto jsem si nemohla nechat ujít tuto knihu. Překvapilo mě, že kniha má tak málo hodnocení. Určitě si zaslouží více pozornosti, protože je vážně nádherná a v člověku vyvolá dojem, že lidé mohou být hodní, stejně tak elfové, škřítci a trolové. Součástí knihy jsou krásné ilustrace, které skvělé doplňují příběh.

KájaKoxík
14.12.2022 4 z 5

Po titulu jsem sáhla, jelikož mi obálkou připomínal knihy od Davida Williamse a taky z tradice čtení vánočních knížek v prosinci. Hodnotím 4 z 5.
Knížka má nejen pěknou titulku, ale i uvnitř je spousta ilustrací, které krásně dokreslují příběh. Písmenka už jsou trochu menší, ale kapitoly stále krátké, proto bych doporučila pro čtenáře od třetí třídy.

Moc se mi líbí způsob, jakým knížka ubíhá. Krásně na sebe navazuje Nikolasovo trápení s tetou, následné hledání otce a elfí vesnice. V knížce najdeme i vážnější témata, jako jsou Nikolasovi vzpomínky na smrt maminky, chudoba jeho rodiny nebo únos.
Poslední část příběhu je hodně zkratkovitá a za to nakonec dávám hvězdu dolů. Šlo by to určitě pěkněji rozvést.

Poznámka:
Našla jsem, že existuje i film: Chlapec, kterému říkají Vánoce.
Plánuji ho shlédnout, jelikož je kniha jeho předlohou.
Autor má také další tituly v této sérii. Tak se třeba za rok dočkáme další.

Ďumbierka
31.12.2021 4 z 5

Vratila som sa späť do detstva a cítila sa ako jedenásť ročná.
Tešila sa na každú kapitolu - mimochodom, sú pomenované, nie očíslované - to bolo úžasné.

Dostala som skvelý dobrodružný a láskavý príbeh. Zasmiala som sa, aj si občas popokala a čítala so zatajeným dychom, ako to všetko dopadne.

Veľmi milo ma prekvapil tento príbeh o Vianociach, Elfhelme, Nikolasovi, lietajúcich sobíkoch a Elfoch ️.

Toľko nádherných myšlienok a právd sa tu ukrývalo, pár vám ich tu nechám a ak chcete nejaký iný vianočný príbeh, prípadne skúsiť iné čtivo, tak toto bola výborná voľba.
.
.
“A niekedy je to, že veríme, rovnako dobré, ako keby sme to ozaj vedeli.”

“Aby sme niečo naozaj uvideli, musíme v to veriť. NAOZAJ VERIŤ. Ak v niečo neveríš, nevidíš to.”

“Nemožnosť, je len možnosť, ktorú ešte nechápeš.”

“Nikdy nesmieme dovoliť, aby sa naším vodcom stal strach.”

“…pretože ľudí okolo seba najľahšie urobíme šťastnými, ak sme sami šťastní…”

Libris_Na_Ex
30.12.2021 4 z 5

3,5/5
Kniha byla velmi milý, dětský, vánoční příběh, s krásnými ilustracemi, ale nemůžu říct, že bych si z toho sedla na zadek. Nelituju, že jsem si to přečetla, ale příští Vánoce po tom asi nesáhnu.