Veselý nebo Lustig

Veselý nebo Lustig https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20015/vesely-nebo-lustig-20015.jpg 4 3 3

Kniha Veselý nebo Lustig je poslední, nedokončené dílo Richarda Glazara. Autor zde na malé ploše vytvořil koláž ze svých vzpomínek a ze známých i méně známých židovských anekdot. Rámcem vyprávění jsou Glazarovy vzpomínky od dětství po šedesátá léta: Jak veselá byla babička Karolina? Odlehčení přináší řada anekdot: Co si nemohl pan Rothschild opatřit? O tom, že humor a vtip nerespektuje hranice, nás Richard Glazar přesvědčuje svými příběhy z různých míst i dob. Ocitáme se spolu s ním v poválečném Československu, v nově vzniklém Izraeli, také v období protektorátu a první republiky. Přináší příběhy se sebeironií, moudrostí i laskavostí.... celý text

Žánr:
Literatura česká

Vydáno: , G plus G
více info...

Přidat komentář

sadlo
23.08.2016

Prostě židovské anekdoty. Myslím si, že je dobré upozorňovat ve školách na židovský národ, na židovskou kulturu. Dnešní padesátníci, čtyřicátníci a třicátníci nevědí kdo Žid je. Nevědí nic tím pádem o křesťanství.Tak díky za tyto "tradiční" židovské anekdoty.Snad to čtenáře povzbudí se něco dozvědět o tomto tématu.

tramín
17.09.2015 5 z 5

K téhle knize často vracím. Anekdota s herynkem je geniální, válela jsem se u ní smíchy. A což teprve příběh mladého Kosty, zařizujíce hrob pro svého pokřtěného otce. :-D :-D.....odpovědi rabína jsou inspirující. Chci být také tak dobrým obchodníkem.


květáček
07.06.2015 3 z 5

Židovské anekdoty mi moc nesedly, ale něco jsem se dozvěděla.

Štítky knihy

Židé humor judaismus židovské anekdoty

Autorovy další knížky

Richard Glazar
česká, 1920 - 1997
1994  86%Treblinka, slovo jak z dětské říkanky
2003  80%Veselý nebo Lustig

Kniha Veselý nebo Lustig je v

Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce19x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x