Vesmírné lety ve starověku-Po stopách všemocných

Vesmírné lety ve starověku-Po stopách všemocných https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100977/vesmirne-lety-ve-staroveku-100977.jpg 4 89 14

Obálkový podnázev: po stopách všemocných. V této knize se slavný záhadolog Erich von Däniken vydává po stopách dalších záhad naší planety a snaží se pro ně najít vysvětlení. Jak to, že prastaré zříceniny v africkém pralese přesně zobrazují oběžnou dráhu hvězd objevených teprve v minulém století? Je možné, že egyptské sfingy jsou genovými manipulacemi vytvoření kříženci? Pocházejí kilometry dlouhé, geometricky vyrovnané kamenné aleje v Bretani z nějaké zapomenuté astronomické vědy?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Vesmír , Záhady

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Raumfahrt im Altertum-Auf den Spuren All-Machtingen , 1993


více info...

Přidat komentář

KnihovniceVěra
17.08.2023 4 z 5

Mnohem čtivější než Vzpomínky na budoucnost. Sice autor opět přeskakuje z jednoho místa na Zemi na druhé, ale kapitoly mají větší logiku a je možno nalistovat si příslušnou fotku. Bohužel i ty obrázky jsou zpřeházené. Supr kniha pro ty, kdo věří bezvýhradně v návštěvu mimozemšťanů, trochu horší pro ostatní, kdo by si rádi fakta ověřili a konfrontovali s jinými názory na přítomnost mimozemských civilizací na Zemi.

PREBURDA
17.01.2023 4 z 5

Kniha stojí za přečtení. Nejsem silně věřící v Boha, ale věřím, že mezi nebem a zemí něco je. A tato kniha některé záhady odtajňuje a vede čtenáře k zamýšlení, že něco mezi tím nebem a zemí může být - a nebo... je?


Kulhajs
12.07.2019 3 z 5

Knížka hlavně o fotkách, profláklé lokality, ale čte se to dobře. Výborné pro začátečníky v záhadách.

Kulhajs
28.05.2019 3 z 5

Výběr nejprofláklejších danikenovských lokalit, popsáno spíše stručně, doplněno množstvím fotek.

Damato
19.10.2018 5 z 5

Ty jo.... tak přesně proto jsem tuhle literaturu chtěla číst- nedávno jsem, s mně hodně blízkým člověkem, vedla debatu na téma my, mimozemská civilizace a evoluce. Nějak mi , během mého života, ani nepřišlo na mysl, že by to mohlo být jinak, než jak jsme se učili v přírodopise na základce. A najednou- že by jo??? Knihu jsem přečetla se zatajeným dechem a těším se na další.

Thebookman
06.03.2018 5 z 5

Vesmírné lety ve starověku, moje "čtenářská prvotina" od skvělého EvD. :-) Je to už sice velice dávno, tak 20 let, co jsem tuto knížku četl, ale je pravda, že na ni nikdy nezapomenu. Poutavý text a obrázky k daným tématům, to je prostě ono! :-) Pan Däniken prostě umí čtenáře zaujmout. :-) Všem mohu jedině doporučit! :-)

Terva
04.06.2015 5 z 5

Tak tahle kniha mi moc nesedla.Vlastně je to skoro jen soubor všeho, co už bylo řečeno a je tu jen málo přidaných skutečností a novinek a astroarcheologii. Kniha je opět protkána spoustou fotografií a nákresů. Jo a je to jedna z těch knih, co jsou nadbytečně velké ve formátu A4.

Terva
04.06.2015 5 z 5

Kniha je stejně tak dobrá, jako celý seriál. Hlavně stroje času mě imponují.

matesatan
17.06.2014 5 z 5

fakt dost dobrá kniha mám danikena moc rad jeho teorie mě baví a jsou zajímavý těším se na další knihu co si přečtu je to hrozně zajímavý

matesatan
14.05.2014 5 z 5

fakt moc dobrý mám podobnej v místech stejnej názor jako daniken je to moc zajímavý

shmaic
09.01.2014 3 z 5

napůl taková klasická populistická snůška keců o pravděpodobně existujících civilizacích / inteligenci a napůl kopa faktů, které se mi nechce ověřovat. jsem rozpolcen mezi hodnocením této knihy jako průvodce filosofií o existenci mimozemských bytostí pro začátečníky a pokusem o sepsání co nejčtivějšího podání alternativní verze dějin. s mnohým z knihy souhlasím, převážně s myšlenkou, že je nesmírně zabedněné a arogantní vycházet z toho, že jsme (byli jsme) jediná inteligence / civilizace ve vesmíru.

Teii-hime
22.09.2012 4 z 5

Myšlenky, které knížka prezentuje, bych rozdělila do dvou skupin. U jedné jsem hltala řádky s pusou dokořán a vyvalenýma očima a říkala si - "No jo, vždyť to je úplně jasný, to do sebe úplně zapadá a všechno by to vysvětlovalo, jak to doteď mohli všichni přehlížet?!"
No a pak je tu druhá skupina, která mě tak maximálně nutila k pousmání a nevěřícnému kroucení hlavou - "To snad nemyslí vážně, tohle je fakt až příliš přitažený za vlasy / vyloženě vycucaný z prstu, s něčím takovým bych nepřišla ani já, a to jsem blbá dost..."
Přesto to nic nemění na tom, že se knížka dobře četla a donutila mě zamyslet se nad věcmi trochu jinak..

HAL
09.06.2012 4 z 5

V česku vyšlo i pod názvem "Ve stopách všemocných".
Útlá knížečka která bez velké koncepce jen sumíruje různé archeologické vykopávky různými způsoby "dokazující" (jak Däniken rád praví) přítomnost mimozemšťanů a jejich vliv na lidstvo. Archeologický nález vždy proletí jen velmi zběžně bez velkého záběru do hloubky, v pár větách nadhodí nějakou osobní teorii nebo jízlivý útok na své kritiky, a sviští rychle na druhou stranu zeměkoule - což na jednu stranu znamená že podrobností se z knihy čtenář moc nedozví, ale na druhou stranu dokáže velice dobře zaujmout člověka Dänikenem prozatím příliš nezasaženého, a vzbudit v něm touho po zamýšlení se nad otázkami jimž zasvětil svůj život.
Velkým plusem pak je množství fotografií.

StrYke
31.05.2012 4 z 5

Méně úvah. Méně textu. Více "potvrzených" faktů. Více obrázků. Těším se na další Danikenovi knihy.