Grace, moje spása

Grace, moje spása https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496457/bmid_grace-moje-spasa-Fy9-496457.jpg 4 268 54

Vested Interest: ABC Corp. série

< 1. díl >

Po příbězích otců zakladatelů BAM ze série Vested Interest a Kontrakt je tu další generace! První kniha z navazující série ABC Corp., v níž se historie tak trochu opakuje… Grace, nejstarší dcera Richarda VanRyana, má život jasně daný: studium práv, kariéra v ABC a před sebou zářivou budoucnost. Než do něj vstoupí Jaxson Richards. Je úplně jiný, než si plánovala. Starší, sexy, nedostupný. A hlavně – je to její šéf. Když mezi nimi propukne vášeň, vybuchne zároveň i celý její život? Bude muset volit mezi láskou a rodinou?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

My Saving Grace , 2021


více info...

Přidat komentář

adela2230
31.03.2024 3 z 5

Kniha mi ze začátku moc neseděla, ale nevím důvod. Je to klasika od autorky, ale některé jiné příběhy mě upoutaly víc.

Lee7
18.01.2024 5 z 5

Po navnazení v předchozím díle jsem se moc těšila a opravdu žádné zklamání. Špičkování chlapů na konci mě dostávalo do kolen a celý příběh se držel v notě ostatních knih, nechyběly emoce, tajemství a humor a vášeň.


Terka18
26.12.2023 5 z 5

To bylo opět dokonalé. Jaxson byl přesně můj typ muže a užívala jsem si jak k sobě s Grace nacházeli cestu. Usmívala jsem se, moje srdce bylo s nimi v knize a zběsile pádilo. A jak do sebe Jaxson a Richard rýpali.. To bylo super. Užívala jsem si každou stránku.

Toledo
19.12.2023 4 z 5

Povedený příběh i když ke konci už mi to přišlo dost natahované. Taková jednohubka na odpoledne, ale čte se to dobře.

Luciee113
11.12.2023 5 z 5

Jo, jo, jo! Touto knížkou zakončuji (pro nějaké období) mou čtecí mánii od této spisovatelky. Potřebuji chvíli změnu. A jsem nadšená, že tato kniha byla SUPER a já si ji užila úplně moc. Bavila mě... rozesmála mě i dojala. Miluju Grace i Jaxsona a celou tu jejich BAM rodinku....

annes
17.11.2023 3 z 5

Šéf a asistentka, fakt klišé, jak zmínila Grace sama v knize. Ale jo bylo to napínavý, čtivý, jednoduchý a prostě pohodička romantika.

petusska01
26.10.2023 3 z 5

V príbehu sa stretávame s postavami zo série BAM a je ozaj milé si ich opäť pripomenúť. Postava Grace je na začiatku popísaná ako cieľavedomá, samostatná, silná a rozhodná mladá žena, ktorá však samozrejme bojuje so strachom y uzatvorených priestorov a výťahov. Jej dočasný šéf, Jaxson je starší, silný, mrzutý, uzavretý a tajomný muž, ktorý samozrejme musí bývať na xx poschodí. Ale šak láska všetko prekoná, nie? :-D No ale príbeh...príbeh je fajn viac menej. Musím povedať, že začiatok a ich zbližovanie ma bavilo viac ako obdobie kedy boli spolu, lebo to bolo len tak popísané, že voda sa sypala a piesok lial....a potom samozrejme zápletka, ktorá bola predvídateľná...ale proste Jaxsonom nafúknutá do obľudných rozmerov. Samotný Jaxson sa spával veru veľmi nepochopiteľne pre mňa, ako malý chlapec. Miesto toho aby riešil problémy tak ich podľa mňa umelo vytváral. Pri oznámení s rodinou Grace a jej otcom vynikali veľmi vtipné a milé situácie a koniec je teda presladký. Čítala som zároveň aj Svatbu o vánocích od autorky, takže som mala časť knihy dvojmo. Zhrnutie: Ani neuškodilo ani nenadchlo. Môže byť, ale na prvú časť série je to trošku slabé.

Gabriela143
23.10.2023 5 z 5

Kniha má všetko, čo som od nej čakala... sladká, zábavná, dobre sa číta a dej pekne plynie. Aj obálka je pekná.

LenkaNovotna32
15.10.2023 1 z 5

Nebolo to ono, myslim si ze jedna s tych slabších knih od autorky. Dejova linka sa tahala a tahala a bolo to take ne mastné ne slane.

wielka
25.09.2023 5 z 5

Mne sa kniha pacila. Hoci je to typicka kancelarska romanca, ktora miestami nic nove neprinasa, ale je velmi pekne a citatelne napisana. Pacili sa mi strety Jaxsona a Graceinho otca a neskutocna ludskost jej mamy. Typicka Melanie.
Odporucam vsetky knihy citat v chronologickom poradi, pretoze v tejto serii je vela postav (resp. vsetky) z minulych a je tam vela prepojeni.

Books_by_Dee
17.09.2023 4 z 5

IG: @books_by_dee

Moje seznámení proběhlo s Melanie Moreland docela úspěšně. Přemýšlela jsem, jestli začnu s první generací, tj se sérií Vested Interest, ale vzhledem k tomu, že nám v tomhle roce vychází čtvrtý díl série druhé generace, tak jsem se rodiče potomků rozhodla přeskočit. První díl byl za mě fajn, ale měla jsem to s ním jak na horské dráze, někde jsem si říkala dám tomu 3 hvězdy, pak zase přišly skvělé části a bylo to na 4. Nakonec tedy u mě končí s 3,5 a s hvězdičkou.
Když to třeba srovnám s Plavbou zlých snů, kterou jsem hodnotila v minulé recenzi stejně, tak tahle knížka mě sedla o dost více.
Grace moje spása, je tedy o Grace (dcera Richarda a Grace z Kontraktu), která začíná stáž u staršího právníka Jaxsona. Už od prvního rozhovoru je mezi nimi cítit neuvěřitelná přitažlivost a jejich průpovídky během celé knihy mě neskutečně bavily. Mohla to být láska jako trám, ale to by se Jaxson nesměl bát, že se to rozkřikne po pracovišti.
Když teď přemýšlím co mě na knížce vadilo nebo proč vlastně nedostala pět hvězdiček. Tak za mě to bylo asi moc protahované, popisné, nedokázala jsem se úplně do děje dostat (ne že by mě nebavil, ale nepohltil). Občas jsem měla pocit, že je to jako každá druhá knížka z kancelářského prostředí. Ale, je dva spolu jsem naprosto milovala. Všechny jejich etapy vztahu. Od části, kdy spolu odjedli do Las Vegas jsem se už neskutečně bavila a byla škoda, že takhle nebyla psaná celá kniha. Tam teprve přišla ta pravá šťáva. Scény potom mezi Gracie otcem Richardem a Jacsonem byli opravdu zábavné. Celý ten Vested Interest universe se mi líbí, takže hned začínám s druhým dílem.

Evaho73
29.07.2023 4 z 5

Štýl a jazyk, ktorý autorka používa je veľmi ľahký a jednoduchý vďaka čomu sa kniha číta veľmi rýchlo. Príbeh je celkom dobre napísaný, ale predvídateľný. Dejové línie sa odohrávajú z pohľadu oboch postáv, čo čitateľom umožňuje lepšie spoznať ich pocity, myšlienky a postoje.
Odporúčam ako nenáročné oddychové čítanie pre romantické dušičky.

Kacased
20.07.2023 5 z 5

Čtivá, romantická kniha. Mě se to moc líbilo.

Lofda
10.07.2023 5 z 5

Ideální čtení na dovolenou.. Od Melanie asi zatím nejlepší knížka, možná sladké, ale ne přeslazené, prostě všeho tak akorát. Rozhodně mě to bavilo víc než pokračování příběhu Graciných rodičů. Ti se tu objevují také a ty slovní přestřelky mezi Richardem a Jaxsonem, ty mě bavily možná nejvíc. Ze série kolem "strýců" z BAM jsem toho moc nepřečetla, takže ve vedlejších postavách jsem se trochu ztrácela, ale navadí. Ronanův příběh si přečtu ráda.

Artep071
04.07.2023 3 z 5

Přeslazené a předvídatelné, ale četlo se to lehce a za jedno odpoledne. Jsem trochu zklamaná, čekala jsem od Melanie víc.

Raislin
24.06.2023 4 z 5

Příběh naprosto předvídatelný, sladký a milý. Naprostá oddechovka na letní dny. Teď potřebuji trochu vážnější knihu, abych tu glykemickou křivku z tolika sladkého vyrovnala.

alzbeta4340
30.05.2023 5 z 5

Tato sladká romantika zcela ve stylu Melanie Moreland mi tentokrát opravdu sedla. Líbilo se mi to vlastně ještě o trochu víc než příběhy Richarda VanRyana, otce Grace - naší hlavní hrdinky. S oběma rodiči Grace i ostatními známými postavami se zde potkáte, kniha se dá ale velmi dobře číst i jako samostatný román.

princesse
25.05.2023 3 z 5

Na mě asi už moc. Čekala jsem "slaďárnu", ale tohle bylo i na mě už nějak moc ulepené. Četlo se to docela dobře, ale chvílemi jsem měla pocit, že čtu splácaninu více knih dohromady. Možná by nebylo od věci začít něco nového. To pokračování BAM, ABC, ... není těch zkratek a kombinací rodinných pout už nějak moc? Zkusila bych načít zábavu z jiného soudku.

kalimaskry
01.05.2023 5 z 5

Tak tahle kniha bavila! Jak se autorka každou knihou zlepšuje je hezké cítit, číst a být u toho. Těším se na další díl. A teď je na řadě nějaký thriller, po těch srdíčkách :)

Gabriela456
25.04.2023 5 z 5

Skvělý příběh, napínavý až do konce. Když jsem přečetla poslední knihu se série BAM, tak se mi tak trochu zlomilo mé čtenářské srdce. Do příběhu jsem se vždy tak vžila, že se mi nechtělo ani vracet zpátky do reality. Proto jsem se strašně moc těšila na další pokračování, které naplnilo všechny moje požadavky, dokonce možná i převýšilo. Není snad nic, co bych na knížce mohla vytknout, možná jedině to, že jsem na ní čekala až moc dlouho. Myslím si, že celá série Vested Interest: ABC Corp, bude jedno velké dobrodružství a úžasný čtenářský zážitek.

Štítky knihy

věkový rozdíl partnerů (age gap)

Autorovy další knížky

2019  80%Kontrakt
2020  78%Bentley
2020  85%Aiden
2020  84%Kontrakt 2
2020  86%Maddox

Kniha Grace, moje spása je v

Právě čtených2x
Přečtených345x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených15x
Knihotéce212x
Chystám se číst151x
Chci si koupit34x
dalších seznamech9x