Vévoda v zářivé zbroji

Vévoda v zářivé zbroji https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441515/bmid_vevoda-v-zarive-zbroji-UKK-441515.jpg 4 46 13

Obtížní vévodové série

1. díl >

Lady Olympia, jediná dcera hraběte z Gonerby, je bystrá, citlivá a praktická, ale žádný muž se o ni nikdy neucházel. Proto nemůže uvěřit, když ji požádá o ruku krásný, ale poněkud zhýralý vévoda z Ashmontu. Mladá žena nabídku přijímá, protože jí nic jiného nezbývá. Na nemajetné rodiče se totiž nemůže spolehnout, a navíc má šest nezaopatřených bratrů. Její ženich sice nemá nejlepší pověst, ale je bohatý. Těsně před obřadem nevěsta náhle mizí neznámo kam. Ashmont se obrátí na svého přítele Hugha Ancastera, který má na svatbě svědčit, aby mu pomohl jeho nastávající najít. Hugh ji nakonec objeví v knihovně u okna celou uplakanou a přiopilou, ale než ji stačí přemluvit k návratu, dívka vyskakuje ve svatebních šatech za deště z okna a prchá pryč. Hugh Ancaster, sedmý vévoda z Ripley, se pak jen nerad podvolí ženichovu naléhání a znovu se vydává Olympii hledat. Když se mu to konečně po dramatickém pronásledování podaří, mladá žena se s ním za žádnou cenu nemíní vrátit a je odhodlaná ukrýt se u své příbuzné. Tu však nezastihnou doma, a tak ji Hugh zavede ke své ovdovělé tetě lady Ancasterové. Během strastiplné cesty, kdy mají pocit, že se proti nim všechno spiklo, však vévoda z Ripley zjišťuje, že Olympia je mnohem vtipnější, duchaplnější a krásnější, než si původně myslel. Je to však nevěsta jeho přítele. Přece neklesne tak hluboko, aby mu ji odloudil…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

A Duke in Shining Armor , 2017


více info...

Přidat komentář

kacenka6144
05.06.2023 3 z 5

Tady mě autorka trošku zklamala. Olivia byla ze začátku jak smyslů zbavená. Začala jsem se bavit až někdy kolem půlky knížky. Po předešlých knihách, které jsem četla, to byl trochu sešup. Uvidíme, co přinesou její další knížky. Teď si dám trošku oddech, abych získala odstup.

Zomy
28.07.2021 4 z 5

Tohle mě moc pobavilo. Oba hrdinové byli sympatičtí, Olympia byla prostě báječná a jeho Ne-Milost zase až tak zkažená taky nebyla. Celý příběh je o interakci právě těch dvou a jejich rozhovory fungují, i jsem se zasmála. Romantiky je tu taky správná dávka, rozhodně se ke knížce zase někdy s chutí vrátím.
Těším se na vyprávění o dalších dvou prostopášných vévodech.


Liduka
12.07.2021 4 z 5

Skvělá oddechovka. Moc se mi líbilo jiskření mezi hlavními postavami. Jen to mohlo být trochu kratší, hlavně ke konci. SPOILER: Nesedělo mi ale to, že se v podstatě nesmělá Olympia najednou svlékla před vévodou. Bylo mi to divné, když ze své svatby utekla právě kvůli manželským povinnostem.

alnahu
03.06.2021 3 z 5

Nová série od této autorky-Obtížní vévodové-se mi četla docela dobře.V této knize si přečtěte právě o jednom z nich -sedmý vévoda z Ripley ,starý flamendr a prostopášník, kterého se snaží zkrotit pedantská lady Olympia ,která a se do něj nečekaně zamiluje.

mikika
10.05.2021 4 z 5

další románek v kategorii "zkrocení prostopášníka pedantskou lady" tentokrát ale s ohromnou dávkou humoru, která obvyklý námět povýšila lehce do frašky. Loretta a její špičkování mezi hrdiny mi chyběly...

havrmoni
05.04.2021 4 z 5

Líbí se mi to o trochu méně než ostatní knihy této autorky proto jen 4*. Jinak jsem spokojená.

biki
27.03.2021 3 z 5

Musím souhlasit s oběma předchozími komentáři - také jsem se na knihu moc těšila, ale pak přišlo zklamání. Z knih, které jsem od autorky zatím četla, jsem nucena ji hodnotit jako nejslabší. Velmi dobrý začátek, originální řešení roztržky mezi přáteli v závěru, ovšem dvě třetiny knihy mezi tím - nuda, nuda, nuda. Takže ty 3* jen s přimhouřením obou očí.

Ála1968
12.03.2021 3 z 5

Na knihu jsem se těšila a jsem hodně rozčarovaná.Záčátek byl super,ale pak se děj strašně táhl a hezký byl zase až konec.Víckrát si knihu zřejmě nepřečtu.

LilianaFalcon
01.03.2021 3 z 5

Tak strašně jsem se těšila... A jsem tak zklamaná :-( Ale v rámci žánru to na ty 3 hvězdičky ještě stačí.
Postavy byly strašně ukecané, nerozhodné a hrozně se to vleklo. Kdyby si někdo dal tu práci a seškrtal to, mohlo to být vážně skvělé.
Každopádně závěr byl na 5 hvězdiček a tím závěrem myslím rozuzlení mezi nejlepšími kamarády.

Dellphi
26.02.2021 3 z 5

Pěkné, ne příliš komplikované čtení. Určitě si přečtu i další knihy v sérii, speciálně se těším na příběh Blackwooda a Alice.

rampapa
16.02.2021 5 z 5

Na tuhle autorku jsem byla hodně zvědavá.A moc se mi líbí jak píše.Na tuhle knížku jsem hodně dlouho čekala a jsem ráda za ní. Příběh o Olymphii a Hugha jsem si hnedka zamilovala. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl o Ashmontovi..
Doufám že autorka co nevidět napíše i příběh o Blackwoodovi a Alice.
Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

erculka
13.02.2021 5 z 5

Moja prvá kniha od tejto spisovatelky a hodne som sa pobavila pri čítaní. Odporučam.

Červená33
04.02.2021

"Byla milá" - tak charakterizovali v knížce Olympii a stejně milá byla i celá knížka. Klidný romantický příběh, který dobře dopadne, ale proto tyhle knížky čteme, že.

PS. Knihu o Blackwoodovi ani nezkoušejte hledat - bude až třetí v sérii o Ne-milostech.

Štítky knihy

pro ženy romantika romance historické romance

Autorovy další knížky

Loretta Chase
americká, 1949
2011  85%Tak se dáma nechová
2013  86%Lord Belzebub
2014  83%Nepokoušej mě
2010  72%Skandální chování
2021  73%Vévoda v zářivé zbroji

Kniha Vévoda v zářivé zbroji je v

Právě čtených2x
Přečtených58x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce97x
Chystám se číst49x
Chci si koupit15x