Vesmírné obzory

Vesmírné obzory https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394870/bmid_vesmirne-obzory-8zS-394870.jpg 3 11 3

Důkazy, že obyvatelé vzdálených planet navštívili Zemi a ovlivnili vývoj lidstva, jsou s oblibou ignorovány. Vědci a novináři se k těmto důkazům povětšinou nevyjadřují, aby nepřisli o svou důvěryhodnost. Erich von Däniken oslovil významné vědce, kteří se nebáli překročit hranice vymezené oficiální vědou, a ti jeho hypotézy podpořili a někteří navíc svoje poznatky vtělili do této knihy. Patří mezi ně například astronom prof. sir Martin Rees, teoretický fyzik prof. Michio Kaku, fyzik dr. Paul Davies, astrofyzik dr. Stefan Thiesen, planetogeolog dr. Johannes Fiebag a mnozí další. Kdo sestrojil před dvěma tisíciletími komputer nalezený u Antikythéry?Jak posoudíme nález funkčního setrvačníku v 5000 let starém hrobě anebo detailní zprávu o pozorování UFO v roce 1846 v Brazílii? Čemu přičteme zobrazování létajících "domů" v italské Val Camonice? atd.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Záhady

Vydáno: , Dialog
více info...

Přidat komentář

joshaaak
05.12.2023 3 z 5

Kompilace autorů z A. A. S., jimž dělá Däniken u každého tématu předskokana. Přečetl jsem to celkem rychle, ale rozhodně nedoporučuji těm, kteří tématiku starověkých astronautů prozatím jen míjeli - nebudou se vůbec chytat...

Kulhajs
12.10.2020 3 z 5

Další z knih složených z příspěvků více autoru zabývajících se Paleo-SETI pod záštitou EvD. Něco z Egypta, Nazcy, Nan Madolu, Indie, atd. Něco omletého, něco nového, ale celkově průměr.


Terva
16.05.2019 4 z 5

Bohové
en masse
neboli:
Kam se podíváte,
všude samý Bůh.


SVĚTLO POZNÁNÍ
Od této knihy jsem dostal přesně to, co jsem očekával. Mistr astroarcheolog Erich von Däniken už od roku 1968 řekl mnoho pravdy o mimozemšťanech, kteří kdysi navštívili matičku Zemi a nesmazatelně se zapsali do její historie. Toto je již devátá antologie s příspěvky různých badatelů na poli astrologie, historie, archeologie a hlavně spolupracovníků na projektu paleo – SETI, které se zaobírá nejen hledáním důkazů o návštěvách cizích civilizací na naší planetě.

Citát: Panebože, jen nedopusť žádnou diskuzi.

VÝSMĚCH V TISKU A CHYTRÁCKÉ STUDIE
Opět se zde myšlenkové pochody přispěvovatelů posouvají dále. Bourají hranice nastolené, tak zvanými pravými vědci, jejichž názory jsou již hluboce zakořeněné v lidské mysli a je těžké je vyvracet. Slepě věřící ve svojí pravdu stále tvrdohlavě přehlížejí někdy i hmatatelné důkazy o dřívějších mimozemských návštěvách. Toto je další soubor vědeckých prací, vyvracející myšlenku, že jsme v celém velkém vesmíru sami jen my lidé.. Už jen tato myšlenka je k smíchu.

Citát: Odchylky od dosavadního oficiálního mínění jsou zapovězené.

V NEKONEČNÉM VESMÍRU
Nejvíce mě v této knize zaujala myšlenka malých vesmírných raket. Raketky ve velikosti deseti centimetrů vyslané prostorem a časem do hlubokého vesmíru, které cestou jen fotografují a zasílají fotky na svou základnu, jsou zajímavou myšlenkou.
A také toto je mrazivá studie: Možná jsou nejpokročilejší formy života ve Vesmíru tak malé, že je s pomocí našich astronomických nástrojů vůbec nejsme schopni objevit......

Citát. Používej svůj vlastní rozum!

Tato kniha asi není pro běžného neinformovaného čtenáře. Kdo nečetl alespoň pár knihy na toto téma (a nemusí to být jen od Dänikena) pravděpodobně nebude chápat obsah této antologie. Toto jsou starší myšlenky posunuté o pár úseků do budoucnosti, věci, které ještě nejsou schopné svého vlastního života, ale tempora mutantur, nos et mutamur in illis.......Časy se mění a my se měníme s nimi.

Citát: Rodí se nové paradigma.

Kniha Vesmírné obzory je v

Právě čtených2x
Přečtených15x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst4x
Chci si koupit7x