Vesmírné války

Vesmírné války https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94626/bmid_vesmirne-valky-hZC-94626.jpg 4 4 2

Sci-fi román trojice amerických autorů. Scénáře pro blízkou budoucnost, založené na válečných hrách při nasazení všech druhů zbraní. Bitvy odehrávající se na oběžných drahách vesmírných družic a v počítačích, řídících tyto družice; odpovědí na útok bude použití zbraní dosud uchovávaných v tajnosti. Podle autorů se nejedná o čistou science fiction, okolnosti, vedoucí k těmto scénářům, již existují. Všichni tři autoři (Michael J. Coumatos, William B. Scott, William J. Birnes) pracovali ve funkcích, v nichž měli blízko k tématice této knihy. Předmluvu napsal George Noory. 1. vydání v českém jazyce... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Space wars , 2007


více info...

Přidat komentář

tomas5037
05.08.2019 2 z 5

Knihu kazí fest špatný překlad. Bohužel je to u podobné tématiky příliš častý jev...

Samotná kniha působí místy jako reklama na Aviation week což samo o sobě dost ruší, stejně tak jako až místy přehnané pasáže z prostředí strategických štábů. Právě simulace a hry by si zasloužily víc vysvětlit nebo přeskočit. V současné podobě totiž tyto kapitoly čtenáře spíše zdržují.

józi.odkudkam
23.02.2016

Potenciálně zajímavé téma vesmírných válek dokonale zazdívá americký patos "správných kovbojů, co při slově byrokracie skřípou zubama" a hlavně pak šílený slepenec technických výrazů, zkratek, jmen, institucí a větných konstrukcí, jenž ponejvíc připomíná změť rzí srostlých pastí na medvědy. Čemuž napomáhá i zjevně odbytý překlad, který se ani na oko nesnaží o nějaký český slovosled. Děkuji, nechci.
Pod čarou za 2 útrpné **

PS: Tohle je už druhá z čtveřice půjčených knih, kterou dočítat nehodlám. Příště aby si pomalu člověk dával pozor, jakou nohou do toho veřejného domu vstupuje!


Štítky knihy

vesmír války kosmické lodě

Autorovy knížky

2008  70%Vesmírné války

Kniha Vesmírné války je v

Přečtených4x
Knihotéce5x
Chystám se číst2x