Hon na vetřelce

Hon na vetřelce https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26632/bmid_hon-na-vetrelce-ISP-26632.png 4 31 6

Tentokrát se lidé odhodlali k útoku! Na kdysi slavného vědce Stana Myakovského dolehly těžké časy. Vláda mu zabavila kosmickou loď a zbyly mu jen sny o komerčním využití jeho kybernetického mravence. Pak do jeho života vstoupí Julie Lishová. Je krásná, záhadná a úplně amorální. Mimo jiné je dokonalá zlodějka a ovládá orientální umění sebeobrany. A co víc? Má šílený plán s pravděpodobností úspěchu jedna ku miliónu. Stan a Julie se stanou tím nejbizarnějším párem pirátů v celém vesmíru. V ukradené lodi s posádkou odsouzených zločinců se vydají hledat hrnec zlata zakopaný na konci mezigalaktické duhy: královskou mateří kašičku z vetřeleckého hnízda. Jediným problémem je skutečnost, že hnízdo leží na nejhroznější planetě vesmíru. A až se ho zmocní, budou si muset probojovat mezi vetřelci cestu ke svobodě.... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Aliens: Alien Harvest , 1995


více info...

Přidat komentář

trudoš
20.02.2022 2 z 5

Výrazně slabší než už tak průměrná Genocida, a to především pro nezajímavé postavy, motivy jak z přitroublého komiksu a neustále se převalující nejednoznačnou zápletkou, kdy v podstatě netušíte, o co se vlastně bude hrát – výprava pro mateřskou kašičku, vzpoura na vesmírné lodi či boj s vesmírnými piráty? Je tu pár dobrý nápadů a situací, celek však nepříliš dobře funguje a spíš je sledem událostí, směřujících odnikud nikam bez konkrétnějšího cíle, což ve finále podtrhne i samotný konec. Vliv Roberta Sheckleyho je pak znát především v motivu androidů a jejich přístupu k životu a emocím, ale při srovnání s moderními vizemi působí text trochu jak prehistorická sci-fi, protože prakticky každý robot má zničehonic emoce jen kvůli tomu, že pracuje s člověkem. Asi se začnu bát své ledničky a toustovače, jestli jim po ránu neuštědřuji citové kopance, když se k nim nechovám s dostatečnou úctou. Čtení alespoň hodně urychlují krátké kapitoly, které jinak nudnému vyprávění dodávají zdání dynamiky.

DarkAvenger
20.07.2021 5 z 5

Tenhle příběh byl jiný než ostatní a trochu mi připomněl první knihu podle seriálu Černý anděl Před úsvitem kde je hlavní hrdinka taky zlodějka. Jsem ráda že tentokrát tu nejsou jen vojáci a vědci ale i lodi z jiných povolání a působí to pěkně civilně. Za mě jeden z lepších příběhu z Vetřelcích universa který mohu doporučit všem.


Terva
08.11.2015 4 z 5

Vetřelecký poklad: Nesplnitelná mise. Další a tentokráte poslední knižní vydání na téma Vetřelci. Je to akčním krvavé a čtivé. Jen se mi zdá, že je příběh uměle naklonovaný a některé pasáže mi nesedí. Jedná se o odvážný nájezd na domovskou planetu vetřelců. Malá ochutnávka: Mělo velmi stísněný dýchací prostor. Stále kolem nich proudili vetřelci, ale teď ti nejbližší zpomalovali a otáčeli hlavy.

Ikkju
05.03.2014 3 z 5

Po Nadčasovém baru jsem chtěl přečíst něco dalšího od Sheckeleyho. Popravdě jsem další knihy od autora už nečetl, natolik mě nezaujal, ale pár věcí z knihy si pamatuji... Btw co dokáže jediné přežít střetnutí s tlupou vetřelců?

Saphira
06.12.2013

DObrý, ale než se to rozjede, to trochu trvalo. Pro mě to byl asi nejslabší kńížka o vetřelcích co jsem četla.

betain
13.04.2011 1 z 5

Proti prvním třem dílům velice slabé. Jako by to psal amatér.

Autorovy další knížky

Robert Sheckley
americká, 1928 - 2005
1994  82%Přines mi hlavu Čarovného Prince
2017  69%Vetřelci komplet - svazek 2
2005  88%Bláznivý vesmír
2004  86%Lístek na Tranai
2004  72%Hon na vetřelce

Kniha Hon na vetřelce je v

Přečtených47x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce36x
Chystám se číst9x
Chci si koupit7x