Vévodkyně

Vévodkyně https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404210/bmid_vevodkyne-DNs-404210.jpg 4 47 16

Angelika Lathamová vyrostla na hradě Belgrave jen s milujícím otcem, vévodou z Westerfieldu. Když však v jejích osmnácti letech otec zemře, ocitne se Angelika tváří v tvář kruté realitě. Její nevlastní bratři odmítají brát na vědomí její existenci a Angelika je nucena postarat se sama o sebe. Vybavena inteligencí, neobyčejnou krásou a obálkou peněz od otce pouští se do boje o přežití. Bez jakýchkoli konexí a přátel se vydává do Paříže. Náhoda tomu chtěla a Angelika zachraňuje neznámou mladou ženu. Toto setkání ji vnuklo nápad: Otevře elegantní dům radosti, který ochrání ženy, jež v něm budou pracovat, a bude určen jen těm nejzámožnějším klientům. Se svým aristokratickým vychováním, vybraným stylem a otcovým odkazem otevírá Le Boudoir – zařízení, kde se scházejí jen ti nejmocnější muži a kde se tajné touhy stávají realitou, podnik plný krásných a sofistikovaných žen. Angelika však neustále žije na okraji skandálu. Získá někdy zpátky svůj život a své místo na slunci?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Duchess , 2017


více info...

Přidat komentář

KatukaM
27.10.2023 odpad!

Nevím úplně kde začít s ohledem na tak vysoké hodnocení, které moc nechápu. Vlastně vůbec!
Již začátek knihy je poměrně nudný popis historie rodiny a postav. Překvapí vás i fakt, že celá kniha je od začátku až do konce v minulém čase. Věty jsou jednoduché a často krátké. V knize je hodně popisů a málo přímé řeči a děje celkově. Čekala jsem svižný děj a spád, bohužel nepřišel. Vážně je tak do detailů v knize popisován porod vedlejší postavy? Asi na 20ti stranách?
Hlavní hrdinku zradí bratr a v průběhu knihy je hned několikrát zdůrazňováno, jak je v pěkné šlamastice a jak zkažený život a naděje na budoucnost teď má. Vlastně mnoho věcí se v knize opakuje, asi autorka počítá s pomalejším čtenářem?
Já nevím, já to ani nedočetla, to se fakt nedá. Mnoho z komentujících tu mluví o romantické oddechovce. Já bych to nazvala nudný deníkový záznam.

simca9342
14.01.2023 5 z 5

Jako bych četla Jako v pohádce od stejné autorky. Akorát tady je to vše realističtější. Angelice zemře matka hned po jejím narození a o pár let později to ani s otcem nevypadá moc dobře. Když i on zemře, ocitne se Angelika pod rukama svých ziskuchtivych a zákeřných bratrů a její rodiny. Stejně jako Popelka a Camilla bude nucena opustit domov. Skončí jako chůva několika dětí. Právě ji baví, ale není to to, co by od života čekala. Po nečekaných událostech zakotví v Paříži. Tam se seznámí s mladou dobitou ženou, z jsi ho vyprávění zjistí, že neměla šťastný život. Otevřou si Le Boudoir- luxusní nevěstinec s významnými klienty , kde budou zaměstnané ženy s podobnými osudy jako ony dvě. Angelika ale i přesto žije na okraji společnosti. Podaří se ji někdy vrátit se na rodné panství Belgrave zahalené tajemstvím a zášti?


Dandy1
12.12.2020 4 z 5

To byly dvě hezké odpočinkové odpoledne s Vévodkyní.

milena8281
28.09.2020 4 z 5

Steelovou jsem roky ignorovala, nebavila mě. Ale teď jsem sáhla už po 2. knize a obě mě kupodivu bavily. Je to samozřejmě oddychovka, ale i ty jsou občas fajn.

sabca
10.08.2020 5 z 5

Pro mě zase jedna oddechovka od Danielle Steel. Pořád se k této spisovatelce ráda vracím. Přesto, že Angelika měla krutý život zase to byla krásná pohádka pro dospělé. Doporučuji

HockeyGirl
11.06.2020 3 z 5

První knížka, kterou jsem od Danielle, četla. Nikdy mě takové typy knížek nelákaly, ale dostala jsem ji od nejlepší kamarádky a tak jsem si ji chtěla přečíst. Vždycky jsem ji mohla odložit, kdyby mne nebavila. Ze začátku mě knížka opravdu moc nebavila, některé pasáže byly dost nudné a nic moc se tam nedělo. Až někdy v půlce knížky se tam konečně něco začalo dít, bylo to zajímavé, napínavé a smutné zároveň. Taková mladá dívka a kolik toho prožila, jak špatně se k ní choval její bratr a co všechno musela prožít, aby se ke konci mohla zase vrátit domů. Tam, kde prožila své dětství a odkud byla vyhnaná. Konec se mi líbil, jinak ten začátek nic moc. Dávám 3*, protože se mi knížka až tak moc nelíbila.

Mi--LADA
13.03.2020 4 z 5

Záživnější román pro ženy, který poměrně dobře odsýpá. Vévodkyně mě celkem bavila a byla mi celkem sympatická. Nemusí se u ní přemýšlet, při čtení jsem se zrovna nenadřela, ale nebylo to zase úplně bezvýznamné, jako některé jiné knížky. Jasně, s reálným životem to nemá nic moc společného, všechno je tady snadnější než ve skutečném životě, nicméně s tím se musí u těchto románků počítat. Lepší průměr a spokojenost.
P.S. Steelová akorát přestřelila v té pasáži s vedením nevěstince, která je i u takovéhle pohádky moc naivní a úsměvná. Opravdu nemůžu ani v největším zasnění uvěřit, že by vedla nevěstinec nezkušená panna, která není z oboru, v úspěšném rozjezdu by jí pomáhala nevzdělaná pouliční nevěstka a zákazníci z lepší společnosti by si vévodkyni vážili pro její údajné morální kvality a zásady.

Edera
05.02.2020 3 z 5

Chtěla jsem si přečíst něco od Danielle Steelové, jen tak pro představu poznat proslulou autorku romantických románků pro ženy. Ruku jsem měla šťastnou, dostala jsem se k historickému příběhu, kde navíc nedominuje láska dvou lidí. Místo toho v textu převládají peripetie jedné urozené dámy a její snaha dostat zpátky své dobré místo na slunci, což mi příjde jako zajímavější, dramatičtější námět než jen zaláskovaná story.
Přečetla jsem si vcelku milou pohádku o krásné a jinými superlativy obdařené Angelice. Je dcerou vévody, která po smrti otce kvůli proradným bratrům přichází o své postavení, domov, přepychové venkovské panství a musí se postarat o sebe bez dosavadních četných výhod. Nejdříve se stává ctnostnou, hrdou a skromnou chůvou a pak se vrhá do kariéry nesmírně laskavé bordelmamá, kde podle anotace v knize ochraňuje ženy (?) v luxusním nevěstinci, zbohatne díky svému podnikání, a hádejte jak to s ní a jejími zlými bratry skončí.
No, děj zní strašně, je to jednoduchá knížka, svůj účel však splnila. Je to knížka akorát tak pro čtenářku, která zůstane doma s chřipkou, horečkou a nemá kapacitu číst něco temného nebo něco hlubokomyslného rozebírat. Je to typická červená knihovna, při níž se dá na chvilku zapomenout na svět.
Vévodkyně se přečíst dala, i když má všechny nešvary ženského čtiva. Například to, co se v jiných knihách řekne mezi řádky, tady se poví polopatě a pro jistotu opakuje stále dokola alespoň na 15 stranách. Takže když se na začátku knihy poznamená, že Angelika přišla o všechno, tak se tento poznatek opakuje minimálně v dalších 3 kapitolách.
Přes výhrady a mírnou ironii musím napsat, že autorka příjemně překvapila a pro některou ženu v určitém rozpoložení (chřipka, potřeba všechno v sobě vypnout), to je dobrá volba. Vlastně se mi zamlouvalo i motivující věnování na začátku knihy. „Mým milovaným dětem. Vždy bojujte za to, o čem jste přesvědčeni, že je správné. Usilujte o spravedlnost a vše, co si zasluhujete. Zbytek vykoná Bůh a osud.“ (No, i když v kontextu toho, že se jedná o věnování ke knize pojednávající o placených společnicích, nevím, jestli je tento zápis na vhodném místě). :)

kika 13
26.01.2020 5 z 5

To byla jízda.A ten konec za mě dobrý dojezd.

polly43
03.01.2020 5 z 5

Kniha se četla ůplně sama.

LilianaFalcon
03.11.2019 4 z 5

Nádherný příběh. I když tenhle druh romantiky není až tak úplně můj šálek kávy, je jí tam totiž pomálu a je to spíš o životě než o velké lásce.

Zunka616
02.11.2019

Skvělá kniha přečetla jsem ji jedním dechem doporučuji skvělí příběh

alnahu
14.10.2019 5 z 5

Po delší době jsem sáhla po romantice od mé oblíbené autorky a nezklamala mě.Historický příběh z Anglického panství Belgrawe ve kterém vyrůstala hlavní hrdinka příběhu a který musela po smrti otce opustit .Její další život nebyl jednoduchý ,ale svoji cestu si našla,aby se opět mohla vrátit.Kniha se velmi dobře četla a má krásnou poutavou obálku.

Bóďa159
13.10.2019 5 z 5

Super odpocinkova kniha

ElikaBendova
04.10.2019 4 z 5

Jediná kniha od Steelové, kterou jsem kdy přečetla. Líbil se mi nápad, se kterým přišla, protože to je něco jiného. Kdo nemá rád styl Steelové jako já, ale líbí se mu historické romány, tak se mu tohle bude líbit a můžu ji jenom doporučit.

dorkas
19.09.2019 4 z 5

Jena z tých lepších, romantickejších a krajších kníh od Steelovej. Ani na minútu som neoľutovala, že som po nej siahla. Dejovo sa tu toho udialo naozaj veľa - na začiatku knihy sa čitateľ ocitne v Anglicku na zámku Belgrave, postupne sa presúva do Paríža, kde hlavná hrdinka otvára najvychýrenejší nevestinec v meste a neskôr sa Angélique opäť presúva - tentokrát až do ďalekého New Yorku. Plynulosť deja mi vyhovovala, nikde sa to zbytočne nenaťahovalo, Angélique bola fantasticky prepracovaná postava - inteligentná, skromná a vrúcna. Záver knihy podľa mňa tiež úžasný - zhrnula by som ho jednoducho slovami : "Božie mlyn melú pomaly, ale isto."

Autorovy další knížky

Danielle Steel
americká, 1947
1998  86%Prsten
1994  76%Nevýslovná láska
1997  75%Cizí žena
2007  77%Duch
1998  82%Palomino

Kniha Vévodkyně je v

Právě čtených1x
Přečtených64x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce82x
Chystám se číst21x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x