Veselé Vánoce, Kulíšku

Frida Nilsson

Blíží se Vánoce a Kulíšek si pod stromeček přeje dvě věci: kolo a tatínka. Maminka si ale zbrusu nové kolo nemůže dovolit a s novým tatínkem si také moc neví rady. A tak musí Kulíšek vzít věci do vlastních rukou. Jak si opatřit kolo? A kdo je vlastně jeho pravý táta? Frida Nilsson vypráví vánoční příběh o tom, co je to skutečná láska a jak ji poznat. Jako obvykle je to příběh vtipný i dojemný zároveň a obsahuje napínavé zvraty i hlubší přesah. Jako stvořený pro čtení či předčítání během adventních večerů. Pro děti od 6 let.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2025 , Portál
Originální název: God jul, Lilla Lök, 2014

Komentáře knihy Veselé Vánoce, Kulíšku

Knižní střípky
26.11.2025

Milý a laskavý příběh s krásnými ilustracemi to byl.

Příběh nám připomíná, jak to některé děti, které se něčím odlišují od svých kamarádů, mohou mít v kolektivu těžké.

Příběh o tom, že ne všechno je takové, jak se na první pohled může zdát.

Příběh o tom, že jinakost nemusí být vada, může to být naopak přednost.

Příběh o tom, že nikdy není pozdě si něco přát a věřit v zázrak.

Pro mě to bylo milé zastavení v čase, které jsem si maximálně užila i jako dospělák. Proto věřím, že malým čtenářům se Kulíšek a jeho vánoční dobrodružství budou velmi líbit.

Více mých dojmů v záložkách recenzí od Knižních střípků

JanaDor
23.11.2025

Tuto knihu jsem si vybrala díky tématu. Vánoce se blíží a knihy s tímto námětem jsou nádherné. Přesně taková je tato kniha. Krásná svým sdělením a skvěle propracované náročné téma. Což je malé dítě vyrůstající s jedním rodičem.
Kniha je určena pro děti od šesti let a dávám tip na dobrý dárek nejen k vánocům.
Jsou zde větší písmena. Na každé druhé dvoustraně jsou milé ilustrace, které přiblíží děj čtenáři a oživí písmenka. Kniha se dobře četla, já jako dospělá jsem ji přečetla do hodiny a chtěla jsem ji přečíst rychle, protože jsem byla zvědavá na konec, jak to autorka vyřeší a musím říct, že jsem byla spokojená. Prostě moc hezká kniha. Doporučuji.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi