Vesmírní baroni: Elon Musk, Jeff Bezos a tažení za osídlením vesmíru

Vesmírní baroni: Elon Musk, Jeff Bezos a tažení za osídlením vesmíru https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435443/bmid_vesmirni-baroni-elon-musk-jeff-bezo-qiD-435443.jpg 5 29 2

Kniha Vesmírní baroni je příběhem o skupině podnikatelů-miliardářů, kteří investují svá jmění do epického znovuvzkříšení amerického vesmírného programu. Téměř půl století poté, co Neil Armstrong stanul na Měsíci, tito vesmírní baroni - zejména Elon Musk a Jeff Bezos spolu s Richardem Bransonem a Paulem Allenem - využívají inovace Silicon Valley, aby dramaticky snížili náklady na cestování do vesmíru a vyslali lidi dokonce ještě dál, než kam se to podařilo NASA. Tito podnikatelé jsou majitelé těch největších světových firem - Amazon, Microsoft, Tesla nebo PayPal - a postupně mění jedno odvětví za druhým. Nyní se rozhodli změnit to největší: vesmír. Tato fakty podložená kniha je založena na letech novinářské práce a na exkluzivních rozhovorech se všemi čtyřmi miliardáři. Nabízí dramatický příběh o rizicích, dobrodružstvích a o zrození nového vesmírného věku, za nímž stojí jedni z nejbohatších mužů světa snažící se narušit vládní monopol v oblasti vesmíru. Vesmírní baroni jsou rovněž příběhem o ambiciózních a navzájem soupeřících start-upech svádějících boj se zavedenými kontraktory, jakož i o osobních sporech mezi vůdci tohoto nového vesmírného hnutí, zejména mezi Muskem a Bezosem, kteří míří k Měsíci, Marsu a ještě dál.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura faktu , Vesmír

Vydáno: , Práh
Originální název:

The Space Barons: Elon Musk, Jeff Bezos, and the Quest to Colonize the Cosmos , 2018


více info...

Vesmich
Vesmich
07.03.2021 5 z 5

Strhující dobrodružství! Jako starší ročník si všechny ty vesmírné závody pamatuji, ostatně jsme si jako děti na kosmonauty hrály, byli to naši hrdinové. Potom to zmizelo a je to tu zas a je to stejně velké vzrůšo!!

LadyCotton
LadyCotton
27.12.2020 5 z 5

Kniha se četla velice dobře. Ačkoliv se může zdát, že bude hlavně o dvojici Musk&Bezos, není tomu tak. Značná část je věnována i jiným konkurentům jako je R.Branson/P. Allen.
Při četbě jsem ocenila, že kniha je seřazená chronologicky ale hlavně: pokud autor líčí např. to co se děje např. ve SpaceX nezapomene uvést co ve stejnou dobu dělají ostatní.
Jen škoda, že kniha je datovaná do roku 2018 - protože za ty 2 roky se toho událo v tomto odvětví spousty :-)
Autor si dal na knize skutečně záležet - za 399 Kč dostanete, kvalitní literaturu faktu.


Autorovy knížky

2020  90%Vesmírní baroni: Elon Musk, Jeff Bezos a tažení za osídlením vesmíru

Kniha Vesmírní baroni: Elon Musk, Jeff Bezos a tažení za osídlením vesmíru je v

Právě čtených3x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce14x
Chystám se číst30x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x