Správný krok
Větrné město série
Nastěhovat se pod jeho střechu a do postele - byl to opravdu správný krok?! Ryan Shay, superhvězda NBA, je novým kapitánem basketbalového týmu Chicaga a rozhodně nepotřebuje, aby se k němu do bytu přistěhovala Indy Iversová, nepořádná, emocionální a až příliš svůdná letuška a taky nejlepší kamarádka jeho sestry. Když mu však dá generální manažer klubu najevo, že takového nepřístupného osamělého vlka v roli kapitána neschvaluje, nezbude mu než ho přesvědčit, že chodí se svou společenskou spolubydlící. Potřebuje, aby Indy hrála, že je jeho milující přítelkyně, která ho promění v přátelského muže. Tahle dohoda má výhody i pro Indy, protože potřebuje doprovod na svatbu svých kamarádů z dětství a ráda by svému bývalému ukázala, že teď randí s jeho sportovním idolem. Jediný problém je, že jim tahle hra jde až moc snadno a přirozeně a že se rozmazávají hranice mezi tím, co je skutečné a co jen předstírají. Nedůvěřivý Ryan nevěří na lásku, zato Indy je romantička a začíná pochybovat, jestli nastěhovat se pod jeho střechu a do postele byl opravdu správný krok.... celý text
Originální název: The Right Move, 2023
Komentáře knihy Správný krok
Pobavilo mě to více než první díl, s Indy jsem se kolikrát i ztotožnila, ale konec na mě už byl extrémně přeslazený. Bez epilogu bych se klidně obešla. Asi takové to je, když má člověk tolik peněz, že neví co s nimi.
Příjemně mě překvapilo, jak už zde někdo zmiňoval, že v Ryanovi nebyl ani kousek toxicity. Asi první kniha, kde byli hlavní hrdinové v pohodě a i tak to fungovalo.
Před dalším dílem si ale určitě musím dát pauzu.
Jsem moc ráda, že se autorka odklonila od všudypřítomného hokeje a nechala Ryana vynikat v basketu - knížku s tímto sportem v hlavní roli jsem ještě nečetla a bylo to osvěžující!
Rovnou říkám, že jsem z knihy v rozpacích.. První polovinu fakt miluju! Spolubydlící pod tíhou okolností, oboustranně výhodný předstíraný vztah, předem jasně stanovená pravidla. Zároveň vtipné dialogy, jiskření a chemie mezi Ryanem a Indy
Pak se ale příběh přehoupne do druhé části a rozdíly mezi předstíráním a realitou se začnou rozplývat. Je tu dost pasáží, které jsem měla chuť přeskočit, protože se jakoby opakují - úplně zbytečně má kniha přes 500 stran.
Naprosté utrpení ale byly popisy erotických scén - nad několikanásobnými orgasmy způsobené i jen jedním povelem bych ještě oči mřimhouřila, ale oslovení jako číča, frnda nebo kun*ička a proudy šťáviček, už jsou na mě moc. Autorčina / překladatelčina obliba ve slově zatraceně (114x!!) mi způsobovala tik - hlavně ve spojení "jsi tak zatraceně vlhká / kluzká / těsná". O tom, že je Indy moc hodná holčička raději pomlčím..
Závěrečný epilog moje mínění moc nevylepšil a i když se mi tento díl líbil o trochu víc než předchozí, ten náhlý zvrat v béčkový erotický román mě moc mrzí.. No jsem zvědavá, jak si povedou další díly.
První díl jsem nečetla, ale ničemu to nevadilo. Příběh byl milý, hezky se četl, a neměla jsem ani z jedné postavy smíšené nebo trapné pocity. Dostala jsem i dostatečnou dávky škádlení, provokování, ale i smutku a slziček. Erotika taky byla, byla dobrá, ale nebylo ji moc a trošku mi přišlo, že je mezi hrdiny menší napětí než by si zasloužili. Určitě si od autorky přečtu další díly, dle hodnocení se zdá, že se jedná o velmi povedenou sérii. Krásná romantika nejen na dlouhé večery.
První kniha série se mi moc líbila! ALE tohle??? Konečně nic toxického. Hlavní hrdina Ryan...jo to je přesně ten pan DOKONALÝ a Indy si mě taky získala. Opět povedený romantický příběh a nechybělo tomu nic!!! Mělo to náboj a miluju knihy u kterých se zasměju, popláču,...a které vzbuzují emoce. Trošičku ten závěr po několika letech už mi přišel příliš happy :D ale jinak řadím mezi TOP romantické knížky.
Čekala jsem romantiku, dostala jsem jí.
Čekala jsem smutné chvilky, dostala jsem je.
Čekala jsem romantický příběh, dostala jsem ho.
Ale Ryan a jeho smutný příběh který vypraví, to jsem nečekala! první díl mě nadchnul, druhý díl byl však jako katapult do knižního nebe!
díky za tenhle díl a za Ryana!
Už dlouho jsem nedala pět hvězdiček žádné romanťárně...a tentokrát jsem je dala! :) Protože většina těchto oddechovek si je podobná jako vejce vejci a i když jsou zábavné, nemají nic navíc. Nebo jim naopak přebývá toxický hlavní hrdina, mrzout, ukňouraná hrdinka, sex a dokola jen sex...
A tady bylo vše dokonale v rovnováze. Ryan je hvězda nejen NBA ale hlavně čtenářských srdcí. Se svým charakterem by hravě rozdrtil všechny jiné pány ve finálovém playoff superligy knižních hrdinů.
Parádní příběh, žádné trapné klišé. Nechybí tomu jiskra, vtip i trocha napětí, četla jsem to jedním dechem. Hvězdy strhavam jen za poslední, a pro mě slabší, část knihy, kdy to stačilo celé stručněji ukončit o pár desítek stran dřív... Těším se na 3. Díl!
Tak tohle mělo všechno! Ale Ryan?! Ten se dnešním dnem řadí mezi mé nejoblíbenější knižní hrdiny, protože jeho projevy tiché lásky byly tak kouzelné! Miluju to! Miluju jeho! Ale jak mám po téhle pecce číst cokoli dalšího a nebýt zklamaná?
Abych se ve svých čtyřiceti zamilovala do hlavního hrdiny knihy.. ? Ano, Tohle Liz Tomforde dokázala! A mam trochu strach, že jakákoliv romantická kniha mi padne do ruky po této sérii, bude mi připadat.. jaksi chudá. Tleskám autorce
Rozcvička pro mozek i srdce, co překvapí lehkostí a zároveň vás donutí zamyslet se nad tím, proč je život někdy jako tanec na ledě bez bruslí. Humor není na obtíž, spíš jako ten kamarád, co vás podrží, i když si náhodou stoupnete na vlastní nohy. Nepůjde jen o obyčejné posouvání vpřed, ale o správné načasování, kdy šlápnout a kdy radši počkat s nohama nahoře. Když se míchá sranda s trochou filozofie a špetkou každodenního chaosu, vzniká koktejl, který chutná jak odměna po dlouhém dni. Vyplatí se nechat si poradit, i když radši děláte, že víte všechno nejlíp. Nakonec zjistíte, že správný krok může být právě ten, co vás přivede zpátky k sobě samé. A kdo by nechtěl být tanečnicí vlastního života s úsměvem na tváři?
Miluju to! Miluju to! Pro tuhle sérii doslova dýchám!
Jsem u rereadingu a upřímně? Je to snad ještě lepší než při prvním čtení!
Ryan… ach, Ryan. Tohohle tichého, mrzutého a naprosto dokonalého basketbalistu jsem si zamilovala už v prvním díle. Je to typ chlapa, který si své srdce střeží, ale když ho jednou otevře – tak naplno. A Indy? Ta je přesně ta žena, která si ho zaslouží. Nádherná, loajální, starostlivá, plná lásky a se srdcem na správném místě.
Jejich první setkání nebylo zrovna ideální… a to druhé? Taky zrovna ne. Ale i přesto mezi nimi ta jiskra přeskočila hned od první chvíle. Nedokázali na sebe přestat myslet, i když si to ani jeden nechtěl přiznat. Chemie mezi nimi? Nepopsatelná!
A já naprosto zbožňuju, že se tu znovu objevují i Zee, Vee, Logan, Madison, Rio a další známé i nové postavy! Ten pocit, že se vracíš k tak skvělé partě, je prostě k nezaplacení.
The Right Move je pro mě comfort read v tom nejlepším slova smyslu – plný emocí, jiskření, pomalého hoření a srdce, které ti bude bušit ještě dlouho po dočtení.
A teď jdu pokračovat v rereadingu téhle naprosto úžasné série, protože Tomforde mi zase úplně rozbila duši (v tom nejlepším smyslu).
Autorka nepoľavila ani v ďalšej časti tejto prudko čitateľnej série. Z hokejového prostredia nás preniesla do tímu basketbalistov. Sú to tiež šikovní a zábavní chlapci, až na ich samotárskeho a nevrlého kapitána Ryana. Letuška Indy sa zhodou okolností stane jeho spolubývajúcou a svojou povahou ho nesmierne vytáča. Postupne sa však ich vzťah mení až prerastie v lásku.
Autorke sa podarilo udržať tempo rovnako ako v prvej časti, takže nás zvedavosť núti spoznať osudy aj ďalších postáv.
Většinou je to tak že první díl je nejlepší a ty následující už nejsou tolik wau. U této knihy bych řekla že je to přesně naopak. Třetí díl již na mne čeká. Kniha mne moc bavila.
Ja tu Liz Tomforde asi miluju. Mega mi sedí její styl psaní. Spicy scénky mě baví, i to jiskření co jim předchází a humor mě často rozesměje.
Celou sérii sem se teď rozhodla začít číst znovu a myslím, že to není naposled!
Série je skvělá a každý díl je lepší a lepší. Jen toho vyznávání by nemuselo být tolik.
Zamilovala jsem se do Mílového klubu, ale tohle bylo ještě lepší! Příběh Ryana a Indy jsem hltala od samého začátku. Opět jsem poslouchala v audio verzi, kterou tentokrát namluvili Matouš Ruml a Lucie Kušnírová a bylo to ta nejlepší volba.
To že mi budou sedět sportovní romance jsem si ověřila už prvním dílem. Tady teda nejsou sexy hokejisti, ale basketbalisti. A už se těším na baseball v třetím díle, protože ten já ráda. Tak doufám, že se taky brzy dočkám audio verze.
Co se týká tropes, tak předstíraný vztah je jeden z mých nejoblíbenějších a tady je to zpracované opravdu skvěle. Ryana i Indy jsem si oblíbila už v prvním díle a tady se to ještě znásobilo. Ta chemie mezi nimi, panebože. Zároveň dostali prostor i Stevie a Zanders.
Je to nenáročná romantika plná skvělých hlášek, žádné velké drama nečekejte, ale opět je tu i nějaké to trochu těžší téma.
Na někoho je Správný krok moc dlouhý, ale já bych to zvládla i delší. Nechci aby tahle série skončila. Naštěstí mám ještě tři díly před sebou. Co budu dělat pak netuším.
Tahlé série se čte opravdu dobře. Jenom těch stránek kdyby nebylo tolik. Nechci se od čtení odrthnout, ale celé to naráz vážně nedám. Při čtení se bavím. Měl by to být pohled do života profesionálního sportovce, ale takhle to asi nefunguje. Ryan a Indy jsou fajn dvojice, které to všechno chci věřit. A chci se malinko usmívat a občas si potajmu posmkrnout, aby se mi manžel nesmál. A tak jim to věřím, usmívám se a posmrkávám.
Těším se na další knížku z prostředí chicágského sportu a tajně doufám, že nebude poslední.
Série Větrné město patří mezi velmi oblíbené a není divu – má skvělé hodnocení a právem. Druhý díl mě bavil úplně stejně jako první. Autorka má neskutečný dar vtáhnout čtenáře do děje a nepustit ho až do poslední stránky. Tentokrát sledujeme příběh Indy a Ryana – a musím říct, že jejich dynamika byla skvělá, zábavná i dojemná. Bavily mě jejich špičkování, postupné sbližování i to, jak se hranice mezi „hraným vztahem“ a skutečnými city nenápadně začaly mazat.
Liz Tomforde píše lehce, čtivě a s dávkou emocí, takže stránky mizí samy. Pokud vás chytil příběh Zandera a Stevie, tenhle vás určitě nezklame. A já se už teď nemůžu dočkat třetího dílu Polapená o Kaiovi a Miller.
Mela jsem naladu na oddychovou romantiku a dostala jsem ji. A prekvapive tam na 4 ohnicky nebyl sex na kazde treti strance - pro mne plus.
Jen to mohlo byt kratsi, spousta veci/pocitu/myslenek se zbytecne opakovala a konec byl hodne natahovany. Ale ucel “zrelaxovat se” pribeh splnil.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
láska naděje napětí romantika basketbal, košíková NBA - Národní basketbalová asociace letušky Chicago falešné randěníLiz Tomforde také napsal(a)
| 2024 | Mílový klub |
| 2024 | Správný krok |
| 2025 | Polapená |
| 2025 | Hraj se mnou |
| 2025 | Rewind It Back |

89 %
76 %

Na knihu Správný krok jsem se těšila už po dočtení prvního dílu, protože mnoho čtenářů tvrdilo, že pokračování je ještě lepší. A musím souhlasit.
Sledujeme příběh Indy a Ryana, které už známe z prvního dílu, a jejich vztah se zde rozvíjí postupně, citlivě a velmi přirozeně.
Liz Tomforde staví na tropech fake dating a slow burn, které zpracovala s velkou lehkostí. Nejde o dramatickou nebo přehnaně dynamickou romantiku — spíše o tichý a jemný příběh, který pracuje s emocemi, bezpečím a vzájemnou důvěrou.
Autorce se daří vytvářet hřejivou atmosféru a postavy, které působí lidsky a uvěřitelně.
Správný krok je vhodný pro čtenáře, kteří preferují vztahy budované postupně a dávají přednost klidnějším, intimnějším romancím.