Vikomtovo tajomstvo

Vikomtovo tajomstvo https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393256/bmid_vikomtovo-tajomstvo-cDd-393256.jpg 4 123 14

Vévodovi muži série

< 4. díl

Vojvodovi muži, ako nazývajú vyšetrovateľov Mantonovej detektívnej kancelárie, riskujú vlastné životy – a niekedy aj srdcia -, aby odhalili šokujúce podvody a škandalózne prečiny. Toto je príbeh ich šéfa – charizmatického Dominicka Mantona. Druhorodený syn vikomta Rathmoora Dominick mal pred sebou skvelú budúcnosť: prestížnu kariéru advokáta a manželstvo s dcérou bohatého baróna. No keď ho po otcovej smrti starší brat George pripraví o dedičstvo, musí sa rozlúčiť so štúdiom práva i s plánmi na svadbu s milovanou Jane. Aby jej nezničil povesť, presvedčí ju, že jej bol neverný a že by pre ňu nebol vhodným manželom. O dvanásť rokov zomiera George bez potomka a Dominick sa dostáva k titulu vikomta Rathmoora i k celému panstvu. Vdova po Georgeovi Nancy však z ničoho nič zmizne a jej dôverná priateľka Jane sa v obave o jej život obráti na bývalého snúbenca s prosbou, aby sa ju pokúsil nájsť. Dominick na Jane nikdy nezabudol a chce využiť ich stretnutie na odčinenie chýb z minulosti a vzkriesenie ich starej lásky. No ktovie, či už na to nie je neskoro, veď Jane je zasnúbená s iným...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

If the Viscount Falls , 2015


více info...

Marci_Vaj
Marci_Vaj
26.05.2022 4 z 5

Tak, za mě trochu zklamání. Na Dominicka jsem se těšila, ale celkový příběh byl podle mě nejslabší z celé série.
Na první místo bych dala Maxe, na druhé, na stejné úrovni Viktor a Tristan a třetí místo Dom... Kluci ale celkově byly super všichni :)

Pedruska01
Pedruska01
09.05.2022 5 z 5

Další z mých takových chudáčků, které mám čistě jen na vyplnění času a přečtení. Tento historický románek je kolikátý díl ze série, ale můžu říci, že až na pár drobností se může číst zcela samostatně, takže se necítím nijak ochuzeně. Možná jen krapítek zvědavě. Musím taky přiznat, že to má dobrý styl a velkou čtivost. Chtěla jsem to jen na příležitostné vyplnění, ale nakonec jsem to nemohla dát jen tak z ruky. A to je jen dobře, ve více směrech. Autorka má jeden velký bod k dobru.
Hlavní hrdinka Jane mi byla sympatická. Mrzelo mě, co na ni bylo připraveno a taky mě překvapilo, že dokázala tolik let "čekat". Možná to bylo odvážné, ale to mohu tvrdit, když znám i druhý pohled, jinak bych to v té době nazvala dost bláhové a pošetilé. Byla odvážná a určitě si zasloužila trochu toho štěstíčka. Bylo fajn, že ho ke konci dostala celou horu a kopec k tomu.
Druhý hlavní hrdina Dominick byl stejně jako Jane postava, kterou jsem si oblíbila. Překvapil mě, že i přes svou touhu s někým být, dokázal všechno pustit, pro blaho druhého. Líbil se mi jeho charakter a svým způsobem měl můj obdiv. Byla jsem ráda, že to byla Jane, která se nakonec objevila znovu v jeho životě, ačkoliv za jiným účelem. U Doma bylo hodně znát, že tahle kniha neříká všechno, jelikož to bylo v předchozích dílech, ale nebylo to zase o tom, že bych měla obří díry v informacích.
Ti dva se k sobě hodili. Líbilo se mi, jak i když před lety k sobě měli hodně blízko, začínali od znovu a postupně se k sobě dostávali, respektive se nechávali strhnout svými city. Romantická linka za mě byla v pořádku, od malého divočejšího kočkování s vytasenými drábky až po vřelé padnutí si do náruče - tohle já mám fakt ráda. Do toho samozřejmě vedlejší, no možná místy hlavní děj byl o pátrání po sestřenici/švagrové Nancy, díky které cestovali sem a tam, a díky ní to vlastně všechno vzniklo.
Tohle pátrání a cestování pro mě bylo tutově vedlejší, nevadilo mi, neměla jsem výtky, ale dokázala bych to nějak zkrátit nebo upozadit. Přeci jenom ti dva měli přednost, že. Nemůžu ale říct, že by mě to nebavilo, naopak bavilo a líbilo se mi to. Asi proto jsem měla kapku problém knihu odložit.
Kniha byla příjemná, oddechová, romantická historická záležitost, u které se člověk dokáže pěkně zaculit. Četlo se to opravdu dobře a za to jsem ráda, hezky to odsýpalo, což mi hodně vyhovuje. Postavy mi sedli a neměla jsem s nimi problém. Děj samotný byl také v pořádku, i když bych něčeho ubrala a něčeho přidala. Nic nikdy není dokonalé, natož někdo. Za mě mohu doporučit a hodnotím odřenými 5* :).


prof.chrobak
prof.chrobak
23.07.2021 5 z 5

Tento díl byl fantastický, čekání stálo za to. Přečteno jedním dechem. Dobře se čte, zajímavý námět, kniha vtáhne do děje.

jinbr
jinbr
22.03.2021 4 z 5

Jakkoliv byl tento díl hodnocen částí čtenářek negativně, odvíjel se příběh v duchu předchozích příběhů. Možná neměl takový spád jako ty předchozí díly, ale zase tak nudný nebyl. Možná trochu ze začátku, než se děj pořádně rozběhl, ale jinak zůstala Sabrina věrná svému stylu psaní. Doporučuji.

Maruš.D
Maruš.D
04.06.2020 5 z 5

Bohužel tady jsem se moc nebavila. Strašně jsem se těšila na tuto love story, kde na sebe čekali tak dlouho. Avšak příběh se mi vlekl, věty jsem musela číst několikrát, jak jsem nedávala moc pozor.
Skoro celou knihu se Dom s Jane jen hádají, hází na sebe vinu a vše straaašně moc analyzují. Jane mi vážně moc nepřirostla k srdci a Dom byl lepší, avšak jsem mu moc nevěřila. Mluvil o tom, jak Jane miluje, ale v knize není uveden skoro žádný důvod proč, jen že po ní touží.
Ke konci je trochu akce. Bum, bum a je to. Nejhezčí je asi Epilog, kde se píše shrnutí o všech postavách z předchozích dílů.

cukrovka
cukrovka
01.06.2019 4 z 5

I tento díl byl příjemný a čtivý. Pravá romantika s příměsí detektivního pátrání.

Eliot30
Eliot30
24.04.2019 1 z 5

Nějak mě to nechytlo. Asi nebyla správná konstalace. Třeba se vrátím. Nedočetla jsem.

karamelka57
karamelka57
29.01.2019 5 z 5

Tak toto bola fakt veľmi vydarená séria. Nádherné lovestories, láska, napätie, vášeň...Ani neviem, ktorého z hrdinov "milujem" najviac... všetci si v živote prešli veľkým trápením. Až je mi smutno, že už je koniec s že sa s Mantonovcami musím rozlúčiť...

Príbeh o zdržanlivom a vždy rozvážnom Dominickovi nesklamal a vlastne sa ukázalo, že až tak zdržanlivý zas nebol :P... a Jane, rozvážná, múdra, proste skvelá ženská, ale to boli konieckoncov všetky hrdinky tejto série. Vrele doporučujem všetkým milovníkom tohto typu literatúry...

rampapa
rampapa
30.12.2018 5 z 5

Na poslední příběh této série jsem se velmi těšila.A vůbec mě nezklamal,četlo se mi to velmi dobře.Knížku velmi doporučuji. ❤❤❤

moudivlacek
moudivlacek
15.07.2018 5 z 5

A já se zas krásně jedno odpoledne s touto knihou pobavila. Dominick má na srdci šrámy a jizvy z minulosti, myslí si, že když bude na vše sám a nikoho si nepustí moc ke svému srdci, nemůže mu tak nikdo ublížit a on přežije. Ale jeho bývalá snoubenka Jane je živel, kterému nelze odolat. I Jane ale má své jizvy, řeší je však jiným způsobem. Když se ti dva setkají, musejí oba pochopit, že člověka nelze změnit ani kvůli lásce, a když někoho člověk miluje, miluje jej takového jaký je - s klady i zápory.
Jsem ráda, že tu opět vystupovali hrdinové minulých dílů a vše tak hezky na sebe navazuje.
Celá série se povedla a já ji doporučuji pro milovníky romantických příběhů.

ariel platto
ariel platto
26.12.2017 2 z 5

Na Dominika jsem se moc těšila, ale kniha mě zklamala.

munka
munka
06.02.2017 5 z 5

Pekné čítanie, doporučujem.

moonula
moonula
19.10.2016 5 z 5

Dávám pět hvězdiček..Kniha byla fakt hodně dobrá...Ostatně jako všechny před ní.

havrmoni
havrmoni
21.12.2015 5 z 5

Od začátku samá akce. Moc pěkné i když pro mě pořád nej dvojka.