Vesmírný skokan

Vesmírný skokan https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/185462/vesmirny-skokan-185462.jpg 5 14 2

SVĚT MÁ NOVÉHO HRDINU Dne 14. října 2012 vyrazil Rakušan Felix Baumgartner svým seskokem ze stratosféry dech celému světu. Muž rychlejší než zvuk ve své knize poprvé líčí to, co nemohly ukázat televizní záběry: obavy ze selhání, kdy měl dojem, že neobstojí tváří v tvář výzvám, boj o návrat do týmu, svou dobrodružnou cestu vzhůru a lekce, kterých se mu během ní dostalo.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura faktu

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Himmelsstürmer: Mein Leben im freien Fall , 2013


více info...

Přidat komentář

valda
20.12.2017 2 z 5

Felixovi Baumgartnerovi se podařilo překonat 52 let starý rekord v délce volného pádu, seskokem ze stratosféry. To, že tenhle rekord nebyl takto dlouho překonán, a mu se to podařilo, ho okamžitě tak trochu katapultovalo zpátky do stratosféry, tentokrát z pohledu slávy.
Tahle kniha se dělí na dvě části, které se průběžně střídají. První je takový Felixův životopis, ve kterém se popisuje, jak se postupně v BASE jumpingu vypracovával, a co za skoky se mu postupně povedly. Jak sám tvrdí, tak za to, že vše přežil vděčí své pečlivosti v přípravě. Druhá část, která mi přišla o trochu zajímavější, se věnuje překonání rekordu, a hlavně veškeré přípravě, která skoku předcházela. Např., že jednou z hlavních výzev pro něj bylo, to nevzdat, a dotáhnout do konce.
Každopádně kniha mě moc nezaujala, možná proto, že BASE jumping, není zrovna disciplína, kterou by mě nějak lákalo dělat, nebo být aspoň jejím fanouškem. Taky na mě asi nepůsobil moc sympaticky svou nevyrovnaností a manýrismem "hlavní hrdina".

duff666
12.09.2017 5 z 5

v levných knihách mezi posledníma kusama jsem pořídil za 29Kč...čekal jsem nějakou kravinu od namyšlenýho frajera,ale parašutismus mě zajímá,tak jsem ji koupil......naprosto jsem se spletl....knížka mě osobně přišla výborně napsaná,nenuceným způsobem tam Felix popisuje svoje myšlenky,mindráky a problémy...popisuje i svoje začátky a najednou vidím,že to není namyšlený pako,jak mi vždycky připadal,ale obyčejný člověk,který se dokáže i sesypat a zase postavit.....krásně se mi to četlo a tak mě motivoval jeho přístup,že o měsíc později už mám za sebou výcvik volných pádů a 12 seskoků :)


Autoři knihy

Felix Baumgartner
rakouská, 1969

Kniha Vesmírný skokan je v

Právě čtených1x
Přečtených18x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x